Ποιό είναι καλύτερο? Ιδιωτικά Κατοικία Vs Ομαδικά Φροντιστήρια

0
Ποιό είναι καλύτερο?  Ιδιωτικά Κατοικία Vs Ομαδικά Φροντιστήρια

Οι γονείς βρίσκονται πάντα σε δίλημμα για το εάν τα ιδιωτικά μαθήματα στο σπίτι ή τα ομαδικά θα ήταν καλύτερα για τα παιδιά τους. Και οι δύο τύποι διδάκτρων έχουν πολλά να προσφέρουν από την άποψη των αναγκών των μαθητών.

Θυμηθείτε, όλα τα θέματα απαιτούν πολλή εξάσκηση με βασική κατανόηση.

Λοιπόν, εδώ είναι μια λίστα με τους λόγους για να αποφασίσετε ποιο είναι καλύτερο: Ιδιωτικό σπίτι ή Ομαδικά δίδακτρα.

  1. Ιδιωτικά μαθήματα vs Ομαδικά δίδακτρα

Η ιδιωτική διδασκαλία έχει πλεονεκτήματα όπως η διαθεσιμότητα του κατ‘ οίκον καθηγητή (κατά τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα), η ευελιξία (μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας πρόγραμμα) και την εξατομικευμένη προσοχή που δίνεται σε κάθε μαθητή από τον δάσκαλο του σπιτιού. Αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε κάτι, μπορείτε να τους ρωτήσετε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σας και θα σας το εξηγήσουν ξανά μέχρι να το καταλάβετε τέλεια.

Τα ομαδικά δίδακτρα είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν το παιδί σας δυσκολεύεται να παραμείνει συγκεντρωμένο στην τάξη ή αν δυσκολεύεται να παρακινήσει τον εαυτό του. Σε ένα ομαδικό περιβάλλον, ο δάσκαλος μπορεί να συνεχίσει το μάθημα και να βεβαιωθεί ότι όλοι παραμένουν στην εργασία τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να μάθει πιο αποτελεσματικά, εμποδίζοντάς το να βαρεθεί ή να αποσπαστεί η προσοχή του κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Ωστόσο, ορισμένοι μαθητές μπορεί να αισθάνονται εκφοβισμό από άλλους μαθητές στην ομάδα τους και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακή απόδοση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

  1. Ιδιωτικά μαθήματα στο σπίτι vs Ομαδικά δίδακτρα

Το ιδιωτικό φροντιστήριο στο σπίτι σάς δίνει την προσοχή ένας προς έναν από τον οικιακό δάσκαλο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε όποιες ερωτήσεις θέλετε χωρίς να ντρέπεστε ή να ανησυχείτε για την κρίση σας από άλλα μέλη της ομάδας. Έχετε επίσης πλήρη έλεγχο του χρόνου που αφιερώνετε σε κάθε θέμα και ποια θέματα καλύπτονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σας.

Το πλεονέκτημα της ομαδικής διδασκαλίας ή του ιδιωτικού εκπαιδευτή στο σπίτι είναι ότι σας επιτρέπει να μάθετε από άλλα άτομα στην ίδια κατάσταση με εσάς. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η δυναμική της ομάδας βοηθά στην τόνωση της μάθησής σας και όσο περισσότερα άτομα συμμετέχουν στη διδασκαλία, τόσο πιο πιθανό είναι κάποιος από αυτούς να γνωρίζει την απάντηση σε μια ερώτηση με την οποία έχετε ταλαιπωρηθεί.

  1. Ιδιωτικά μαθήματα vs Ομαδικά δίδακτρα

Τα ομαδικά δίδακτρα είναι πιο οικονομικά και βολικά για εσάς, καθώς εξοικονομούν χρόνο και χρήμα. Μπορείτε επίσης να μάθετε πιο γρήγορα όταν υπάρχουν περισσότεροι μαθητές στην τάξη, καθώς συχνά παρακινούν ο ένας τον άλλον να μάθουν καλύτερα. Το πιο σημαντικό, σε βοηθούν να κάνεις φίλους ενώ σπουδάζεις.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι συχνά πιο ακριβά από τα ομαδικά μαθήματα, αλλά είναι επίσης πιο ευέλικτα επειδή μπορείτε να κάνετε κράτηση με βάση το πρόγραμμά σας αντί να χρειάζεται να χωράτε στα μαθήματα κάποιου άλλου που μπορεί να γίνονται σε ακατάλληλες ώρες για εσάς ή το παιδί σας.

  1. Ιδιωτικά μαθήματα vs Ομαδικά δίδακτρα

Στα ιδιωτικά δίδακτρα στο σπίτι, θα έχετε λιγότερους περισπασμούς σε σύγκριση με μια μεγάλη τάξη, έτσι θα αποκομίζετε περισσότερα από κάθε μάθημα και θα μιλάτε πιο άπταιστα γρηγορότερα από ό,τι αν ήσασταν σε ομαδικό μάθημα. Ωστόσο, τα ιδιωτικά μαθήματα κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα ομαδικά μαθήματα — μερικές φορές έως και δέκα φορές περισσότερο!

Σε μια ομαδική τάξη, θα μάθετε από άλλους μαθητές καθώς και από τον δάσκαλο. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελές για άτομα που αρχίζουν να μαθαίνουν μια γλώσσα. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και να λαμβάνετε σχόλια από τους συνομηλίκους σας. Εάν είστε ντροπαλοί ή συνειδητοποιείτε να μιλάτε μπροστά σε άλλους, αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Οικτικοί καθηγητές στο TheTuitionTeacher.com

Το TheTuitionTeacher.com είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορείτε να προσλάβετε οικιακούς δασκάλους για παιδιά από το νηπιαγωγείο έως τους μαθητές που δίνουν ανταγωνιστικές εξετάσεις.

Εκτός από το εκτεταμένο μας δίκτυο υψηλής ποιότητας οικιακών δασκάλων σε σχεδόν κάθε τομέα που μπορεί κανείς να φανταστεί, το TheTuitionTeacher.com προσφέρει επίσης άρθρα, συμβουλές και πόρους για γονείς και μαθητές που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με το πώς η κατ‘ οίκον διδασκαλία μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να επιτύχουν ακαδημαϊκά.

Εάν είστε μαθητής ή γονέας, ψάχνετε για ιδιωτικό δάσκαλο στο σπίτι, μπορείτε δημοσιεύστε την απαίτηση οικιακού εκπαιδευτή εδώ.

Schreibe einen Kommentar