Πόσο αυτοκίνητο μπορώ να αντέξω οικονομικά στον στρατό;

0
Πόσο αυτοκίνητο μπορώ να αντέξω οικονομικά στον στρατό;

Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις μπορεί να φαίνονται σαν φυστικοβούτυρο και ζελέ.

Δουλεύοντας ως στρατιωτικός οικονομικός σύμβουλος, θα μετρούσα τις αντιπροσωπείες στο δρόμο προς την πύλη της βάσης. Θυμάμαι ότι είδα πολυάριθμες διαφημίσεις γεμισμένες σε τοπικές εφημερίδες, που παρουσίαζαν τα τελευταία αυτοκίνητα με τις χαμηλότερες μηνιαίες πληρωμές. Οι προσφορές συχνά ακούγονται πολύ καλές για να είναι αληθινές – και μάλλον είναι.

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνει κάθε στρατιωτικός όταν ψωνίζει αυτοκίνητο είναι: «Πόσο αυτοκίνητο μπορώ να αντέξω οικονομικά;»

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως το πιστωτικό σας σκορ, τα επιτόκια για τα οποία πληροίτε τις προϋποθέσεις και πόσα έχετε εξοικονομήσει για μια προκαταβολή.

Αγορά αυτοκινήτου μετά τη βασική εκπαίδευση

Εάν είστε μέλος του σέρβις που δεν έχετε ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση, μπορεί να εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι δεν κερδίζετε τόσα χρήματα όσο νομίζατε ότι θα κάνατε.

Μέσω προνομίων όπως στέγαση βάσης, επιδόματα και τραπεζαρία ή χρήση μαγειρικής, μπορείτε να ζήσετε άνετα ενώ βρίσκεστε στην υπηρεσία. Αλλά για να είστε τόσο άνετοι όταν φεύγετε από το στρατό, πρέπει να είστε έξυπνοι με τα χρήματά σας τώρα.

Η αγορά αυτοκινήτου μετά τη βασική εκπαίδευση μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Δεν έχετε προσαρμοστεί πλήρως στη ζωή στο στρατό ακόμα, ούτε είχατε την ευκαιρία να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό με τον νέο σας μισθό.

Εάν βρίσκεστε σε ενεργό υπηρεσία ή μετακομίζετε τακτικά, μπορεί να μην χρειάζεστε καν αυτοκίνητο αμέσως. Πολλά νέα στρατιωτικά μέλη μπορούν να ξεφύγουν περπατώντας στα περισσότερα μέρη της εγκατάστασής τους ή χρησιμοποιώντας το λεωφορείο.

Εάν πηγαίνετε εκτός ταχυδρομείου, μπορείτε να κάνετε ομαδική χρήση αυτοκινήτου, να χρησιμοποιήσετε ταξί ή να χρησιμοποιήσετε το Uber ή το Lyft.

Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε με ένα αυτοκίνητο, πρέπει να ταιριάζει στις στρατιωτικές σας αμοιβές.

Μπορεί ο Στρατός να με βοηθήσει να αγοράσω αυτοκίνητο;

Λοιπόν, ναι και όχι.

Ενώ η κατάταξη σας παρέχει πολλά οφέλη, ένα «αυτοκίνητο της εταιρείας» δεν είναι ένα από αυτά. Όμως, το να είσαι στον στρατό σου παρέχει ένα σταθερό εισόδημα και κάποια αξιοπιστία με τους δανειστές, κάτι που θα μπορούσε να σε βοηθήσει να αγοράσεις ένα όχημα.

Η κατάταξή σας, το πιστωτικό σκορ και ο σταθερός μισθός σας επηρεάζουν την απόφαση ενός δανειστή. Έτσι, η θέση σας στον στρατό σας βοηθά να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο ως ένα βαθμό.

Σύμφωνα με το The Defense Finance and Accounting Servicesένα E-1 το 2022 έχει αρχική αμοιβή 1.695 $ ανά μήνα.

Με βάση αυτούς τους αριθμούς και μόνο, ένα E-1 με καλή πίστωση (700 ή παραπάνω) θα μπορούσε άνετα να αντέξει οικονομικά κάποιο είδος πληρωμής αυτοκινήτου, αλλά πόσο;

Πόσα πρέπει να ξοδέψω για ένα αυτοκίνητο στο στρατό;

Το E-1 που συζητήθηκε παραπάνω με πιστωτικό σκορ 700 θα έπρεπε να βρει ένα αυτοκίνητο για να βρεις το σπίτι $5.412 ή λιγότερο. Σε αυτό το εύρος, η μηνιαία πληρωμή σας θα πρέπει να είναι περίπου 169,50 $ χωρίς προκαταβολή ή ανταλλαγή, με βάση τα μέσα εθνικά επιτόκια.

