Επιλεξιμότητα προκαταβολής φόρου για παιδιά 2021

2
Επιλεξιμότητα προκαταβολής φόρου για παιδιά 2021

Στρατιωτικές οικογένειες και άτομα ενδέχεται να δικαιούνται έως και 1.800 $ σε ομοσπονδιακές πιστώσεις φόρου για παιδιά, ακόμη και αν δεν υπέβαλαν φόρους το 2019 ή το 2020, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων.

Εάν έχετε ήδη υποβάλει αίτηση για πίστωση φόρου για παιδιά για τους φόρους εισοδήματός σας στο παρελθόν, ενδέχεται να λαμβάνετε ήδη το ήμισυ της συνολικής πίστωσης φόρου για παιδιά — έως 1.800 $ για παιδιά ηλικίας πέντε ετών και κάτω και έως 1.500 $ για παιδιά ηλικίας έξι έως 17 ετών.

Οι προκαταβολές αποτελούν μέρος της ομοσπονδιακής απόκρισης του κορωνοϊού που εγκρίθηκε τον Μάρτιο με τον νόμο για το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης του 2021.

Εάν δεν υποβάλατε φορολογική δήλωση 2020 ή 2019, υπάρχει ακόμη καιρός να πάρεις Προκαταβολές πίστωσης φόρου παιδιού. Εγγραφείτε στο τον ιστότοπο της IRS έως τις 15 Νοεμβρίου.

Εάν πληροίτε τα κριτήρια για την πίστωση φόρου και χάσετε την προθεσμία εγγραφής, μπορείτε να διεκδικήσετε την πλήρη πίστωση έως και 3.600 $ ανά παιδί όταν υποβάλετε τους φόρους του 2021 το επόμενο έτος.

Πόσο είναι η προκαταβολή πίστωσης φόρου παιδιού για το 2021;

Για το φορολογικό έτος 2021, η πίστωση φόρου παιδιού αυξήθηκε από 2.000 $ ανά παιδί που πληροί τις προϋποθέσεις σε:

  • 3.600 $ για παιδιά ηλικίας 5 ετών και κάτω στα τέλη του 2021
  • 3.000 $ για παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών στο τέλος του 2021

Οι μηνιαίες προκαταβολικές πληρωμές πίστωσης φόρου για παιδιά (CTC) ύψους 250 $ και 300 $ ξεκίνησαν τον Ιούλιο και έληξαν τον Δεκέμβριο.

Πότε διανέμονται οι προκαταβολικές πιστώσεις φόρου για παιδιά;

Περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε προκαταβολές CTC τον Σεπτέμβριο πήγαν σε 35 εκατομμύρια οικογένειες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Οι μελλοντικές προκαταβολές CTC έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου και τις 15 Δεκεμβρίου.

Είναι το Τρίτο Έλεγχο ερεθίσματος φορολογική πίστωση 2021;

Η τρίτη επιταγή τόνωσης που εξέδωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν επίσης μια προκαταβολή φόρου. Εάν δεν διεκδικήσατε την πίστωση έκπτωσης ανάκτησης εκ των προτέρων, μπορεί να δικαιούστε να διεκδικήσετε την πίστωση κατά την επιστροφή σας. Πρέπει να πληροίτε τις οδηγίες εισοδήματος της IRS για να πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Μπορώ να εγγραφώ για προκαταβολικές πιστώσεις φόρου για παιδιά;

Εάν δεν υποβάλατε ομοσπονδιακή φορολογική δήλωση 2019 ή 2020, μπορείτε να λάβετε προκαταβολές πίστωσης φόρου παιδιού.

Εάν το εισόδημά σας απαλλάσσονταν από φόρους λόγω ανάπτυξης μάχης, δικαιούστε την πίστωση φόρου, εφόσον παρέχετε πάνω από το ήμισυ της υποστήριξης για ένα πιστοποιημένο εξαρτώμενο άτομο. Οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι νεοαπασχολούμενοι ή οι νεοαποκτηθέντες εργαζόμενοι που έχουν λιγότερα από το αναφερόμενο όριο εισοδήματος μπορούν επίσης να εισπράξουν την πίστωση φόρου.

Οι κατάλληλοι γονείς ή κηδεμόνες πρέπει να παρέχουν τη μισή υποστήριξη για ένα παιδί, θετό παιδί, αδερφό (συμπεριλαμβανομένων των θετών και ετεροθαλών αδερφών), εγγονού, ανιψιού ή ανιψιού ή ανάδοχου τέκνου που είναι κάτω των 18 ετών έως την 1η Ιανουαρίου 2022.

Ο αιτών (πολίτης ΗΠΑ, υπήκοος ή αλλοδαπός κάτοικος) – ή ο σύζυγός του, εάν είναι παντρεμένος και υποβάλλει κοινή δήλωση – πρέπει να διατηρήσει τη διαμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερο από το μισό έτος.

Προσδιορίστε την καταλληλότητά σας και υποβάλετε μια απλοποιημένη φορολογική δήλωση για να λάβετε πληρωμές στο IRS Σελίδα Advance CTC 2021.

Με την εγγραφή σας, μπορεί επίσης να θεωρηθείτε για πληρωμές οικονομικού αντίκτυπου τρίτου γύρου έως και 1.400 $ ανά άτομο, δήλωσε η IRS. Εναλλακτικά, μπορείτε να διεκδικήσετε την πίστωση Έκπτωσης ανάκτησης από τους δύο πρώτους γύρους πληρωμών οικονομικού αντίκτυπου που μπορεί να χάσατε.

