Επιστροφή στη ζωή στο σπίτι μετά την κατασκήνωση

0
Επιστροφή στη ζωή στο σπίτι μετά την κατασκήνωση

Πώς μπορείτε να διευκολύνετε το παιδί σας να επιστρέψει στη ζωή του στο σπίτι αφού έχει απολαύσει την παραδεισένια ανεξαρτησία της κατασκήνωσης για τόσο καιρό το καλοκαίρι; Η κατασκήνωση Sleepaway είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής τόσων πολλών παιδιών, γι‘ αυτό ο Jess Michaels στην American Camp Association είναι εδώ για να μας δώσει πέντε συμβουλές για να βοηθήσουμε τη μετάβαση από την κατασκήνωση στο σπίτι.

Καθώς πλησιάζει το τέλος της κατασκήνωσης για ύπνο, μην εκπλαγείτε αν το παιδί σας δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο σπίτι. Μην το παίρνεις προσωπικά. Η καλοκαιρινή κατασκήνωση είναι το σπίτι του παιδιού σας μακριά από το σπίτι – ένα μέρος όπου έχουν χτιστεί δυνατές φιλίες και απολαμβάνετε καθημερινά τελετουργικά κατασκήνωσης. Ακολουθούν μερικές μόνο συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να επιστρέψει στο σπίτι μετά από ένα υπέροχο καλοκαίρι στην κατασκήνωση για ύπνο.

  1. Δώστε στο παιδί σας λίγο χώρο – Θυμηθείτε, το παιδί σας είναι μακριά σας εδώ και μερικές εβδομάδες. Έχει αποκτήσει ανεξαρτησία και παίρνει αποφάσεις χωρίς τη δική σας συμβολή. Αφήστε το παιδί σας να εξασκήσει αυτή τη νέα ανεξαρτησία και δώστε περισσότερες επιλογές στο σπίτι.
  2. Χρόνος εκτός λειτουργίας – Το παιδί σας μπορεί να γυρίσει σπίτι από την κατασκήνωση και να θέλει απλώς να χαλαρώσει. Μετά από όλα, το παιδί σας ήταν απασχολημένο με εκπληκτικές δραστηριότητες κατασκήνωσης από 8 π.μ. – 9:30 μ.μ κάθε μέρα για εβδομάδες! Προσπαθήστε να μην προγραμματίζετε πάρα πολύ για το παιδί σας τις πρώτες μέρες που είναι σπίτι. Αφήστε το παιδί σας να προσαρμοστεί στη ζωή του σπιτιού και απλά χαλαρώστε για λίγο πριν επιστρέψει σε άλλες δραστηριότητες.
  3. Μιλάμε για κατασκήνωση – Το παιδί σας έχει συνηθίσει να ζει και να αναπνέει κατασκήνωση 24/7. Αφήστε το παιδί σας να συνεχίσει να μιλάει για την κατασκήνωση στο σπίτι. Κάντε ερωτήσεις σχετικά με την εμπειρία και λάβετε περισσότερες πληροφορίες εκτός από την επιστολή τεσσάρων γραμμών που λάβατε!
  4. Βάλτε μια ημερομηνία στο ημερολόγιο – Προγραμματίστε μια συνάντηση με την κουκέτα του παιδιού σας για τις αρχές του φθινοπώρου. Ο γιος ή η κόρη σας θα λείψουν από τους φίλους του στην κατασκήνωση, οπότε το να έχετε κάτι στο ημερολόγιο για να περιμένουμε με ανυπομονησία θα βοηθήσει. Θυμηθείτε να προσκαλέσετε τους πάντες – το να αφήνετε μερικά παιδιά έξω δημιουργεί πληγωμένα συναισθήματα και ένταση στην ομάδα.
  5. Περάστε χρόνο μαζί – Μόλις λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι την έναρξη του σχολείου, προγραμματίστε μερικές διασκεδαστικές εξόδους ως οικογένεια. Άλλωστε, το παιδί σας λείπει για αρκετές εβδομάδες και σας έλειψε! Αφιερώστε χρόνο κάνοντας πράγματα που σας αρέσουν μαζί.

Ο Jess Michaels είναι ο Διευθυντής Επικοινωνίας για το American Camp Association, Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϋ, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στη βελτίωση της ποιότητας της εμπειρίας της καλοκαιρινής κατασκήνωσης. Η διαπίστευση του American Camp Association είναι η καλύτερη απόδειξη των γονέων για τη δέσμευση μιας κατασκήνωσης για ένα ασφαλές και ευγενικό περιβάλλον για το παιδί τους.

Schreibe einen Kommentar