Μια πληρωμή 169,50 $ ή λιγότερο είναι περίπου το 10% τοις εκατό του μηνιαίου εισοδήματός σας.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο και πιστοποιημένο οικονομικό προγραμματιστή του The Military Wallet, Daniel Kopp, η πληρωμή για το αυτοκίνητό σας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του εισοδήματός σας από το σπίτι, εκτός εάν έχετε χαμηλό ή καθόλου κόστος στέγασης.

«Όσο υψηλότερο είναι το κόστος στέγασης, τόσο χαμηλότερη θα είναι η πληρωμή του αυτοκινήτου σας κάτω από 10%», είπε.

Με την αγορά ενός φθηνότερου αυτοκινήτου, θα έχετε χρήματα για εξοικονόμηση, επένδυση ή αγοράστε ένα καλύτερο αυτοκίνητο στο δρόμο. Θα μπορείτε επίσης να απολαύσετε το όχημά σας χωρίς να αγχώνεστε για τις πληρωμές κάθε μήνα.

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά περισσότερα και να παραμένετε σε αυτό το ποσοστό καθώς η κατάταξή σας, ο χρόνος υπηρεσίας και το πιστωτικό σας σκορ ανεβαίνουν.

Πώς να κάνετε προϋπολογισμό για ένα αυτοκίνητο

Όταν κάνετε προϋπολογισμό για ένα αυτοκίνητο, ρίξτε μια ματιά πρώτα στο εισόδημά σας. Στη συνέχεια, αφήστε στην άκρη το 10% του εισοδήματός σας για τουλάχιστον τρεις μήνες και δείτε αν είστε άνετα με τα χρήματα που σας έχουν απομείνει.

Θυμηθείτε να έχετε προϋπολογισμό για τη συντήρηση και την ασφάλιση αυτοκινήτου, η οποία μπορεί να είναι ακριβή, ανάλογα με την ηλικία σας.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συμπληρώσετε ένα σχέδιο δαπανών ή ένα φύλλο εργασίας προϋπολογισμού, όπως αυτό από το Γραφείο Οικονομικής Ετοιμότητας του Υπουργείου Άμυνας.

Συμπληρώστε όλα τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων ενοικίων ή υποθηκών, λογαριασμών κινητού τηλεφώνου, υποστήριξης παιδιών και άλλων υποχρεώσεων. Αφήστε την πληρωμή του αυτοκινήτου κενή εάν δεν έχετε ήδη.

Αφού προσθέσετε τα πάντα, δείτε πόσα χρήματα έχουν απομείνει για να δείτε τι είδους πληρωμή αυτοκινήτου θα μπορούσατε να αντέξετε άνετα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε προϋπολογισμό για την προκαταβολή του οχήματός σας αποθηκεύοντας την επιστροφή φόρου εισοδήματος. Μπορεί ακόμη και να πάρετε αρκετά πίσω για να αγοράσετε ένα φθηνότερο αυτοκίνητο χωρίς μηνιαία πληρωμή.

Εάν μπορείτε να πληρώσετε μετρητά, θα πρέπει – ειδικά για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, είπε ο Kopp.

«Αν έχετε καλή πίστωση, η αγορά νέων μπορεί συχνά να σας πάρει δάνειο 0% ή πολύ χαμηλό επιτόκιο, κάτι που μπορεί να έχει νόημα για περισσότερους ανθρώπους, καθώς οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήταν τόσο υψηλές από την Covid-19», είπε.

«Βρισκόμαστε σε μια αγορά σπάνιων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή, με πολλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα να εκτιμούν την αξία τους».

Δάνειο έναντι Μίσθωσης

Εάν πρέπει να συνάψετε δάνειο για ένα όχημα, μπορείτε να επιλέξετε πόσο καιρό θα πληρώσετε για το αυτοκίνητο και από ποιον θα δανειστείτε τα χρήματα.

Στο τέλος του δανείου, θα φύγετε έχοντας το όχημα.

Δυστυχώς, από την εμπειρία μου συμβουλεύοντας τους στρατιώτες για τα οικονομικά τους, είδα πολλούς να επικεντρώνονται μόνο στην τιμή του οχήματος και στον χρόνο δανεισμού.

Όταν η τιμή του αυτοκινήτου ή οι χρόνοι δανεισμού δεν ήταν ευνοϊκοί, θα αποφάσιζαν να μισθώσουν ένα αυτοκίνητο ως καλύτερη επιλογή.