Ποιος είναι επιλέξιμος για την προκαταβολή πίστωσης φόρου για παιδιά;

Δεν είναι όλοι επιλέξιμοι για προκαταβολές πίστωσης φόρου παιδιού. Για να είναι επιλέξιμοι εσείς (και ο σύζυγός σας, εάν υποβάλετε αίτηση από κοινού) πρέπει:

  • Έχετε παιδί με έγκυρο αριθμό κοινωνικής ασφάλισης που ήταν κάτω των 18 ετών στο τέλος του 2021.
  • Να είστε εντός των ορίων εισοδήματος.
  • Να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση 2019 ή 2020.
  • Έχετε ζητήσει την πίστωση φόρου παιδιού στην επιστροφή σας.
  • Έχουν ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερο από έξι μήνες.

Μπορεί επίσης να πληροίτε τα κριτήρια εάν καταχωρίσατε τα στοιχεία σας για να λάβετε έλεγχο κινήτρων το 2020 ή παρείχατε στην IRS τα στοιχεία σας το 2021.

Πώς η προκαταβολή πίστωσης φόρου για παιδιά θα επηρεάσει τους φόρους σας

Αν και η αξίωση για προκαταβολές πίστωσης φόρου παιδιού δεν θα επηρεάσει την ικανότητά σας να υποβάλετε αίτηση για άλλες παροχές, θα επηρεάσει τους φόρους σας εάν δεν διατηρείτε ενημερωμένα τα αρχεία σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα όσα έχετε καταχωρίσει στο IRS είναι σωστά, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις, της κατάστασής σας και του οικογενειακού σας εισοδήματος. Τα άτομα που δεν κατάφεραν να το κάνουν αυτό καθ‘ όλη τη διάρκεια του 2021 ενδέχεται να διαπιστώσουν ότι πληρώθηκαν υπερβολικά σε πιστώσεις φόρου.

Πώς να υπολογίσετε τις προκαταβολές στη φορολογική δήλωση 2021

Όταν υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση 2021, θα πρέπει να συγκρίνετε τις πληρωμές που λάβατε με το ποσό για το οποίο πληροίτε τις προϋποθέσεις. Η IRS έστειλε την επιστολή 6419, την επιστολή προκαταβολής πίστωσης φόρου για παιδιά, τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Αυτή η επιστολή θα βοηθήσει τους φορολογούμενους να συμβιβάσουν τις πληρωμές προκαταβολής της πίστωσης φόρου παιδιού του 2021 με την πληρωμή CTC για την οποία πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι οικογένειες που δεν ζήτησαν καμία από τις προκαταβολές το 2021 θα είναι επιλέξιμες για ολόκληρο το ποσό CTC μεταξύ 3.000 και 3.600 $. Αυτό περιλαμβάνει οικογένειες που κανονικά δεν θα χρειαζόταν να υποβάλουν αίτηση.

Τρόπος αλλαγής ή κατάργησης εγγραφής από προκαταβολές πίστωσης φόρου παιδιού

Για να λάβετε μελλοντικές προκαταβολικές πληρωμές CTC με απευθείας κατάθεση, μπορείτε να κάνετε αλλαγές χρησιμοποιώντας το IRS‘ Πύλη ενημέρωσης πίστωσης φόρου παιδιού.

Εάν δεν πληροίτε πλέον τις προϋποθέσεις για τις πληρωμές, μπορείτε να τις σταματήσετε καταργώντας την εγγραφή σας. Τα παντρεμένα ζευγάρια πρέπει και οι δύο να απεγγραφούν ή ο ένας σύζυγος μπορεί να εξακολουθεί να λαμβάνει πληρωμές.

Μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του αναμένοντας οι φόροι σας να είναι περισσότεροι από την επιστροφή χρημάτων σας το επόμενο έτος.

Η πίστωση προκαταβολής φόρου παιδιού θα μειώσει την επιστροφή χρημάτων μου;

Εάν λάβατε υψηλότερες πληρωμές από αυτές που πληροίτε τις προϋποθέσεις σε πιστώσεις, μπορεί να επηρεάσει την επιστροφή φόρου σας. Μπορεί ακόμη και να ανακαλύψετε ότι οφείλετε στο IRS. Οποιεσδήποτε αλλαγές στο εισόδημά σας ή στην ηλικία των παιδιών σας μπορεί να επηρεάσουν την καταλληλότητα και ενδεχομένως να μειώσουν την επιστροφή χρημάτων σας.

Λάβετε υπόψη ότι όταν διεκδικείτε την προκαταβολή, μειώνεται η επόμενη επιστροφή σας. Έτσι, οι περισσότερες οικογένειες θα λάβουν πίσω περίπου το ήμισυ του συνολικού ποσού CTC, επειδή το υπόλοιπο καταβλήθηκε κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Για να αποφύγετε να οφείλετε το IRS, διεκδικήστε την πίστωση κατά την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης 2021.

Για περισσότερα σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που σχετίζονται με τον COVID-19, επισκεφτείτε IRS.gov/coronavirus.

Θα λάβουμε προκαταβολικές πιστώσεις φόρου για παιδιά το 2022;

Όποιος αναρωτιέται για το πρόγραμμα πίστωσης φόρου παιδιού 2022 μπορεί να απογοητευτεί. Οι τελευταίες μηνιαίες προκαταβολές CTC πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για επέκταση των προκαταβολών για πίστωση φόρου παιδιού έως το 2022. Όταν υποβάλετε αίτηση το 2023, το επίδομα θα επανέλθει στα 2.000 $ ανά παιδί κάτω της ηλικίας από 17. Επίσης, δεν θα μπορείτε να διεκδικήσετε μηνιαίες προκαταβολές.

Schreibe einen Kommentar