Πώς να επιλέξετε τη σωστή σταδιοδρομία μετά τις εξετάσεις της 12ης τάξης

0
Πώς να επιλέξετε τη σωστή σταδιοδρομία μετά τις εξετάσεις της 12ης τάξης

Πιστοποιημένη κατηγορία 12η??

Λοιπόν τι ακολουθεί?

Προετοιμασίες για IIT, MBBS ή CA; Ή επιτρέψτε μου να μαντέψω, εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι σχετικά με τη μελλοντική σας καριέρα. Σωστά?

Λοιπόν, μην ανησυχείτε, αυτό το άρθρο είναι μόνο για να ξεκαθαρίσετε όλες τις αμφιβολίες σας σχετικά με την επιλογή της σωστής επιλογής σταδιοδρομίας για οποιονδήποτε μαθητή ροής.

Επίσης, θα σας δώσω ένα μπόνους δώρο στο τέλος με το οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι σας τις οικονομικές προκλήσεις σας στην περίοδο αποφοίτησής σας ή ακόμα και αν είστε μόλις 12ο πέρασμα μπορείτε να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας. Ως εκ τούτου, φροντίστε να διαβάσετε το άρθρο και να πάρετε το δώρο μπόνους στο τέλος του άρθρου.

Έναρξη από τους μαθητές της 12ης τάξης. Αλλά πριν ξεκινήσω, να θυμάσαι πάντα, «Είσαι μοναδική. Έχετε διαφορετικά ταλέντα και ικανότητες. Δεν χρειάζεται να ακολουθείς πάντα τα βήματα των άλλων. Και το πιο σημαντικό, πρέπει πάντα να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι δεν χρειάζεται να κάνεις αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι και έχεις ευθύνη να αναπτύξεις τα ταλέντα που σου έχουν δοθεί».

Καριέρες που μπορούν να ακολουθήσουν οι φοιτητές PCB

(Πεδίο εφαρμογής εκτός του MBBS για φοιτητές PCB)

Λοιπόν, οι μαθητές μπερδεύονται όταν επιλέγουν τη σταδιοδρομία τους μετά τη 12η τάξη. Οι φοιτητές PCB συχνά θεωρείται ότι επιδιώκουν το MBBS μετά την 12η τάξη τους, αλλά υπάρχουν επίσης διάφορες άλλες επιλογές σταδιοδρομίας πέρα ​​από το MBBS στις οποίες οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν και να ορίσουν τη σταδιοδρομία τους.

 1. BSc. (Life Science και ZBC)

BSc. Ένα Bachelor of Science στο ZBC (Ζωολογία, Βιολογία, χημεία) μπορεί να είναι μια καλή επιλογή σταδιοδρομίας για εσάς εάν ενδιαφέρεστε για οποιοδήποτε από τα ακόλουθα τρία θέματα. Εάν ενδιαφέρεστε για τον τομέα της Έρευνας, πρέπει να ακολουθήσετε το BSc ZBC. Είναι ένα μάθημα 4 ετών και μπορεί να μελετηθεί σε πολλά κρατικά ή ιδιωτικά ιδρύματα. Μετά το BSc ZBC μπορεί κανείς να συνεχίσει με MSc στη Ζωολογία Βιολογία ή Χημεία.

Η επιλογή ενός μαθήματος στο Bsc Life Science δίνει την ίδια σημασία σε κάθε αντικείμενο που έχετε επιλέξει στο πτυχίο σας. Υπάρχουν μερικά θέματα που μπορεί κανείς να επιλέξει σε ένα μάθημα BSc.

