Παρουσίαση ενός βρέφους στα υπάρχοντα κατοικίδια σας

0
Παρουσίαση ενός βρέφους στα υπάρχοντα κατοικίδια σας

Τα παιδιά, οι γάτες και οι σκύλοι φημίζονται για το ότι τραβούν τα κορδόνια της καρδιάς μας στα σπίτια μας. Βλέπονται σε βίντεο και αναρτήσεις σε όλο το Διαδίκτυο να είναι αξιολάτρευτα. Αλλά μερικές φορές το να συναντήσετε αυτά τα τετράποδα πλάσματα και τα μικρά παιδιά για πρώτη φορά στον πραγματικό κόσμο δεν έρχεται χωρίς κάποια πρόκληση. Ένας υπάρχων σκύλος ή γάτα μπορεί να μην ενθουσιαστεί υπερβολικά όταν μια άλλη (νεότερη) δέσμη χαράς φτάνει στο άλλοτε μοναχικό περιβάλλον τους με τους ιδιοκτήτες τους.

Για λόγους λόγου, ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φέρουμε στο σπίτι ένα νέο μωρό χωρίς να αποξενώσουμε το υπάρχον ζώο μας. Μία από τις πρώτες συστάσεις που προτείνουν πολλοί ειδικοί είναι να φέρετε κάτι στο σπίτι από το νοσοκομείο με το άρωμα του μωρού πρώτα, όπως μια κουβέρτα ή ένα πανί για μωρά. Αυτό θα βοηθήσει να απαλύνει το χτύπημα μόλις το βρέφος φτάσει στο σπίτι.

Πριν τη Μεγάλη Μέρα

Φροντίστε να πάρετε το ζώο σας για ένα ταξίδι στον κτηνίατρο για να πάρετε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο ταμείο πριν έρθει το μωρό. Πάρτε τα από τον καλλωπιστή για να κόψουν τα νύχια τους και να λιμάρουν εάν ο κτηνίατρός σας δεν κάνει αυτήν την υπηρεσία για να αποτρέψει ατυχήματα από περιστασιακή επαφή.

Όσον αφορά το φυτώριο, αυτό ρυθμίζεται συχνά πολλές εβδομάδες (ή και μήνες) νωρίτερα εν αναμονή της μεγάλης ημέρας, αλλά φροντίστε να βγάλετε σιγά σιγά όλο τον εξοπλισμό και τα αξεσουάρ νωρίς, ώστε το ζώο σας να συνηθίσει την παρουσία του μέσα στο σπίτι. Για να τα προετοιμάσετε για τους νέους ήχους ενός βρέφους, σκεφτείτε να επισκεφτείτε ιστότοπους όπως το YouTube και να τους παίξετε βίντεο με ένα μωρό να γελάει, να κλαίει και να βουίζει στο παρασκήνιο.

Εκπαίδευση και Όρια

Εάν το ζώο σας δεν έχει ήδη εκπαιδευτεί να μένει μακριά από τα έπιπλα ή να πηδάει πάνω σε ανθρώπους όταν είναι ενθουσιασμένοι, είναι καλύτερα να το εκπαιδεύσετε να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά πριν έρθει ένα μικρό παιδί που τρέχει μαζί του. Η συσχέτιση του χρόνου παιχνιδιού με ένα βρέφος και οι νέες τεχνικές εκπαίδευσης μαζί, ταυτόχρονα, μπορεί να προκαλέσει το ζώο να αγανακτήσει το παιδί.

Εάν το πλάσμα σας δεν είναι ήδη εκπαιδευμένο στο κλουβί, σκεφτείτε να του δώσετε τον δικό του, ξεχωριστό χώρο που είναι μια ζώνη „χωρίς παιδιά“ όπου μπορούν να αποσυρθούν και να χαλαρώσουν όταν είναι απαραίτητο. Εξετάστε επίσης περιοχές όπου ένα κατοικίδιο μπορεί να μην είναι ευπρόσδεκτο. Για παράδειγμα, ενώ ένας σκύλος μπορεί να τα πάει καλά στο νηπιαγωγείο, ένα εύστροφο αιλουροειδές θα μπορούσε να πηδήξει σε μια κούνια ή σε μια αλλαξιέρα χωρίς να σκέφτεται τίποτα για αυτή την αθώα δραστηριότητα.

Baby Steps (Pun Intended)

Να θυμάστε ότι όταν ο κύριος ή οι ιδιοκτήτες τους εξαφανίζονται ενώ το μωρό γεννιέται, τα κατοικίδια μπορεί ήδη να βιώνουν κάποιο άγχος για αυτόν τον προσωρινό χωρισμό. Όταν επιστρέψετε με το νέο μέλος της οικογένειάς σας, φροντίστε να χαιρετάτε το ζώο σας με τον ίδιο τρόπο που κάνετε συνήθως όταν φτάνετε στο σπίτι.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνετε αμέσως την εισαγωγή του κατοικίδιου στο βρέφος. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνηθίσουν στα νέα αξιοθέατα, ήχους και μυρωδιές που σχετίζονται με αυτή τη νέα άφιξη. Όταν έρθει η ώρα να συναντηθούν και να χαιρετήσουν, πάρτε το αργά και έχετε τουλάχιστον δύο ενήλικες παρόντες, για κάθε ενδεχόμενο, ο ένας να φροντίζει το μωρό και ο άλλος να παρακολουθεί το κατοικίδιο.

Σωστή Συντήρηση

Αν και κάποιος επιπλέον χρόνος, η αγάπη και η προσοχή που δίνεται σε ένα κατοικίδιο μετά την άφιξη του βρέφους δεν θα έβλαπτε, φροντίστε να διατηρήσετε το πρόγραμμά του. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα μέρη της καθημερινής τους ρουτίνας, από την ώρα του ταΐσματος έως την άσκηση, τις βόλτες ή τις εκδρομές στο πάρκο σκύλων. Εάν έχετε γάτα και παίζετε τακτικά μαζί της μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, μην ξεχνάτε αυτόν τον τακτικά προγραμματισμένο χρόνο παιχνιδιού.

Είναι απίθανο να υπάρχουν προβλήματα με αυτήν την προσαρμογή, αλλά είναι πάντα καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε. Με λίγη προνοητικότητα, εκπαίδευση και προγραμματισμό, αυτός ο νέος δεσμός μεταξύ ζώου και βρέφους θα εξελιχθεί σε μια δια βίου σύνδεση και φιλία.

_____

Η Χίλαρι Σμιθ έχει αναδείξει την αγάπη της για την τεχνολογία και την ανατροφή των παιδιών σε μια καριέρα ανεξάρτητου συγγραφέα. Ως δημοσιογράφος, ειδικεύεται στην κάλυψη των προκλήσεων της ανατροφής των παιδιών στην ψηφιακή εποχή. Λατρεύει όλα τα πράγματα τεχνολογίας και δεν έχει γνωρίσει κάποιο gadget που να μην της κεντρίζει το ενδιαφέρον. Γράφει επίσης γονικά άρθρα για πράγματα όπως αυτό, που παρουσιάζεται εδώ. Η ιθαγενής από το Τέξας κατοικεί επί του παρόντος στο Σικάγο, IL και αντέχει τους χειμώνες με τα δύο της παιδιά.

Schreibe einen Kommentar