Είναι και πάλι η πεζοπορική περίοδος! – Must Hike Must Eat

0
Είναι και πάλι η πεζοπορική περίοδος!  – Must Hike Must Eat

Αυτή είναι μια guest post από τη φίλη μου Roselie Rasmussun στο Ένα μασάζ υγείας. Γνωρίζω τη Roselie μέσω του εθελοντισμού μου στο Pacific Crest Trail. Είναι μια καταπληκτική πριονίστρια και υπομονετική εκπαιδεύτρια. Μιλήσαμε πέρυσι σχετικά με την υποστήριξη του πάθους του άλλου να βγάλουν τους άλλους έξω με υγιεινούς τρόπους και την παρότρυνα να γράψει μια ανάρτηση για εσάς εδώ στο Must Hike Must Eat. Παρακαλώ απολαύστε τις σκέψεις της σχετικά με την επιστροφή στο μονοπάτι (ειδικά για όσους από εμάς έχουν λίγο περισσότερο τρίξιμο στις αρθρώσεις) και επισκεφτείτε τον ιστότοπό της για να μάθετε περισσότερα για αυτήν και τι κάνει!

Είναι και πάλι η περίοδος πεζοπορίας

Είναι και πάλι η πεζοπορική περίοδος. Ώρα να φτάσουμε πολύ πίσω στις άγριες περιοχές του κόσμου όπου οι ψυχές μας μπορούν να ανανεωθούν με την επαφή με την ομορφιά. Ώρα να αερίσετε τον εξοπλισμό που έχει γίνει λίγο μουχλιασμένος.

Είναι επίσης ώρα για λίγη σωματική πρόκληση και αυτοεξερεύνηση, για πεζοπορία σε απότομους λόφους με κάτι στα σακίδια μας και προγραμματισμό πόσων μιλίων αισθάνονται λογικά για ένα πολυήμερο ταξίδι.

Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκινήσετε. Η ευκολία του καθίσματος στον καναπέ έχει μια ορισμένη αδράνεια. Η πεζοπορία μπορεί να είναι άβολη.

Και τι γίνεται με αυτούς τους αποθαρρυντικούς πόνους που ξυπνούν; Αυτά που μπορεί να είναι γνωστά από πέρυσι; Τι κάνουμε για αυτά;

Η κίνηση είναι λοσιόν.

Η κίνηση είναι καλή για κάθε ιστό του σώματος. Έτσι, αν κινούμαστε και μας πονάει, πρέπει να κάνουμε στρατηγική, γιατί η κίνηση είναι υγιής και απαραίτητη για τη ζωή.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι επειδή κάτι πονάει, δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο κακό. Ο σκοπός του πόνου είναι ως συναγερμός για να σας κάνει να αλλάξετε πορεία. Αυτός ο συναγερμός συχνά σβήνει πριν συμβεί βλάβη των ιστών, ως προστατευτικός μηχανισμός. Γύρω από παλιούς τραυματισμούς ή σε περιοχές όπου ο πόνος τείνει να επανεμφανιστεί, αυτός ο συναγερμός χτυπά πολύ πριν από το σημείο της ζημιάς. Μερικές φορές πολύ νωρίς.

Εάν η κίνηση είναι υγιής για όλους τους ιστούς και εάν κάποιος έχει συναγερμό που χτυπά τόσο νωρίς σε μια κίνηση που δεν μπορεί να περάσει από ένα πλήρες εύρος κίνησης…τότε πρέπει να γίνει κάτι γι‘ αυτό. Το να έχουμε πόνο που εμποδίζει κάποιον να συνεχίσει τις δραστηριότητές του σημαίνει ότι όχι μόνο χάνουμε διασκεδαστικά πράγματα, αλλά ότι οι ιστοί του σώματός μας δεν έχουν την κίνηση που χρειάζονται.

Τι πρέπει να γίνει;

Η ιδέα είναι να επαναφέρετε τον συναγερμό πόνου, έτσι ώστε η περιοχή ανησυχίας να μπορεί να περάσει από μεγαλύτερα εύρη κίνησης για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα χωρίς αίσθηση απειλής (απειλή = σβήσιμο συναγερμού). Το κάνετε αυτό δίνοντας έμφαση στην περιοχή… σταδιακά και με δημιουργικούς τρόπους. Αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα και το είδος του στρες ομαλοποιούμε την κίνηση έτσι ώστε να μεταβαίνει από δυνητικά απειλητική σε φυσιολογική.

