Πώς να μελετάτε στο σπίτι πιο αποτελεσματικά

0
Πώς να μελετάτε στο σπίτι πιο αποτελεσματικά

Θέλετε λοιπόν να μάθετε στο σπίτι ή να μελετήσετε στο σπίτι πιο αποτελεσματικά; Έχετε ήδη ξεκινήσει, τι ακολουθεί;

Πόσες φορές έχετε δοκιμάσει μια νέα μέθοδο αλλά δεν φαίνεται να κολλάει ποτέ;

Λοιπόν, η διαδικασία εκμάθησης είναι λίγο διαφορετική για τον καθένα, αλλά υπάρχουν μερικές έξυπνες συμβουλές που έχω χρησιμοποιήσει μέσω δοκιμής και λάθους.

Ακολουθούν οι συμβουλές για πιο αποτελεσματική μελέτη στο σπίτι που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

Κάντε ένα σχέδιο πριν ξεκινήσετε να μελετάτε.

Το κλειδί για να μελετήσετε πιο αποτελεσματικά στο σπίτι είναι να γνωρίζετε τι θα σπουδάσετε και πόσο καιρό θα σας πάρει. Στη συνέχεια, μπορείτε να υπολογίσετε πόσο χρόνο χρειάζεστε για να μελετήσετε κάθε μέρα ή εβδομάδα.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ολοκληρώσετε την Άλγεβρα σε τρεις εβδομάδες, τότε πρέπει να ελέγξετε πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνετε καθημερινά για να ολοκληρώσετε ξεχωριστά θέματα. Είναι σημαντικό το σχέδιο να περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για κάθε θέμα.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μάθετε ένα θέμα, δοκιμάστε να κάνετε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την ακόλουθη ερώτηση:

Πότε θα σπουδάσεις;

Τι θα σπουδάσεις;

Ποιος θα σας βοηθήσει με τη δουλειά;

Πόσο χρόνο χρειάζεστε;

Απαλλαγείτε από περισπασμούς

Το μυστικό της μελέτης είναι να περιορίσετε τον αριθμό των περισπασμών που έχετε ενώ το κάνετε. Οι περισπασμοί μπορεί να είναι οτιδήποτε απομακρύνει την προσοχή σας από αυτό που προσπαθείτε να μάθετε.

Για παράδειγμα, εάν πρέπει να μελετήσετε στο ίδιο δωμάτιο με το τηλέφωνό σας, αφήστε το και απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις. Δεν χρειάζεται να βλέπετε ειδοποιήσεις ενώ μελετάτε.

Όταν μελετάτε, πρέπει πάντα να προσέχετε το περιβάλλον σας.

Εάν βρίσκεστε σε ένα ήσυχο μέρος, μην ανοίγετε τη μουσική ή την τηλεόραση γιατί θα απομακρύνει την προσοχή σας από αυτό που κάνετε. Επίσης, αν κάποιος τηλεφωνήσει ή περάσει από το δωμάτιο, δώστε του προσοχή και σταματήστε αυτό που κάνετε μέχρι να φύγει.

Μελέτη σταδιακά

Είναι καλύτερο να μελετάτε ένα θέμα σε μικρότερα χρονικά διαστήματα, αντί να προσπαθείτε να το στριμώξετε σε μια συνεδρίαση. Αυτό θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για να αναθεωρήσετε και να ενισχύσετε το υλικό, κάτι που θα σας βοηθήσει να το διατηρήσετε καλύτερα.

Δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι στην αρχή των σπουδών σας – απλά ξεκινήστε! Μην ανησυχείτε για το πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε αργότερα και να μάθετε περισσότερα εάν είναι απαραίτητο.

Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμο να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα μελέτης και να το ακολουθήσουν θρησκευτικά. Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και δεν προκαλεί πολύ άγχος!

Κάντε μικρά διαλείμματα

Το να κάνετε ένα διάλειμμα όταν το χρειάζεστε είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν μελετάτε το βράδυ ή αργά το βράδυ. Είναι δελεαστικό να μείνετε ξύπνιοι μέχρι αργά δουλεύοντας σε κάτι σημαντικό, αλλά αυτό μπορεί να είναι κακό για την υγεία σας. Εάν δεν ξεκουράζεστε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι ακόμα χειρότερο όταν μελετάτε τη νύχτα.

Τα συχνά διαλείμματα θα σας βοηθήσουν επίσης να διατηρήσετε το μυαλό σας φρέσκο ​​και σε εγρήγορση: εάν σταματήσετε να σκέφτεστε πράγματα για πάρα πολύ καιρό, οι πληροφορίες αρχίζουν να απομακρύνονται από την τράπεζα μνήμης πριν το καταλάβετε!

Κάντε τις έννοιές σας ξεκάθαρες

Γνωρίστε τη διαφορά μεταξύ ανάμνησης και αναγνώρισης. Αναγνώριση είναι όταν μελετάς κάτι και γυρνάς σελίδα και διαβάζεις κάτι και σκέφτεσαι «Το ξέρω. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Χρησιμοποιήστε τεχνικές μνήμης για να μελετήσετε λιγότερο και να μελετήσετε έξυπνα.

Ο καλύτερος τρόπος για να απομνημονεύσετε οτιδήποτε

Μόλις απομνημονεύσετε και μάθετε μια έννοια, δοκιμάστε τον εαυτό σας ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε τις πληροφορίες από τη μνήμη. Αυτός ο τρόπος είναι πολύ καλύτερος από την επανεξέταση των πληροφοριών ξανά και ξανά.

Μετά την πρώτη εκμάθηση του υλικού, περάστε την επόμενη μελέτη για να ανακαλέσετε τις πληροφορίες, εξηγώντας το πρόβλημα χωρίς να ρίξετε μια ματιά στην πηγή.

Προσλάβετε έναν δάσκαλο στο σπίτι

Οι δάσκαλοι στο σπίτι παρέχουν έναν ευέλικτο και βολικό τρόπο για να βοηθήσουν τους μαθητές να επιτύχουν στο σχολείο. Ο επιπλέον χρόνος που αφιερώνεται στην εργασία με έναν δάσκαλο στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές που δυσκολεύονται με την εργασία ή την προετοιμασία για τις εξετάσεις.

Οι δάσκαλοι στο σπίτι είναι διαθέσιμοι για κάθε μάθημα, επίπεδο τάξης και ηλικιακή ομάδα. Είναι εύκολο να βρείτε έναν δάσκαλο που μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να μάθει συγκεκριμένες δεξιότητες ή να βελτιώσει τη συνολική του ακαδημαϊκή επίδοση.

Αν ψάχνετε για οικιακό δάσκαλο στο Lucknow, μπορείτε να προσλάβετε δασκάλους από το TheTuitionTeacher.com σύμφωνα με την εξειδίκευση στο αντικείμενο που χρειάζεστε.

Takeaway: Δημιουργήστε έναν χώρο εργασίας και ένα πρόγραμμα που σας βοηθά να παραμένετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε να κάνετε, αλλά μην ξεχνάτε να αφιερώνετε χρόνο για τον εαυτό σας.

Schreibe einen Kommentar