Η μίσθωση ενός αυτοκινήτου μπορεί να ακούγεται καλή σε πολλά μέλη του σέρβις. Μπορείτε να οδηγείτε ένα καινούργιο αυτοκίνητο κάθε δύο χρόνια και μπορεί να είναι ένα πιο πολυτελές αυτοκίνητο από ό,τι πραγματικά μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη μίσθωση είναι οι περιορισμοί στα χιλιόμετρα. Πολλά μέλη της υπηρεσίας μπορεί να ανακαλύψουν ότι χρωστούν χρήματα όταν επιστρέφουν μια μίσθωση επειδή το πέρασαν Όριο χιλιομέτρων 12.000 έως 15.000 ετησίως. Η υπερβολική φθορά μπορεί επίσης να σας κοστίσει. Εάν δεν έχετε προϋπολογίσει για μια πιθανή χρέωση 5.000 $ έως 10.000 $ όταν επιστρέφετε ένα όχημα, μπορεί να είναι σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

Συχνά, τα μέλη του σέρβις καταλήγουν να ξαναμισθώνουν το όχημα αντί να πληρώνουν τα τέλη επειδή δεν τα έχουν διαθέσιμα. Έχοντας αυτές τις σκέψεις κατά νου, εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να πάρετε δάνειο – αντί να μισθώσετε ένα αυτοκίνητο, εκτός αν δεν σκοπεύετε να το οδηγήσετε πολύ.

Δάνεια αυτοκινήτων για μέλη υπηρεσιών

Τα καλά νέα για τα δάνεια είναι ότι ορισμένες τράπεζες τα προσαρμόζουν ειδικά για στρατιωτικά μέλη.

Στρατιωτικές τράπεζες όπως η USAA, η Navy Federal Credit Union και η PenFed Credit Union προσφέρουν στρατιωτικά δάνεια αυτοκινήτων.

Προσοχή στις εσωτερικές επιλογές χρηματοδότησης των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από μεγαλύτερους όρους πληρωμής ή υψηλότερα επιτόκια.

Θυμηθείτε, ορισμένοι δανειστές μπορούν να λεηλατήσουν νεαρά στρατιωτικά μέλη. Εξετάστε το ενδιαφέρον και την ασφάλισή σας προτού συμφωνήσετε σε ένα δάνειο, ώστε να μην αγοράσετε κατά λάθος ένα όχημα που πραγματικά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Ακολουθεί ένα προειδοποιητικό παράδειγμα:

Ο πωλητής του αυτοκινήτου σας σας κάθεται για να επιλύσει μια καλύτερη συμφωνία για το δάνειό σας. Ο πωλητής λέει ότι θα πληρώνετε μόνο 300 $ το μήνα αντί για 500 $. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι για να λάβετε αυτό το επιτόκιο, ο όρος πληρωμής του δανείου σας είναι Διάρκεια 84 μηνών με επιτόκιο 15% ή υψηλότερο.

Μέχρι να τελειώσετε το δάνειο αυτοκινήτου σας, το όχημα μπορεί να έχει ήδη χαλάσει ή να θέλετε κάτι νεότερο.

Λόγω των μεγαλύτερων όρων πληρωμής, βρίσκετε τον εαυτό σας άνω κάτω στο όχημα και μετατρέψτε το παλιό σας δάνειο στο νέο δάνειο, με αποτέλεσμα ακόμη υψηλότερη πληρωμή.
Πώς να αποκτήσετε στρατιωτικές εκπτώσεις σε αυτοκίνητα

Ακόμα κι αν ψωνίζετε σε μια αντιπροσωπεία «χωρίς παζάρια» όπου οι τιμές διαφημίζονται ως τελικές, μην φοβάστε να ζητήσετε στρατιωτική έκπτωση για την αγορά αυτοκινήτου σας.

Θα χρειαστεί να προσκομίσετε στρατιωτική ταυτότητα για να εγκριθείτε για τέτοιες εκπτώσεις. Και, όπως οποιοσδήποτε άλλος, θα σας ζητηθεί επίσης να επαληθεύσετε τον μηνιαίο μισθό σας και άλλες πληροφορίες για έγκριση δανείου.

Προσφέρονται ειδικές εκπτώσεις αυτοκινήτων για στρατιωτικούς

Πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων δείχνουν την εκτίμησή τους για τον στρατό προσφέροντας εκπτώσεις. Σύμφωνα με το TrueCar.com, οι εκπτώσεις κυμαίνονται μεταξύ $500 και $2.000ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Οι Acura, BMW, Ford, General Motors, Harley Davidson, Honda, Hyundai, Mitsubishi, Nissan, Subaru και Toyota παρέχουν εκπτώσεις στρατιωτικής εκτίμησης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η έκπτωση επεκτείνεται και στα μέλη της οικογένειάς σας.

Για να εξαργυρώσετε αυτές τις εκπτώσεις, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε την στρατιωτική σας ιδιότητα.

Θυμηθείτε να ρωτήσετε για τις διαθέσιμες στρατιωτικές εκπτώσεις όταν ψωνίζετε για ασφάλεια αυτοκινήτου και άλλα προϊόντα επίσης.

Schreibe einen Kommentar