Πώς να σταματήσετε να ζείτε από μισθό-σε-μισθό – 7 απλά βήματα

1
Πώς να σταματήσετε να ζείτε από μισθό-σε-μισθό – 7 απλά βήματα

Πριν εξόφληση του χρέους, συχνά αναρωτιόμουν πού πήγαν όλα μου τα λεφτά. Ζούσα από μισθό σε μισθό και δεν είχα σχεδόν τίποτα στον τραπεζικό μου λογαριασμό στο τέλος του μήνα.

Ένας άδειος τραπεζικός λογαριασμός φέρνει περιττό άγχος στη ζωή σας. Ευτυχώς, είναι δυνατό να σταματήσετε να ξοδεύετε ολόκληρο τον μισθό σας κάθε μήνα.

Αυτός ο οδηγός μοιράζεται βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιδιώξετε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να επιτύχετε ελευθερία.

7 βήματα για να σπάσετε τον κύκλο

Πολλοί άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να μην σου μένουν χρήματα στο τέλος του μήνα. ΕΝΑ πρόσφατη δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι το 56 τοις εκατό των Αμερικανών βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Αυτό μπορεί να μην δημιουργεί άμεσο πρόβλημα, αλλά εμποδίζει τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να σταματήσετε να ζείτε από μισθό σε μισθό, εδώ είναι επτά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να επιτύχετε οικονομική ελευθερία.

1. Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό

Το πρώτο βήμα για να σπάσετε τη ζωή από μισθό σε μισθό είναι να αποκτήσετε έναν προϋπολογισμό. Η δημιουργία ενός προϋπολογισμού ακούγεται συντριπτική, ειδικά αν δεν έχετε ζήσει ποτέ με έναν. Ευτυχώς, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.

Μπορείτε να κάνετε έναν απλό προϋπολογισμό γράφοντας όλα όσα κερδίζετε και όλα σας μηνιαία έξοδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι μπαίνετε και βγαίνετε κάθε μήνα.

*Σχετικά: Οι εφαρμογές προϋπολογισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαχειριστείτε τα χρήματά σας. Διαβάστε τον οδηγό μας για τα κορυφαία υποκατάστατα στο Mint.com για να παραμείνετε ενημερωμένοι για τα οικονομικά σας.

Δεν έχει σημασία αν είναι ένα πλυντήριο αυτοκινήτων 5$ που παίρνετε κάθε μήνα. Θέλεις ακόμα να το γράψεις.

Ο προϋπολογισμός είναι απαραίτητος για να σπάσει ο κύκλος της έλλειψης χρημάτων στο τέλος του μήνα. Είναι θεμελιώδες για όλη τη διαδικασία, καθώς σας εκπαιδεύει για το πού πηγαίνουν τα χρήματά σας κάθε μήνα.

Εάν είστε αρχάριος στον προϋπολογισμό, υπάρχουν δωρεάν εργαλεία προϋπολογισμού που απλοποιούν τη διαδικασία. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό το συντομότερο δυνατό.

2. Πάρτε ένα τσεκούρι στις δαπάνες σας

Καθώς μελετάτε τον προϋπολογισμό σας, θα δείτε πού μπορεί να ξοδεύετε άσκοπα σε αντικείμενα που έχουν μικρή αξία. Θέλετε να διερευνήσετε κάθε δαπάνη και να προσδιορίσετε εάν μπορείτε να το μειώσετε ή να μειώσετε το κόστος.

Τελικά, χρειάζεστε μόνο τέσσερα πράγματα:

 • Φαγητό
 • Καταφύγιο
 • Μεταφορά
 • Βοηθητικά προγράμματα

Όλα τα άλλα πρέπει να είναι ανοιχτά στην κοπή. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Αχρησιμοποίητες συνδρομές: Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ή τη συνδρομή τους τελευταίους έξι μήνες, ακυρώστε την για άμεση εξοικονόμηση.

Καλώδιο: Αυτό είναι ένα εύκολο κόστος για να το περικόψετε εάν ζείτε από μισθό σε μισθό. ο κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις για το καλώδιο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος. Ακολουθεί μια ανάλυση των κορυφαίων επιλογών.

