Αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα ιστότοποι

1
Αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα ιστότοποι

Εάν είστε όπως πολλοί άνθρωποι, μπορεί να μην έχετε πάντα επαρκή χρήματα για να κάνετε μια αγορά. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει είτε τη χρήση πιστωτικής κάρτας και κίνδυνο επακόλουθο χρέος ή καθυστερήστε την αγορά μέχρι να έχετε τα απαραίτητα μετρητά.

Ωστόσο, ένα οικονομικό εργαλείο με αυξανόμενη δημοτικότητα εξαλείφει αυτό το πρόβλημα. Οι εφαρμογές Αγορά τώρα, πληρώστε αργότερα (BNPL) επιτρέπουν στους καταναλωτές να αγοράσουν κάτι στο διαδίκτυο ακόμα κι αν δεν έχουν τα μετρητά που χρειάζονται.

Ο οδηγός μας αναφέρει γιατί μπορεί να θέλετε να αποφύγετε τη χρήση αυτού του πόρου και πώς μπορεί να καταστρέψει τα οικονομικά σας.

Τι είναι οι εφαρμογές BNPL;

Η αρχή των υπηρεσιών BNPL είναι απλή. Σου το επιτρέπουν αγοράστε κάτι διαδικτυακά ακόμα κι αν δεν έχετε τα χρήματα αυτήν τη στιγμή.

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, πραγματοποιείτε πληρωμές με δόσεις μέχρι να εξοφληθεί το είδος.

Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα αντικείμενο που κοστίζει 500 $, θα πραγματοποιήσετε πληρωμές για να φτάσετε σε αυτό το σημείο τιμής των 500 $. Αυτές οι δόσεις μπορεί να είναι τόσο σύντομες όσο εβδομαδιαίες ή να πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα.

Αν και ο αριθμός των πληρωμών μπορεί να ποικίλλει, συνήθως ανέρχονται στο μέγιστο σε τέσσερις ανά αγορά.

Οι δημοφιλείς εφαρμογές αγοράς τώρα, πληρωμής αργότερα περιλαμβάνουν:

 • Κλάρνα
 • Επιβεβαιώνουμε
 • Μετά την πληρωμή
 • Quadypay
 • Sezzle

Οι περισσότερες εφαρμογές είναι άτοκες και δεν χρεώνουν κρυφές χρεώσεις. Αυτό σας επιτρέπει να κατανείμετε τις πληρωμές σας και να μην επιβαρύνεστε με χρεώσεις ή χρέη για την αγορά.

Οι υπηρεσίες BNPL αυξάνονται εκθετικά. Οι αγορές ανήλθαν σε 24 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και αυξήθηκαν σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Αυτό αναμένεται να 15πλασιαστεί μέχρι το 2025, σύμφωνα με το Yahoo Finance.

Πώς λειτουργούν οι εφαρμογές Αγορά τώρα, πληρώστε αργότερα;

Ένας αυξανόμενος αριθμός λιανοπωλητών συνεργάζεται με υπηρεσίες πληρωμών με δόσεις. Εάν κάνετε πολλές αγορές μέσω Διαδικτύου, είναι πιθανό να έχετε δει την επιλογή να χρησιμοποιήσετε αυτό το είδος χρηματοδότησης.

Δείτε πόσες εφαρμογές BNPL λειτουργούν:

Σκεφτείτε αυτές τις εφαρμογές δανείου ως μια νεότερη έκδοση του layaway. Ωστόσο, στην περίπτωση αγοράς τώρα, πληρωμής αργότερα, λαμβάνετε το αντικείμενο κατά την πραγματοποίηση της αγοράς αντί μετά την ολοκλήρωση των πληρωμών.

Αυτό είναι χρήσιμο εάν προσπαθείτε να διαχειριστείτε τις ταμειακές ροές και δεν έχετε επαρκή κεφάλαια για να αγοράσετε ένα αντικείμενο. Εν ολίγοις, λειτουργεί σαν πιστωτικό όριο.

Επιπλέον, οι περισσότερες υπηρεσίες δεν εκτελούν σκληρό πιστωτικό έλεγχο και δεν πληρώνετε τόκους για τις πληρωμές.

Αυτό είναι καταπληκτικό εάν πρέπει να κάνετε μια μεγάλη αγορά, αλλά χρειάζεστε αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να λάβετε τα απαραίτητα χρήματα για το αντικείμενο.

Παρόλο που αυτό ακούγεται υπέροχο, υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, ιδιαίτερα αν χάσετε πληρωμές.

