Οι Απόλυτες Συμβουλές Ασφάλειας Πεζοπορίας – Να είστε σοφοί!

0
Οι Απόλυτες Συμβουλές Ασφάλειας Πεζοπορίας – Να είστε σοφοί!
συμβουλές για την ασφάλεια της πεζοπορίας

Ακολουθήστε αυτές τις απόλυτες συμβουλές ασφάλειας για πεζοπορία την επόμενη φορά που θα βγείτε για μια βόλτα στα Βραχώδη Όρη.

Αυτές οι συμβουλές ασφάλειας πεζοπορίας περιλαμβάνουν τα πάντα για να σας κρατήσουν ασφαλείς στην επόμενη περιπέτειά σας στα Βραχώδη Όρη. Διαβάστε όλες αυτές τις συμβουλές πεζοπορίας που πρέπει να γνωρίζετε εδώ.

Η πεζοπορία στα Βραχώδη Όρη ή οπουδήποτε για αυτό το θέμα μπορεί να είναι τόσο εύκολη ή δύσκολη όσο εσείς. Το πιο απλό είναι η πεζοπορία είναι απλά να πηγαίνεις μια βόλτα. Ωστόσο, αν πάτε μια βόλτα στο βουνό και δεν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, μπορεί να έχετε μεγάλα προβλήματα. Αυτές οι συμβουλές ασφάλειας για την πεζοπορία θα βοηθήσουν τους αρχάριους και τους έμπειρους πεζοπόρους να είναι ασφαλείς όταν περπατούν στην έρημο ή στα μονοπάτια της γειτονιάς τους. Πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα.

Σημειώσεις σχετικά με τις απόλυτες συμβουλές ασφάλειας για την πεζοπορία

Αυτές οι συμβουλές παρατίθενται χωρίς ιδιαίτερη σειρά σημασίας. Μόλις τα έβαλα με αυτή τη σειρά γιατί έτσι τα σκέφτηκα. Επομένως, σας συνιστώ να περιηγηθείτε γρήγορα στη λίστα και στη συνέχεια να επιστρέψετε και να τα διαβάσετε όλα με περισσότερες λεπτομέρειες. Κάποια μπορεί να τα γνωρίζετε ήδη, αλλά άλλα μπορεί να είναι καινούργια για εσάς.

συμβουλές για την ασφάλεια της πεζοπορίαςΟι Απόλυτες Συμβουλές Ασφάλειας Πεζοπορίας

Φέρτε τον σωστό εξοπλισμό

Κάθε φορά που πηγαίνετε για πεζοπορία θα πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας μια σειρά από βασικά αντικείμενα. Αυτά τα βασικά στοιχεία θα σας κρατήσουν έτοιμους για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει. Αυτά τα απαραίτητα είδη περιλαμβάνουν νερό, φαγητό, αντηλιακό, καπέλο, σφυρίχτρα, κουτί πρώτων βοηθειών, χάρτη, αδιάβροχο και ζεστά ρούχα.

Φορέστε/Φέρτε τα σωστά ρούχα

Φροντίστε να έχετε τα σωστά ρούχα και να έχετε πάντα μαζί σας ένα ζεστό σακάκι και χειμωνιάτικο καπέλο. Ακόμα κι αν κάνετε πεζοπορία στη μέση του καλοκαιριού, μια χιονοθύελλα μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή στα βουνά. Δεν θέλετε να σας πιάσει μια χιονοθύελλα με το μπλουζάκι και το σορτς σας!

Φέρτε έναν χάρτη και μάθετε πώς να τον διαβάσετε

Ένας χάρτης είναι κρίσιμος. Ένας λεπτομερής τοπογραφικός χάρτης είναι υπέροχος, αλλά ακόμη και ένας βασικός χάρτης με τα μονοπάτια και τα χαρακτηριστικά του εδάφους είναι χρήσιμος. Αυτός ο χάρτης θα σας βοηθήσει αν υπάρχουν πολλά μονοπάτια ή χάσετε με κάποιο τρόπο το μονοπάτι.