Τρωγοντας εξω: Αυτός είναι ένας άλλος φανταστικός τρόπος για να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις. Εάν αισθάνεστε εντελώς αδύνατο να το κόψετε, κόψτε το στη μέση για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Καμία από αυτές τις μειώσεις δεν πρέπει να είναι μόνιμη εκτός και αν διαπιστώσετε ότι μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτές. Ωστόσο, παρέχουν εύκολους τρόπους μειώστε τις μηνιαίες δαπάνες σας για να δημιουργήσετε χώρο αναπνοής στον προϋπολογισμό σας.

3. Αυξήστε το εισόδημά σας

Η διαχείριση των χρημάτων σας με σύνεση είναι απαραίτητη εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τη ζωή από μισθό σε μισθό. Ένας τομέας που παραβλέπεται για τη δημιουργία δυναμικής είναι η απόκτηση επιπλέον εισοδήματος από την πλευρά.

Εάν η αμοιβή σας από το μεροκάματο δεν είναι αρκετή, καλό είναι να επιδιώξετε μια παράπλευρη φασαρία στον ελεύθερο χρόνο σας. Όπως και να περικόψετε τα βασικά σας έξοδα, αυτό δεν χρειάζεται να είναι μόνιμο εκτός και αν βρείτε ότι σας αρέσει.

Υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες παράπλευρης συναυλίας. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Μερικοί απαιτούν εξειδικευμένες δεξιότητες, αν και πολλοί όχι. Για παράδειγμα, η εργασία για μια υπηρεσία παράδοσης είναι ένας τέλειος τρόπος για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα.

Εταιρείες όπως DoorDash σας επιτρέπει να εργάζεστε με το δικό σας πρόγραμμα και μπορείτε να πληρώνεστε 23 $ ανά ώρα κατά την παράδοση. Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, ζητήστε αύξηση στη δουλειά.

Πάρτε τα κεφάλαια από κάθε ένα και εισαγάγετε τα στον προϋπολογισμό σας για να δημιουργήσετε το buffer που χρειάζεστε.

4. Ξεκινήστε την αποθήκευση

Καθώς μειώνετε τα έξοδά σας και συμπληρώνετε το εισόδημά σας, θα θέλετε να αρχίσετε να εξοικονομείτε μερικά από αυτά τα χρήματα. Αναμφίβολα κάποια από τα επιπλέον χρήματα θα πρέπει να ισχύουν για τον προϋπολογισμό σας, αλλά όχι όλα.

Οι αναφορές δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν 400 $ για να καλύψουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Θέλετε να το αποφύγετε καθώς συμβαίνουν αναπόφευκτα έκτακτα περιστατικά.

Το να μην έχετε ταμείο έκτακτης ανάγκης θα επιδεινώσει την κατάστασή σας.

*Σχετικά: Έχετε μια επιταγή που πρέπει να εξαργυρώσετε; Αυτός είναι ο οδηγός μας για τα καλύτερα μέρη για να εξαργυρώσετε μια επιταγή κοντά μου για να λάβετε χρήματα τώρα.*

Ευτυχώς, είναι εύκολο να ξεκινήσετε την εξοικονόμηση. Το ποσό δεν έχει σημασία, ακόμα κι αν είναι μόλις 10 $ το μήνα. Το ξεκίνημα είναι αυτό που έχει σημασία στην αρχή.

Οι περισσότερες διαδικτυακές τράπεζες σάς επιτρέπουν να ξεκινήσετε με ελάχιστα κεφάλαια και μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις μηνιαίες καταθέσεις για να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις.

Τράπεζα CIT είναι μια εξαιρετική επιλογή για εξοικονόμηση χρημάτων κάθε μήνα. Η χρηματαγορά τους πληρώνει 0,70 τοις εκατό το μήνα και έχει ελάχιστο υπόλοιπο μόλις 100 $.

Προσφέρει την ίδια κάλυψη FDIC με έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου και είναι ρευστό.

Ανοίξτε έναν λογαριασμό με $100 και βάλτε μετρητά σε αυτόν κάθε περίοδο πληρωμής. Εάν βρείτε χρήματα, βάλτε μερικά από αυτά στον λογαριασμό για να τα αυξήσετε περαιτέρω.

Πόσα χρήματα πρέπει να εξοικονομήσω από τον μισθό μου;

Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να εξοικονομήσετε τουλάχιστον το 20 τοις εκατό από κάθε μισθό που λαμβάνετε. Αυτό μπορεί να είναι ένα συνδυασμένο ποσό του τι μπαίνει στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας και στον δικό σας συνταξιοδοτικό ταμιευτήριο.