Ποια είναι τα προβλήματα με τη χρηματοδότηση BNPL;

Συχνά τα χρηματοοικονομικά εργαλεία είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Ακολουθούν τα κοινά μειονεκτήματα της χρήσης εφαρμογών buy now, pay later.

Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πίστωσή σας

Οι εφαρμογές BNPL συνήθως κάνουν μόνο έλεγχο πίστωσης. Επιπλέον, εάν κάνετε έγκαιρες πληρωμές, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χρήση αυτών των υπηρεσιών.

Ωστόσο, εάν χάσετε πληρωμές, πιθανότατα θα επηρεάσετε την πιστοληπτική σας ικανότητα. Οι περισσότερες υπηρεσίες αναφέρουν καθυστερημένες πληρωμές στα πιστωτικά γραφεία, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις μελλοντικές πιστωτικές ανάγκες.

Στην πραγματικότητα, Αναφέρει το Credit Karma ότι το 72 τοις εκατό των ατόμων που έχασαν μία πληρωμή είπαν ότι το πιστωτικό αποτέλεσμά τους επηρεάστηκε αρνητικά ως αποτέλεσμα.

Ακόμα χειρότερα, καθώς δεν αναφέρονται οι έγκαιρες πληρωμές, αυτές οι υπηρεσίες δεν κάνουν τίποτα ενισχύστε την πίστωσή σας.

Τέλη καθυστερήσεων

Οι εταιρείες BNPL συνήθως δεν χρεώνουν τέλη. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει μόνο εάν κάνετε έγκαιρες πληρωμές.

Εάν χάσετε μια πληρωμή, δεν είναι ασυνήθιστο να δείτε καθυστερημένες χρεώσεις τουλάχιστον 20 $. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά αναιρεί το όφελος των πληρωμών με δόσεις.

Επιπλέον, ορισμένες εταιρείες χρεώνουν ακόμη και πρόστιμο προπληρωμής, εξαλείφοντας το πλεονέκτημα της χρήσης της υπηρεσίας.

Εάν χρησιμοποιείτε απλώς τη χρηματοδότηση BNPL για λόγους ευκολίας, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Υψηλά Επιτόκια

Ένα χαρακτηριστικό πώλησης των εφαρμογών buy now, pay later είναι ότι συχνά δεν έχουν τέλη. Ωστόσο, εάν χάσετε μια πληρωμή, συνήθως επιβαρύνεστε με υπερβολικά επιτόκια.

Τα ποσοστά μπορεί να φτάσουν το 29,99 τοις εκατό, και αυτό δεν ισχύει ούτε για το υπόλοιπο. Είναι συνήθως σε ολόκληρο το ποσό της αγοράς.

Επιπλέον, οι χρήστες αναφέρουν ότι οι εταιρείες προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή τα έστειλαν σε μια εταιρεία είσπραξης.

Αυτό μπορεί να μην κάνει τις εφαρμογές BNPL τόσο κακές όσο payday δάνειααλλά μπορεί να είναι ακόμα καταστροφικές, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές.

Μπορεί να οδηγήσει σε περιττές αγορές

Δεδομένου του αυξανόμενου αριθμού εμπόρων λιανικής που συνεργάζονται με εταιρείες buy now, pay later, είναι εύκολο να αγοράσετε κάτι που δεν χρειάζεστε.

Χιλιάδες έμποροι λιανικής συνεργάζονται τώρα με εταιρείες BNPL, όπως:

 • Αμαζόνα
 • Beth Bath & Beyond
 • Καλύτερη αγορά
 • CVS
 • Macy’s
 • Peloton
 • Στόχος
 • Walmart

Η διαθεσιμότητα καθιστά εύκολη τη χρήση αυτών των υπηρεσιών. Η ευκολία είναι μεγάλη. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τις δαπάνες σας, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να επιβαρυνθείτε με χρεώσεις και υψηλά επιτόκια.

Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς εφαρμογές προκαταβολής μετρητών δουλειά. Διαφημίζονται ως ένας τρόπος να τα βγάλουν πέρα, αλλά συνήθως προκαλούν μόνο περισσότερα οικονομικά προβλήματα.

Ελέγχονται οι εταιρείες Αγορά τώρα, πληρώστε αργότερα;

Επί του παρόντος, οι εταιρείες BNPL δεν ελέγχονται πλήρως. Το Γραφείο Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών (CFPB) άνοιξε μια έρευνα για τους παρόχους στα τέλη του 2021.

Αυτό επιτρέπει στην CFPB να συλλέγει πληροφορίες για τις εταιρείες, αλλά δεν υπάρχει ρύθμιση.

Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει βασική απαίτηση για γνωστοποίηση προμηθειών, αναφορά πίστωσης και άλλα. Αν και αυτό μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις.

Εναλλακτικές λύσεις για αγορά τώρα, πληρωμή αργότερα χρηματοδότηση

Το μεγάλο σημείο πώλησης των παρόχων BNPL είναι η ευκολία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό παρέχει πολλά οφέλη. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν το κάνει.

Ακολουθούν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις για αγορά τώρα, πληρώστε αργότερα εφαρμογές.

Εξοικονόμηση για την αγορά

Οι αναφορές δείχνουν ότι πολλές αγορές χρησιμοποιώντας αγορά τώρα, πληρωμή αργότερα δεν είναι σημαντικές.

Το Credit Karma υποδεικνύει ότι οι τρεις κορυφαίες κατηγορίες αγορών περιλαμβάνουν:

 • Είδη σπιτιού και επίπλων
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΔΗ
 • Ενδύματα

Αυτά τα αντικείμενα μπορεί συχνά να κοστίζουν μόνο αρκετές εκατοντάδες δολάρια. Αντί να στραφείτε σε δάνεια με δόσεις, μπορείτε εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε το αντικείμενο άμεσα.

Αυτό δεν θα λειτουργήσει εάν χρειάζεστε τα χρήματα αμέσως. Ωστόσο, εάν μπορείτε να περιμένετε αρκετούς μήνες, η εξοικονόμηση μετρητών είναι μια καλύτερη χρήση των οικονομικών σας.

Αρμονική κωδωνοκρουσία είναι μια εξαιρετική επιλογή για να το κάνετε αυτό. Η εταιρεία fintech σάς επιτρέπει να έχετε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου χωρίς απαίτηση ελάχιστου υπολοίπου και επί του παρόντος πληρώνει 0,50 τοις εκατό APY στα χρήματά σας.

Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα

Αγοράστε τώρα, οι εφαρμογές πληρωμής αργότερα είναι στην πραγματικότητα απλώς μια νέα περιστροφή σε πιστωτικές κάρτες ή πιστωτικά όρια.

Εάν δεν είστε βέβαιοι για την ικανότητά σας να κάνετε έγκαιρες πληρωμές δόσεων, μια πιστωτική κάρτα μηδενικού τοις εκατό APR μπορεί να είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση.

Κάντε αυτό μόνο εάν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε πληρωμές εντός του άτοκου χρονικού πλαισίου Απριλίου. Εάν δεν μπορείτε, θα μπορούσε να αναιρέσει τυχόν πιθανές οικονομίες.

Το άνοιγμα μιας πιστωτικής κάρτας θα οδηγήσει επίσης σε σκληρό πιστωτικό έλεγχο, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει τη βαθμολογία σας.

Εδώ είναι μερικές επιλογές για κάρτες με εισαγωγικό μηδέν τοις εκατό APR.

Προσωπικό δάνειο

Οι περισσότεροι αγοράζουν τώρα, πληρώνουν αργότερα δάνεια έως 2.500 $. Αυτό τα καθιστά χρήσιμα για τη διαχείριση μικρότερων αγορών, ειδικά όταν είναι κάτω των 1.000 $.

Εάν πρέπει να κάνετε μια μεγαλύτερη αγορά, προσωπικά δάνεια μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική. Τα δάνεια θα έχουν επιτόκιο, αλλά θα πρέπει να είναι σχετικά χαμηλό εάν έχετε καλή πίστωση.

Είναι επίσης πιθανό να χρειαστεί να περιμένετε αρκετές ημέρες για να λάβετε χρήματα. Αυτό διαφέρει από ένα δάνειο BNPL, το οποίο είναι στιγμιαίο.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, ένα ακάλυπτο δάνειο μπορεί να ταιριάζει καλύτερα και να λειτουργεί καλά εντός του προϋπολογισμού σας.

Αξιόπιστος είναι μια εξαιρετική επιλογή για να βρείτε επιτόκια από αξιόπιστους δανειστές.

Συμπέρασμα

Αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα, οι εταιρείες προσφέρουν έναν ευνοϊκό τρόπο χρηματοδότησης αγορών. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον και δεν βλάπτουν την πίστωσή σας.

Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο εάν δεν χάσετε πληρωμές. Εάν δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε με σύνεση, οι υπηρεσίες BNPL μπορούν εύκολα να εξελιχθούν σε πηγή απογοήτευσης και επαχθών δαπανών.

Πώς εξοικονομείτε χρήματα για αγορές μεσαίου έως μεγαλύτερου μεγέθους;

Schreibe einen Kommentar