 • BSc μικροβιολογία
 • Πτυχίο οικιακής επιστήμης
 • BSc ψυχολογία
 • BSc γεωργία
 • Πτυχίο περιβαλλοντικής επιστήμης
 • BSc νοσηλευτική
 1. BSc Hons. σας δίνει εξειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Κάποιος μπορεί να ακολουθήσει μια εξειδίκευση σε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα θέματα: βιολογία, ζωολογία, χημεία και πολλά άλλα. Επίσης, μπορεί να συνεχίσει το BSc Hons και αργότερα να επιλέξει MSc σε αυτό το εξειδικευμένο αντικείμενο. Ένα Bachelor of Science είναι ένα μάθημα 3 ετών, ενώ ένα μεταπτυχιακό στις επιστήμες είναι ένα μάθημα 2 ετών. Κάποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για εργασία διδασκαλίας σε σχολεία μετά από μεταπτυχιακό στις Φυσικές Επιστήμες. Επίσης, μπορεί να ακολουθήσει ένα BSc BEd 4 ετών για να είναι επιλέξιμο για διδασκαλία σε μαθητές της 10ης τάξης. Ενώ με το BSc MSc BEd μπορεί κανείς να διδάξει μαθητές έως και τη 12η τάξη.
 1. MNS Military Nursing Science μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για αυτόν που θέλει να ξεκινήσει την καριέρα του στον στρατό. Μετά την επιδίωξη MNS μπορεί κανείς να ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις για νοσηλεία.
 1. Bsc τεχνολογία τροφίμων έχει ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής τα επόμενα χρόνια για φοιτητές που θέλουν να συνεχίσουν σε ένα ερευνητικό πεδίο αφού συμμετάσχουν στις εξετάσεις UGC NET.
 1. Bsc Ιατρικής Μικροβιολογίας μπορεί να δημιουργήσει μια καλή καριέρα στην ιατρική για εσάς. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης CSR-NET μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση ως λέκτορας.
 1. BTech στη Βιοτεχνολογία είναι ένα μάθημα 4 ετών και η εκκαθάριση μιας εξέτασης GATE μετά το μάθημα θα άνοιγε την πόρτα του Mtech στο κυβερνητικό κολέγιο για 2 χρόνια με εξαιρετικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας.
 1. Bsc+LLB ή BA+LLB θα μπορούσαν να είναι οι τέλειες ευκαιρίες σταδιοδρομίας για όσους θέλουν να ακολουθήσουν νομική.
 1. Παραϊατρικές επιστήμες δώστε δύο μαθήματα καριέρας BPT (πτυχίο φυσιοθεραπείας) και BMRT (πτυχίο ακτινοθεραπείας και τεχνολογίας). Μπορεί κανείς να εργαστεί σε τμήματα ακτινογραφίας μετά τα ακόλουθα μαθήματα.
 1. B Pharm (4 ετών) και D Pharma (2 ετών) είναι επίσης γνωστά μαθήματα για φοιτητές PCB.

Οι μαθητές μπορούν επίσης να συνεχίσουν την κανονική αποφοίτησή τους στο Arts BA και μπορούν να προετοιμαστούν για τις πολιτικές εξετάσεις Το BCA μπορεί επίσης να τους δώσει μια καλύτερη επιλογή εάν ενδιαφέρονται για την επιστήμη των υπολογιστών.

Επιλογές σταδιοδρομίας για φοιτητές PCM μετά το 12ο έτος

Θυμάστε τον διάλογο από την ταινία «3 Ηλίθιοι», «Ladka hua to engineer aur ladki hui to Doctor». Και ναι, είναι μια πικρή αλήθεια της κοινωνίας. Οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει εάν ο μαθητής είναι από το ρεύμα PCM θα πρέπει να ακολουθήσει μηχανική. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές σταδιοδρομίας που μπορούν να ακολουθήσουν οι φοιτητές εάν δεν ενδιαφέρονται για τη μηχανική. Τα ακόλουθα μαθήματα μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές του PCM να αποφασίσουν ποιο μάθημα θα επιλέξουν μετά τα 12α.

 1. BArch. είναι ένα μάθημα 4 ετών και οι φοιτητές μπορούν να εισαχθούν στο Bachelor of Architecture με εξετάσεις JEE που διεξάγονται δύο φορές το χρόνο σε όλη τη χώρα μας. Το μάθημα είναι βασικά για σχεδιασμό. Μπορείτε να συνεχίσετε την καριέρα σας μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος ως σχεδιαστής, όπως σχεδιαστής εσωτερικών χώρων ή μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία και πολλά άλλα για να προσθέσετε στη λίστα.
 1. Εμπορικό ναυτικό: αν ενδιαφέρεστε για το ναυτικό μπορείτε να κάνετε ένα μάθημα διπλώματος στον παρακάτω τομέα ή μπορείτε να πάτε στο Ναυτικό ακολουθώντας επίσης μαθήματα BSc ή BTech.
 1. Εμπορικός πιλότος: για όσους ενδιαφέρονται για την αεροπορία και ονειρεύονται να γίνουν πιλότοι μπορούν να ολοκληρώσουν το BSc τους στην αεροπορία και μετά το MSc στην αεροπορία.
 1. BSc: Είναι ένα μάθημα 3 ετών. Πτυχίο ή επιστήμη που ακολουθείται από μεταπτυχιακό στις επιστήμες για όσους θέλουν να πάνε στον τομέα της διδασκαλίας. Μπορεί κανείς να επιλέξει τα μαθηματικά ως μάθημα για την αποφοίτησή του εάν θέλει να δημιουργήσει μια καριέρα διδασκαλίας στα μαθηματικά.
 1. NDA: Εάν θέλετε να ενταχθείτε στο στρατό, το NDA θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε. Η NDA, δηλαδή η Εθνική Ακαδημία Άμυνας, διεξάγει τις εξετάσεις της δύο φορές το χρόνο για την επιλογή μαθητών που ακολουθείται από μια συνέντευξη SSB διάρκειας περίπου 5 ημερών.
 1. Εξέταση SCRA: Οι εξετάσεις Μαθητείας Ειδικής Τάξης Σιδηροδρόμων διεξάγονται από την UPSC σε εθνικό επίπεδο. Αυτός που πληροί τις προϋποθέσεις για την εξέταση μπορεί να ολοκληρώσει το BTech του στο δημόσιο κολέγιο με καλή τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας στους σιδηροδρόμους.
 1. BA (πτυχίο τεχνών) σε οποιαδήποτε σύγχρονη ευρωπαϊκή γλώσσα ή σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη γλώσσα θα σας βοηθούσε επίσης να ορίσετε το μέλλον σας σε διαφορετικούς τομείς.
 1. BJMC (πτυχιούχος δημοσιογραφίας και μαζικής επικοινωνίας) είναι μια καλύτερη ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται για τα μέσα ενημέρωσης και άλλους τομείς που σχετίζονται με αυτά.
 1. BCA και MCA: Εάν ενδιαφέρεστε για την επιστήμη των υπολογιστών, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε την καριέρα σας στους υπολογιστές.
 1. LLB: Για αυτόν που θέλει να κάνει τη δικηγορία του. Μπορείτε να ακολουθήσετε BA LLB καθώς και BCom LLB εάν θέλετε να κάνετε την καριέρα σας στη νομική.
 2. Πολυτεχνείο: Οι φοιτητές μπορούν να ολοκληρώσουν απευθείας το πολυτεχνείο τους σε συγκεκριμένο τομέα και θα λάβουν θέση από διαφορετικές εταιρείες μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος τους.

