Πώς να κάνετε προϋπολογισμό όταν είστε χαλασμένοι

1
Πώς να κάνετε προϋπολογισμό όταν είστε χαλασμένοι

Το να ζείτε με έναν προϋπολογισμό μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο οικονομικά. Ωστόσο, μπορεί να πιστεύετε ότι ο προϋπολογισμός είναι πολύ δύσκολος εάν έχετε περιορισμένους πόρους.

Ευτυχώς, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαίνεται. Αυτός ο οδηγός μπορεί να σας δείξει πώς να διαχειρίζεστε με σύνεση τα χρήματά σας ακόμα κι αν κερδίζετε κατώτατο μισθό ή αντιμετωπίζετε δύσκολες συνθήκες.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν επιδίωξη χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με αυτοπεποίθηση.

Πώς να κάνετε προϋπολογισμό με περιορισμένο εισόδημα

Η απόκτηση χαμηλού εισοδήματος είναι πρόκληση, αλλά δεν είναι αδύνατο σπάσει τον κύκλο μισθοδοσίας σε μισθό. Δείτε πώς να κάνετε τον προϋπολογισμό σας όταν είστε ακατάλληλοι και να βεβαιωθείτε ότι τα οικονομικά σας παραμένουν σε καλό δρόμο.

Αξιολογήστε τα οικονομικά σας

Το πρώτο βήμα για δημιουργία προϋπολογισμού ρίχνει μια ειλικρινή ματιά στα οικονομικά σας. Πρέπει να καθίσετε και να αξιολογήσετε πόσα κερδίζετε κάθε μήνα και πόσα ξοδεύετε.

Αυτό ακούγεται δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλό. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ξεκινήσετε:

 1. Παρακολουθήστε τις δαπάνες σας: Γράψτε τα μηνιαία σας έξοδα σε ένα χαρτί. Αναφέρετε τους μισθούς σας και τις τραπεζικές σας καταστάσεις για να καταγράψετε κάθε λεπτομέρεια. Προσδιορίστε εάν ξοδεύετε περισσότερα από όσα κερδίζετε.
 2. Αναλύστε τις δαπάνες σας: Προσδιορίστε τα απαραίτητα και προαιρετικά έξοδά σας. Μια εφαρμογή προϋπολογισμού όπως YNAB σας επιτρέπει να δείτε όλες τις συναλλαγές σας σε ένα μέρος για να σας βοηθήσει να δείτε πού μπορείτε να κάνετε περικοπές.
 3. Δώστε προτεραιότητα στα βασικά έξοδα: Χρησιμοποιήστε το πρώτο μέρος του εισοδήματός σας για φαγητό, στέγη, μεταφορές και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Ο Dave Ramsey αναφέρεται σε αυτό ως δικό σας τέσσερις τοίχοι. Στη συνέχεια, μπορείτε να προϋπολογίσετε χρήματα για άλλα έξοδα.

Η ολοκλήρωση αυτών των βημάτων μπορεί να σας βοηθήσει αν δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε προϋπολογισμό επειδή δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.

Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις ημερομηνίες λήξης των μηνιαίων λογαριασμών σας. Η έλλειψη πληρωμών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα καθυστερημένες χρεώσεις και ενδεχομένως να βλάψει το πιστωτικό σας σκορ.

Η εγγραφή του προγράμματος πληρωμών σας και η ελάχιστη οφειλόμενη πληρωμή σε ένα ημερολόγιο μπορεί να διευκολύνει τη διαχείριση των χρημάτων σας.

Ακολουθούν ορισμένοι συνήθεις λογαριασμοί που θέλετε να παρακολουθείτε:

 • Ενοικίαση ή υποθήκη
 • Βοηθητικά προγράμματα
 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 • Δάνεια και πιστωτικές κάρτες
 • Κινητό τηλέφωνο

Είναι σημαντικό να πληρώσετε πρώτα τους βασικούς λογαριασμούς και μετά να πληρώσετε τους μη βασικούς λογαριασμούς.

Σταματήστε να ξοδεύετε

Τώρα είναι η ώρα να ρίξετε μια σοβαρή ματιά στα πράγματα για τα οποία ξοδεύετε χρήματα και δεν είναι απαραίτητα. Θα πρέπει να μειώσετε τα έξοδα όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μην ζείτε από μισθό σε μισθό.

Αυτή η πρακτική είναι ζωτικής σημασίας εάν προσπαθείτε να κάνετε προϋπολογισμό όταν έχετε καθυστερήσει στους λογαριασμούς. Η ακύρωση των υπηρεσιών απελευθερώνει μετρητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε για τα απαραίτητα.

Το καλώδιο είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Ξοδεύετε 200 $+ το μήνα σε καλώδιο;

Sling TV είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση που κοστίζει μόνο 35 $ το μήνα. Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας για το Sling TV εδώ για να μάθετε πώς λειτουργεί η υπηρεσία καθώς και όλα τα κανάλια που λαμβάνετε στην πλατφόρμα.