Δεν θέλετε ο λογαριασμός όψεως να είναι ο τελικός προορισμός για τον μισθό σας. Θέλετε τα κεφάλαια να πηγαίνουν στην αποταμίευση και τη συνταξιοδότηση, ώστε να μπορείτε να επιτεθείτε σε διαφορετικούς στόχους.

*Σχετικά: Αναζητάτε μια ηλεκτρονική τράπεζα χωρίς χρέωση χωρίς ελάχιστες απαιτήσεις υπολοίπου; Διαβάστε την κριτική μας για την Chime Bank εδώ για να δείτε πώς μπορεί να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Είναι καλύτερο να αυτοματοποιήσετε και τα δύο για να μην τα ξεχάσετε και τα χρήματά σας να μπορούν να πάνε για λογαριασμό σας το συντομότερο δυνατό.

5. Επίθεση στο χρέος με εκδίκηση

Το χρέος είναι μια συνηθισμένη αιτία διαβίωσης από τσεκ σε μισθό, ειδικά αν πρόκειται για χρέος υψηλού επιτοκίου από πιστωτική κάρτα. Από τη φύση τους, οι τόκοι μπορεί να είναι ασφυκτικοί και να δυσκολεύουν την εξόφληση του χρέους.

Αυτό αφαιρεί χρήματα από έναν προϋπολογισμό αντί να τα χρησιμοποιεί για να επιτεθεί σε άλλους μακροπρόθεσμους στόχους αποταμίευσης. Εάν έχετε χρέος, θέλετε να κάνετε τα εξής:

 • Σταματήστε να δημιουργείτε περισσότερο χρέος
 • Καταγράψτε όλο το χρέος σας
 • Δημιουργήστε ένα σχέδιο για να τα αποπληρώσετε

Μπορείτε είτε να επιλέξετε την προσέγγιση χιονοστιβάδας χρέους, η οποία περιγράφεται παρακάτω.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μεθοδολογία χιονοστιβάδας χρέους. Αυτή η φιλοσοφία επιτίθεται πρώτα στο χρέος με το υψηλότερο επιτόκιο, ενώ κάνει μόνο την ελάχιστη πληρωμή για όλα τα άλλα χρέη.

Οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές λειτουργεί. Το θέμα είναι να επιτεθείτε στο χρέος με τρόπο που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Εάν έχετε πιστωτικές κάρτες, οι περισσότερες χρεώνουν επιτόκιο 15 τοις εκατό ή περισσότερο. Συχνά είναι καλύτερο να ενοποιήσετε αυτό το χρέος σε ένα προσωπικό δάνειο χαμηλότερου επιτοκίου.

Επιτρέπει τη διοχέτευση περισσότερων χρημάτων προς τον κύριο, εξαλείφοντας το χρέος πιο γρήγορα.

Αξιόπιστος είναι μια φανταστική επιλογή για να συγκρίνετε τα επιτόκια από πολλούς δανειστές για να βρείτε το καλύτερο επιτόκιο. Διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας και εξοφλήστε το γρήγορα.

Επίσης, αναχρηματοδοτούν φοιτητικά δάνεια εάν χρειαστεί να μειώσετε το επιτόκιο σε αυτά.

Διαβάστε τον οδηγό μας εδώ σχετικά με τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη λήψη ενός ακάλυπτου προσωπικού δανείου.

Εάν έχετε φοιτητικά δάνεια, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τα αναχρηματοδοτήσετε επίσης. Διαβάστε την κριτική μας για Φοιτητικά δάνεια SoFi για να δούμε γιατί μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

6. Αποφύγετε δαπανών που ενεργοποιούν

Υπερβολικά έξοδα ένας μεγάλος λόγος για να έχετε έναν άδειο τραπεζικό λογαριασμό στο τέλος του μήνα. Εάν αυτό ισχύει για εσάς, είναι απαραίτητο να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να γνωρίζετε τις συνήθειες δαπανών σας.

Αυτό είναι κρίσιμο για να αποφύγετε να προσθέσετε περισσότερο χρέος στη ζωή σας. Η αποφυγή ενεργοποίησης δαπανών μπορεί να περιλαμβάνει πολλά πράγματα, όπως:

 • Αφήνοντας τις πιστωτικές σας κάρτες στο σπίτι
 • Όχι ψώνια για να διασκεδάσετε
 • Ζητώντας από φίλους να κάνουν κάτι που είναι πιο λιτό
 • Αποφύγετε τα καταστήματα που σας δελεάζουν να ξοδέψετε
 • Μείνετε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή την τηλεόραση εάν σας δελεάσουν να ξοδέψετε

Επιπλέον, μην πείσετε τον εαυτό σας ότι η χρήση μιας εφαρμογής BNPL είναι μια καλή λύση για τη διαχείριση των δαπανών. Διαβάστε τον οδηγό μας εδώ σχετικά με τους κρυφούς κινδύνους από τη χρήση αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα χρηματοδότηση.