Μαθήματα για φοιτητές Εμπορίου μετά το 12ο

Το CA θα ήταν η πρώτη προτίμηση των περισσότερων από τους φοιτητές του εμπορίου μετά τη 12η τάξη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές εκτός από την CA που μπορείτε να βρείτε για να δημιουργήσετε την καριέρα σας με αυτές τις επιλογές.

 1. BCom: Το BCom είναι το δεύτερο πιο ευρέως επιδιωκόμενο μάθημα από φοιτητές του εμπορίου μετά τη 12η τάξη. Το πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών σας ανοίγει σε μια ποικιλία θέσεων εργασίας που πρέπει να χειριστούν οι υπολογιστές. Κάποιος μπορεί επίσης να ολοκληρώσει το MCom (μάστερ στην επιστήμη των υπολογιστών) για μια καλύτερη επιλογή σταδιοδρομίας.
 2. LLB μπορεί να είναι μια καλή αρχή για τον μαθητή που θέλει να πάει στον τομέα της νομικής. Μπορείτε επίσης να σπάσετε ορισμένες ειδικές εξετάσεις νομικής για να πάρετε μια θέση ανώτερου δικηγόρου.
 3. Πτυχίο στα οικονομικά είναι το πιο δημοφιλές μάθημα προς το παρόν. Εάν ενδιαφέρεστε για τα Οικονομικά, μπορείτε να ολοκληρώσετε το πτυχίο σας σε αυτό και θα μπορούσατε επίσης να βρείτε μια καλή δημόσια δουλειά. Τα BBA και MBA είναι προγράμματα επιχειρήσεων και διαχείρισης για αυτόν που θέλει να ασχοληθεί με τα ψηφιακά πεδία ή θέλει να δημιουργήσει την επιχείρησή του στη διαχείριση. Και τα δύο είναι 3 χρόνια.
 4. Αναλογιστική επιστήμη: Οι μαθητές που ενδιαφέρονται για τα μαθηματικά μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα. Πρέπει να έχετε καλύτερη γνώση για το κολέγιο που επιλέγετε για ένα μάθημα αναλογιστικής επιστήμης.

Ενώ, το MCA και το BCA θα μπορούσαν επίσης να δημιουργήσουν καλές επιλογές σταδιοδρομίας για τους φοιτητές του εμπορίου.

ΔΩΡΟ ΜΠΟΝΟΥΣ-

Ώρα λοιπόν για το δώρο μπόνους. Ξέρετε, μπορείτε να κερδίσετε καλά μετά την 12η τάξη σας από μια εργασία μερικής απασχόλησης που μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα βασικά οικονομικά σας. TheTuitionTeacher.com είναι μια πλατφόρμα όπου οι 12οι πιστοποιημένοι φοιτητές και άνω μπορούν να κερδίσουν από θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης κατ‘ οίκον διδασκαλίας. Απλά πρέπει να εγγραφείτε και να δώσετε τη συνέντευξη και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία επαλήθευσης.

Η επιλογή ενός μαθήματος και μιας επιλογής σταδιοδρομίας θα πρέπει να είναι η επιλογή σας. Απλώς μην ακολουθείτε το πλήθος και επιλέξτε τον στόχο που θέλετε. Θέστε έναν στόχο με καλύτερη διαχείριση και προγραμματισμό και να θυμάστε πάντα ενώ επιλέγετε οποιοδήποτε από τα κολέγια μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε μάθημα, να γνωρίζετε πάντα τα πάντα για το συγκεκριμένο μάθημα και το συγκεκριμένο κολέγιο. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ.

Schreibe einen Kommentar