Προκειμένου να αυξηθεί σταδιακά το άγχος σε μια περιοχή, βοηθάει να γνωρίζουμε πώς φαίνεται το πλήρες εύρος κίνησης. Αν σκέφτεστε για παράδειγμα τα γόνατα, το εύρος της κίνησής τους πηγαίνει από το να έχετε το πόδι ίσιο μέχρι να χτυπήσει η φτέρνα στον πισινό…ή εκεί γύρω. Έχει επίσης ένα εύρος κίνησης σε περιστροφή το οποίο είναι κυρίως διαθέσιμο όταν το γόνατο είναι λυγισμένο. Έτσι το κάτω πόδι περιστρέφεται προς τα έξω περίπου 20 μοίρες και προς τα μέσα περίπου 45 μοίρες.

Ας ξεχάσουμε την περιστροφή για ένα λεπτό και ας σκεφτούμε μόνο την κίνηση προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα γόνατα το κάνουν αυτό. Αλλά πόσο φορτίο έχει συνήθως το γόνατό σας όταν περνά από αυτό το πλήρες εύρος κίνησης;

Προετοιμασία πεζοπορικής περιόδου

Μπορεί να κάθομαι στο γραφείο μου για αρκετή ώρα με το γόνατό μου λυγισμένο σε γωνία 90 μοιρών, αλλά δεν αντέχει κανένα φορτίο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ενώ φέρει το φορτίο του σωματικού μου βάρους, γενικά του ζητείται μόνο να πάει από την τέλεια ευθεία σε περίπου 15 μοίρες κάμψης. Έτσι, υπάρχουν περίπου 120 μοίρες κίνησης που μπορεί να κάνει το γόνατό μου, αλλά απλά δεν του ζητείται ποτέ να κάνει με τρόπο που να το προκαλεί προσθέτοντας αντίσταση ή φέρον φορτίο. Εάν κάθομαι οκλαδόν και σηκώνομαι επανειλημμένα, τότε αρχίζω να προσθέτω περισσότερο από το δυναμικό μου εύρος και αυξάνω την έκθεση των γονάτων στο στρες…και επομένως την ανθεκτικότητά του.

Είναι περίεργο που τα γόνατα πονάνε όταν τα βγάζουμε και φοράμε ένα πακέτο και κατεβαίνουμε έναν λόφο για μίλια;

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να έχετε ένα υπόβαθρο ανατομίας για να βρείτε μερικούς δημιουργικούς τρόπους για να προσθέσετε άγχος στα γόνατά σας. Νομίζω ότι αυτό που σταματά τους ανθρώπους είναι ο φόβος ότι υπάρχει κάτι λάθος που μπορείς να κάνεις. Ξέρετε…ορισμένες κινήσεις προάγουν την υγεία και κάποιες κινήσεις θα φθείρουν τον χόνδρο μας ή ίσως αυθόρμητα διάστρεμμα του ΠΧΣ μας ή κάτι τέτοιο.

Το θέμα είναι ότι αν προσπαθείτε να προσθέσετε άγχος στα γόνατά σας με την ιδέα να αυξήσετε την ανθεκτικότητά σας, θα το κάνετε αυτό ως μια σταδιακή εξερεύνηση. Δεν πρόκειται να πέσετε 10 πόδια από ένα δέντρο και να προσγειωθείτε σε μια κεκλιμένη επιφάνεια στο ένα πόδι. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με οκλαδόν και να σηκώνεστε ξανά δεκάδες φορές. Εάν αυτό πονάει με τρόπο που υπερβαίνει τον μυϊκό πόνο, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε κάτι λιγότερο απαιτητικό, όπως να κάνετε την ίδια κίνηση αλλά να ξαπλώνετε ανάσκελα και να χρησιμοποιείτε βάρη στα πόδια.

Εάν δεν σας κάνει πολλά, τότε ίσως θέλετε να αυξήσετε την ποσότητα ή να αυξήσετε το εύρος κίνησης του γόνατος ή να αυξήσετε το φορτίο χρησιμοποιώντας μόνο το ένα πόδι ή πηδώντας εκρηκτικά από ένα squat, ψηλά στον αέρα και προσγειώνοντας απαλά πίσω σε κοντόχονδρος.