Ο λογαριασμός του κινητού σας τηλεφώνου είναι ένα άλλο παράδειγμα. Ξοδεύετε $50+ το μήνα στο κινητό σας τηλέφωνο;

Μπορείς μεταβείτε στο Tello κάνω οικονομίες. Τα προγράμματα ξεκινούν από 10 $ το μήνα.

Το φαγητό μπορεί να είναι άλλο ένα οικονομικό τζάμπα αν τρώτε συνεχώς έξω. Είναι καλύτερο να αναζητήσετε τρόπους εξοικονόμησης στο μανάβικο αφού αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε περικοπές.

Καλώδιο, λογαριασμοί κινητού τηλεφώνου και φαγητό είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ακολουθούν μερικά άλλα περιττά έξοδα που μπορείτε να μειώσετε σημαντικά:

 • Λογαριασμός Διαδικτύου
 • Ψυχαγωγία
 • Συνδρομές

ΕΝΑ υπηρεσία διαπραγμάτευσης λογαριασμών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αναζητήσετε εκπτώσεις και να ακυρώσετε συνδρομές.

Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική, επομένως μπορεί να έχετε άλλους τομείς όπου μπορείτε να κάνετε περικοπές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανάλυση των δαπανών σας είναι τόσο ζωτικής σημασίας εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε προϋπολογισμό όταν είστε ακατάλληλοι.

Επικοινωνήστε με τους πιστωτές

Το χρέος είναι ένας βασικός παράγοντας που εμποδίζει πολλούς ανθρώπους να ζουν με έναν προϋπολογισμό με λίγα χρήματα. Αν είσαι προσπαθώντας να εξοφλήσει το χρέος ενώ είστε σπασμένοι, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους πιστωτές σας και να εξηγήσετε την κατάσταση.

Αυτή η στρατηγική μπορεί να είναι χρήσιμη εάν εξοφλείτε το χρέος πιστωτικής κάρτας. Ο πιστωτής μπορεί να μειώσει προσωρινά το επιτόκιο ή να τροποποιήσει το σχέδιο πληρωμής σας.

Μια άλλη πιθανότητα είναι να εγγραφείτε σε ένα σχέδιο δυσκολιών όταν είστε άνεργοι ή ξεπεράσετε μια σοβαρή ασθένεια. Κάθε προοπτική είναι καλύτερη από το να αγνοήσετε το χρέος σας, καθώς αυτό δεν θα ενθαρρύνει τους πιστωτές να συνεργαστούν μαζί σας.

Να είστε ειλικρινείς σχετικά με την κατάστασή σας και να δείξετε προθυμία να εργαστείτε μαζί για να καθορίσετε ένα σχέδιο.

Εάν δεν μπορούν να σας βοηθήσουν και είστε βαθιά στο χρέος, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά εταιρείες επισκευής πιστώσεων για να σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση.

Αποφύγετε τα δάνεια payday με κάθε κόστος. Αν και αυτά μπορεί να φαίνονται σαν μια καλή επιλογή για να απομακρύνετε τους πιστωτές σας, δεν είναι. Τα δάνεια ημέρας πληρωμής επιδεινώνουν την κατάσταση.

Κερδίστε επιπλέον εισόδημα

Μια επιλογή που παραβλέπεται για να βοηθήσετε τον προϋπολογισμό όταν είστε ακατάλληλοι είναι να κερδίσετε επιπλέον χρήματα.

Το πρόσθετο εισόδημα σας βοηθά με έναν από τους δύο τρόπους. Είτε βοηθά στην αύξηση του εισοδήματός σας, είτε σας δίνει τη δυνατότητα να εξοντώσετε το χρέος πιο γρήγορα.

Το πρώτο μέρος για να αναζητήσετε επιπλέον χρήματα είναι η καθημερινή σας εργασία. Μπορείτε να εργάζεστε υπερωρίες ή να αναλαμβάνετε επιπλέον καθήκοντα; Εάν ναι, χρησιμοποιήστε αυτά τα έσοδα για να βοηθήσετε με τον προϋπολογισμό σας.

Εάν όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές για να βρείτε δευτερεύουσες εργασίες που απαιτούν λίγη δεξιότητα και σας επιτρέπουν να εργάζεστε στον ελεύθερο χρόνο σας. Μια δημοφιλής επιλογή είναι η εύρεση εργασίας μέσω εφαρμογών παράδοσης κατ‘ απαίτηση.

Το DoorDash είναι μια επιλογή για να κερδίσετε χρήματα στο πλάι. Η εφαρμογή DoorDash σάς επιτρέπει να παραδίδετε γεύματα εστιατορίου και γρήγορο φαγητό σε άτομα στα σπίτια τους ή στον τόπο εργασίας τους.

Με το DoorDash, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα και να εργαστείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Οι οδηγοί μπορούν να πληρωθούν 23 $ ανά ώρα κατά την παράδοση.

Μπορείτε να μάθετε για το DoorDash και τις άλλες συναυλίες εφαρμογών παράδοσης με τις καλύτερες πληρωμές εδώ για να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς.