συμβουλές για την ασφάλεια της πεζοπορίας

Ένα κουτί πρώτων βοηθειών θα πρέπει να είναι πάντα μαζί με τον εξοπλισμό πεζοπορίας σας.

Φέρτε μαζί σας κιτ πρώτων βοηθειών

Ένα καλό κιτ πρώτων βοηθειών είναι σημαντικό. Όπως είπα και πριν, ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να συμβεί κάτι και θέλεις να είσαι προετοιμασμένος. Μερικά από τα αντικείμενα σε ένα καλό κιτ πρώτων βοηθειών είναι κορδέλες, επιθέματα γάζας, μαλακούς, επίδεσμος άσσου, αντισηπτικό σπρέι, σταγόνες για τα μάτια, παυσίπονα, στεροειδής κρέμα και ψαλίδι.

Μην Χαθείτε!

Πρώτα θα πρέπει να λάβετε ορισμένα μέτρα για να μην χαθείτε, όπως να κοιτάξετε πίσω σας και να προσέχετε το περιβάλλον σας.

Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε αν χαθείτε (και πιθανότατα θα χαθείτε κάποια στιγμή αν περάσετε πολύ χρόνο στην ύπαιθρο). Ακολουθήστε τον κανόνα STOP σε περίπτωση που χαθείτε. Σταματήστε, Σκεφτείτε, Παρατηρήστε και Σχεδιάστε.

Γνωρίστε τα όριά σας

Ναι, αυτό ακούγεται απλό, αλλά είναι εύκολο να βάλεις τον εαυτό σου σε μπελάδες. Μην υπερεκτιμάτε τις ικανότητές σας και μην θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο επειδή περάσατε πολύ μακριά ή προσπαθήσατε να σκαρφαλώσετε σε βραχώδη βράχο και κολλήσατε. Γνωρίστε τα όριά σας και ενώ είναι καλό να πιέζετε τον εαυτό σας, απλώς μην πιέζετε τον εαυτό σας πολύ μακριά.

Ελέγξτε την Πρόγνωση Καιρού

Πριν πάτε για πεζοπορία αφιερώστε ένα λεπτό για να ελέγξετε την πρόγνωση. Αν προβλέπεται κακοκαιρία τότε ίσως δεν πρέπει να πάτε για πεζοπορία και θα πρέπει να μείνετε σπίτι.

συμβουλές για την ασφάλεια της πεζοπορίας

Δείτε τα σύννεφα…

Δώστε προσοχή στον καιρό

Βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε πεζοπορία μέσα σε ομίχλη και δεν προσέχετε τον καιρό. Φροντίστε να κοιτάξετε ψηλά στον ουρανό για να δείτε αν έρχονται σύννεφα, που μπορεί να φέρνουν βροχή ή κεραυνό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ασφάλεια των κεραυνών στα βουνά.

Να είστε ενήμεροι για την άγρια ​​ζωή

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε ποια ζώα ζουν στην περιοχή που πρόκειται να κάνετε πεζοπορία. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλή σε περίπτωση που συναντήσετε ένα από αυτά τα ζώα.

Ένα από τα καλύτερα σημεία της πεζοπορίας είναι να βλέπεις άγρια ​​ζώα. Ωστόσο, το να μην ξέρετε τι να κάνετε αν συναντήσετε ένα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο πρόβλημα, τόσο για εσάς όσο και για τα ζώα. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για την ασφάλεια της άγριας ζωής.

θεραπεία φυσαλίδων

Αυτοί οι τύποι περιποιούνται μια φουσκάλα ενώ βγαίνουν για πεζοπορία. Όχι διασκεδαστικό, αλλά απαραίτητο. Φωτογραφία μέσω Flickr.

Φροντίστε τα πόδια σας

Είναι σημαντικό όταν κάνετε πεζοπορία να φροντίζετε τον εαυτό σας και τα πόδια σας. Φροντίστε να συμπεριφέρεστε καλά στα πόδια σας γιατί είναι αυτά που θα σας πάνε μακριά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την πρόληψη των φουσκάλων ή κάποιες άλλες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που εμφανίσετε φουσκάλες και χρειαστεί να τις αντιμετωπίσετε.

Schreibe einen Kommentar