Θήκη γυαλιών εξαιρετικά ελαφριά: 12 γραμμάρια

0
Θήκη γυαλιών εξαιρετικά ελαφριά: 12 γραμμάρια

Εάν έχετε φτάσει στην ηλικία μου (ή είχατε άλλη κακή τύχη) χωρίς αμφιβολία χρειάζεστε γυαλιά. Τώρα φοράω συνεχώς γυαλιά τιτανίου progressive χωρίς πλαίσιο (14 γραμμάρια), αλλά χρειάζομαι και ένα ανταλλακτικό σε περίπτωση που χάσω (που έχω κάνει μια φορά) ή τα σπάσω. Η αρκετά ελαφριά θήκη που ήρθαν από τη Zenni ζυγίζει 47 γραμμάρια (μπλε παρακάτω). Ήξερα ότι μπορούσα καλύτερα. Σαν αυτό:

Όπως βλέπετε έχω καταφέρει να χωρέσω και σε ένα ζευγάρι κλιπ σε γυαλιά ηλίου, Βάρος 4,5 γραμμάρια π.χ. για την πρόληψη της χιονοτύφλωσης!

Αυτό είναι ένα μπουκάλι ποτού PET των 350 ml (12 oz) που έκοψα με ένα μαχαίρι χειροτεχνίας (θα έπρεπε να είχα αφήσει λίγο περισσότερο από το λαιμό) και λίγο περιτύλιγμα με φυσαλίδες = 12 γραμμάρια συνολικά, εξοικονόμηση πάνω από μια ουγγιά, δηλαδή περισσότερο από το βάρος μιας μπάρας μούσλι στο μονοπάτι ή περισσότερο από αρκετό βάρος καυσίμου (μέθο) για να μαγειρέψετε ένα γεύμα – και ένα φλιτζάνι καφέ.

Κάθε λίγο βάρος που εξοικονομείται βοηθά στην ελάφρυνση του φορτίου και σημαίνει ότι μπορείτε να προχωρήσετε λίγο πιο πέρα, πιο εύκολα – όπως εξήγησα σε αυτήν την ανάρτηση A Lazy Man’s Guide to Hiking. Θα μπορούσα να είχα περιορίσει λίγο περισσότερο το (μεταχειρισμένο) περιτύλιγμα με φυσαλίδες.

Εδώ συγκρίνεται με την παλιά μου θήκη γυαλιών.

2016-09-11-15-15-04-συντ

ΥΓ: Βρήκα ότι αυτό το άδειο δοχείο κάνει μια εξαιρετική θήκη για ποτήρια. Hormel Real Piecon Τα χρησιμοποιώ σε μερικές από τις συνταγές μου, αν και είναι πιο δύσκολο να τα βρω τώρα στο Οζ από τότε που ο Coles σταμάτησε να τα αποθηκεύει.

Πράγματι, η μετάβαση σε αυτά τα γυαλιά χωρίς πλαίσιο (δύο ζευγάρια από τη Zenni) με έσωσε επίσης πάνω από μια ουγγιά (28,5 γραμμάρια)! Απλώς τυλίγω τα γυαλιά στο περιτύλιγμα με φυσαλίδες και τα έχω σφίξει από το λαιμό. Αυτά τα εύκαμπτα κουφώματα από τιτάνιο είναι αρκετά δύσκολο να σπάσουν ούτως ή άλλως: μπορείτε να σταθείτε σχεδόν πάνω τους, έτσι θα είναι καλά στη τσάντα «πιθανών» στη συσκευασία μου.

Αυτή η εξαιρετικά ελαφριά θήκη γυαλιών έχει αποθηκευτεί με ασφάλεια (χωρίς τη δέουσα προσοχή) στη συσκευασία μου τώρα για περισσότερο από ένα χρόνο και ίσως χίλια μίλια. Όλο το περιεχόμενό του βγήκε τέλεια για φωτογραφία σήμερα το πρωί. Εάν είστε λίγο επιφυλακτικοί στο να εμπιστευτείτε τα ανταλλακτικά σας ποτήρια σε ένα τόσο αδύναμο δοχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άδειο δοχείο μπέικον Hormel (που ζυγίζει 33 γραμμάρια) ή μια από αυτές τις θήκες πούρων από ανθρακονήματα στα 28 γραμμάρια.

Πρώτη Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2017

Δείτε επίσης:

http://www.theultralighthiker.com/ultralight-spare-glasses/

http://www.theultralighthiker.com/zenni-the-hearing-company/

http://www.theultralighthiker.com/securing-hearing-aids/

https://www.theultralighthiker.com/ultralight-cigar-case/

https://www.theultralighthiker.com/hormel-real-bacon-pieces/

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο

Schreibe einen Kommentar