Μια παράπλευρη φασαρία μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να συμπληρώσετε το εισόδημά σας εάν έχετε ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο προαγωγής σε μια πιο ακριβοπληρωμένη δουλειά για να κερδίσετε περισσότερα για την προσπάθειά σας κατά τη διάρκεια της κανονικής σας εργάσιμης ημέρας.

Ανεξάρτητα από το πώς αυξάνετε τα κέρδη, μπορεί να είναι ένας καταπληκτικός τρόπος εξοικονομήστε 500 $ μηνιαίως για να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας.

Παρακολουθήστε τις δαπάνες σας

Μία από τις καλύτερες συμβουλές προϋπολογισμού είναι να αναλύσετε τις δαπάνες σας. Η παρακολούθηση των δαπανών σας οδηγεί τα οικονομικά σας στο επόμενο επίπεδο, επειδή σας επιτρέπει να αξιολογείτε τακτικά τις συνήθειες δαπανών σας.

Συνεχίστε να αναζητάτε τρόπους μείωσης των πάγιων και μεταβλητών εξόδων σας για να εξοικονομείτε χρήματα κάθε μήνα.

Η περικοπή των δαπανών μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε τα διαθέσιμα μετρητά σας, ειδικά όταν δεν έχετε χρόνο για μια παράπλευρη φασαρία.

Μπορεί ακόμη και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεται λάβετε βοήθεια για την πληρωμή λογαριασμών όταν εφαρμόζετε αυτή την πρακτική. Η παρακολούθηση των δαπανών σας μπορεί να είναι το κλειδί για την οικονομική σταθερότητα μόλις καταλάβετε πώς να κάνετε τον προϋπολογισμό των χρημάτων σας.

Ξεκινήστε ένα Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης

Έναρξη και ανάπτυξη ταμείου έκτακτης ανάγκης είναι κρίσιμο για να βγάλετε το κεφάλι σας πάνω από το νερό. Βοηθά στην αποφυγή πανικού και βαθύτερη στο χρέος όταν έρθει ο επόμενος απροσδόκητος λογαριασμός σας.

Θα πρέπει να έχετε τρεις έως έξι μήνες έξοδα διαβίωσης στο ταμείο έκτακτης ανάγκης σας. Παρόλο που αυτό το ποσό μπορεί να είναι συντριπτικό όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, δεν πρέπει να το αφήσετε να σας κρατήσει πίσω. Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι κρίσιμη.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, ξεκινήστε από μικρά. Αυτό μπορεί να σημαίνει μόλις 20 $ κάθε μήνα. Βάλτε στόχο να εξοικονομήσετε 250 $, μετά 500 $ και μετά 1.000 $.

Αυτοί οι μικρότεροι στόχοι θα σας δώσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να προχωρήσετε.

Είναι σοφό να διατηρείτε τα κεφάλαιά σας για τη βροχερή ημέρα σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου χωριστά από τους καθημερινούς στόχους σας για τις δαπάνες και τους μακροπρόθεσμους στόχους αποταμίευσης.

Η CIT Bank είναι μια καλή επιλογή που έχει μια αρχική ελάχιστη κατάθεση 100 $. Η ηλεκτρονική τράπεζα διαθέτει επίσης διάφορα εργαλεία για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε και να αυξήσετε τα χρήματά σας.

Διαβάστε την κριτική μας για την CIT Bank εδώ να μάθω περισσότερα.

Συμπέρασμα

Το να είσαι ακατάλληλος καθιστά πιο δύσκολο να εξοικονομήσεις χρήματα και να πληρώσεις τους μηνιαίους λογαριασμούς σου. Ευτυχώς, με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να σπάσετε αυτόν τον κύκλο. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι δυνατό να βάλεις προϋπολογισμό όταν χαλάσει.

Αντί να εξετάζετε τις προκλήσεις, σκεφτείτε πώς η βελτίωση των χρημάτων σας θα επηρεάσει τη ζωή σας. Ένας προϋπολογισμός καλλιεργεί την ελευθερία, η οποία είναι πολύ καλύτερη από το να αγωνίζεσαι κάθε μήνα ή να καταλήγεις στο χρέος.

Εάν το κάνετε ένα βήμα τη φορά, μπορείτε να δημιουργήσετε με σιγουριά έναν προϋπολογισμό που σας δίνει την ελευθερία που θέλετε.

Ποια είναι τα κόλπα σας για να ζείτε με έναν προϋπολογισμό όταν τα χρήματα είναι σφιχτά;

*Τα πραγματικά κέρδη ενδέχεται να διαφέρουν και να εξαρτώνται από παράγοντες όπως ο αριθμός των παραδόσεων που ολοκληρώθηκαν, η ώρα της ημέρας, η τοποθεσία και τα έξοδα. Η ωριαία αμοιβή υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τις μέσες πληρωμές Dasher κατά την παράδοση (από τη στιγμή που αποδέχεστε μια παραγγελία έως τη στιγμή που την παραδίδετε) σε μια περίοδο 90 ημερών και περιλαμβάνει αποζημίωση από πληρωμή αιχμής, φιλοδωρήματα και άλλα κίνητρα.

Schreibe einen Kommentar