Αύξησε τή δόση

Νομίζω ότι αρχίζουμε να παίρνουμε την ιδέα με την κίνηση μπροστά και πίσω. Ας εξετάσουμε μερικούς άλλους τρόπους για να προσθέσετε άγχος στο γόνατο. Υπάρχει αυτή η περιστροφική κίνηση. Υπάρχει επίσης στρεπτική τάση. Το στρεπτικό στρες είναι μια κοινή πηγή οξείας βλάβης. Συμβαίνει πολύ στους ποδοσφαιριστές. Εάν στέκεστε στο ένα πόδι με το γόνατό σας λυγισμένο και στρίψιμο, θα προσθέσετε στρέψη. Εάν πηδήξετε στρίψτε στον αέρα και προσγειωθείτε στο ένα πόδι, θα προσθέσετε στρέψη. Δεν είναι κακό να το κάνεις, απλά θέλεις να το κάνεις σε δόση που αντέχουν τα γόνατά σου.

Εάν είστε σε θέση να αυξήσετε τη δόση που μπορούν να αντέξουν τα γόνατά σας, τότε όταν συμβεί κάτι απροσδόκητο ή όταν αρχίσετε να κάνετε περισσότερες φορολογικές δραστηριότητες, τότε θα μπορείτε να παραμείνετε πόνος (θυμηθείτε, αίσθηση απειλής) και τραυματισμός (βλάβη ιστού) Ελεύθερος.

Προετοιμασία πεζοπορίας για ένα μασάζ υγείας

Σχετικά με τη Roselie:

Είμαι τέταρτης γενιάς ολιστικός πάροχος υγειονομικής περίθαλψης. Ο πατέρας μου, τόσο οι παππούδες όσο και ο προπάππος μου ήταν όλοι Χειροπράκτες – επομένως η ολοκληρωμένη προσέγγιση της υγειονομικής περίθαλψης είναι στο αίμα μου και ήταν μέρος της ανατροφής μου. Αλλά όταν πραγματικά με ενδιέφερε να βοηθήσω τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τον πόνο για να πετύχουν τα όνειρά τους ήταν μετά από μια παρατεταμένη περίοδο έντονου πόνου στην πλάτη. Με βοήθησε να καταλάβω την απογοήτευση και τον φόβο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με πόνο.

Υπάρχουν τόσες πολλές εμπειρίες που έχουμε στη διάθεσή μας, απλά δεν μπορούμε να έχουμε πόνο στο δρόμο μας. Ο πόνος μπορεί επίσης να μας εμποδίσει να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας με τους φίλους και την οικογένειά μας και να μας εμποδίσει να μοιραστούμε την ομορφιά και τα δώρα μας με έναν κόσμο που χρειάζεται αυτά τα πράγματα. Πιστεύω ότι η αύξηση της υγείας μας αυξάνει τη συνολική υγεία της κοινότητάς μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Roselie και τι κάνει Ένα μασάζ υγείας.

Προετοιμασία πεζοπορίας για ένα μασάζ υγείας

Καρφιτσώστε για αργότερα…

Περίοδος πεζοπορίας ξανά 2

Σας ευχαριστούμε πολύ που σταματήσατε στο Must Hike Must Eat!

Αν χρειάζεστε έμπνευση για υγιεινή διατροφή ξεκινήστε εδώ:…

Ευρετήριο Συνταγών

Χρειάζεστε μερικές προτάσεις για φαγητό έξω όταν οι φίλοι θέλουν να σταματήσουν μετά από μια πεζοπορία; έχω ένα Οδηγός διατροφής Βορειοδυτικού Ειρηνικού εδώ.

Θέλετε να μάθετε πού ήταν τελευταία φορά το Must Hike Must Eat; Ελέγξτε το Τελευταίες αναφορές ταξιδιού.

Μάθετε τι συμβαίνει εκτός του ιστολογίου:

Facebook

Κελάδημα

Ίνσταγκραμ

Το ενημερωτικό δελτίο Must Hike Must Eat κρατά τους ανθρώπους ενημερωμένους για εκδηλώσεις τόσο εντός όσο και εκτός του ιστολογίου.

Εάν έχετε κάποια ερώτηση που δεν θέλετε να δημοσιεύσετε στα σχόλια, μπορείτε να τη ρωτήσετε εδώ:

Επικοινώνησε μαζί μου

Schreibe einen Kommentar