Θέλετε επίσης να αποφύγετε τη χρήση μιας εφαρμογής προκαταβολής μετρητών για να τα βγάλετε πέρα ​​ή να κάνετε μια αγορά. Διαβάστε τον οδηγό μας εδώ για τους κινδύνους που εγκυμονούν.

Όπως πολλοί άλλοι τρόποι για να επιδιώξετε την οικονομική ελευθερία, οι αιτίες δαπανών είναι προσωπικές. Είναι σημαντικό να επεκτείνετε τη χάρη σας, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να γνωρίσετε τον εαυτό σας.

Κάνοντας αυτό θα σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε την απόλαυση της ζωής και να σπάσετε τον κύκλο της έλλειψης χρημάτων στο τέλος του μήνα.

7. Ξεκινήστε τον Σχεδιασμό για το Μέλλον

Το τελευταίο βήμα για να σπάσετε τον κύκλο είναι να αρχίσετε να σχεδιάζετε για το τι θα ακολουθήσει στη ζωή. Όλα τα προηγούμενα βήματα είναι βραχυπρόθεσμα, αλλά χτίζουν τα θεμέλια για μακροπρόθεσμα.

Θέλετε να το εξατομικεύσετε στην κατάστασή σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σχεδόν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων:

 • Επένδυση στο χρηματιστήριο
 • Εξοικονόμηση για ένα σπίτι
 • Έναρξη ταμείου διακοπών
 • Εξοικονόμηση για το ταμείο κολεγίου του παιδιού σας
 • Ξεκινώντας μια επιχείρηση στο πλάι
 • Εξοικονόμηση για ένα νέο αυτοκίνητο

Καθώς ξεκινάτε να σχεδιάζετε για το μέλλον, θέλετε να παρακολουθείτε τις δαπάνες και τα έσοδά σας. Δώστε σε κάθε δολάριο έναν σκοπό για να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους.

Δεν θα φτάσετε τους στόχους σας από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μια στοχευμένη προσέγγιση είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους πετύχετε έγκαιρα.

Μια εφαρμογή σαν Απλοποίηση μπορεί να βοηθήσει όταν πρόκειται για την επίτευξη των στόχων αποταμίευσής σας. Η εφαρμογή για κινητά παρέχει μια μεγάλη εικόνα των οικονομικών σας και σας δίνει ένα στιγμιότυπο των χρημάτων σας οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την κορυφή των δαπανών και να μεγιστοποιήσετε τις αποταμιεύσεις σας.

Τι θεωρείται Living Paycheck-to-Paycheck;

Το να ζείτε με έναν άδειο τραπεζικό λογαριασμό στο τέλος κάθε μήνα σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε όλο το εισόδημά σας για να πληρώσετε τα έξοδα διαβίωσής σας. Δεν μένουν χρήματα στο τέλος του μήνα και βασίζεστε σε κάθε μισθό για να τα βγάλετε πέρα.

Κατά συνέπεια, αυτό σας αφήνει επιρρεπείς σε μια χειρότερη κατάσταση εάν παρουσιαστεί έκτακτη ανάγκη.

Ο στόχος είναι να δώσουμε σε κάθε δολάριο έναν σκοπό. Αυτό σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο σας, ενώ παράλληλα εργάζεστε για πολλούς οικονομικούς στόχους.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο μειώνοντας τα έξοδα, κερδίζοντας περισσότερα ή και τα δύο για να δημιουργήσετε περισσότερες οδούς για να φτάσετε στην επιτυχία.

Εάν δεν ξέρετε πώς να κερδίσετε περισσότερα έσοδα, εργασίες παράδοσης όπως το DoorDash είναι μια καλή επιλογή. Καθώς το κάνετε αυτό, αναλύστε όλες τις δαπάνες σας για να βρείτε τομείς για περικοπή.

Συμπέρασμα

Όλοι λαχταρούμε την ελευθερία. Το να ζεις σε έναν κύκλο μισθοδοσίας σε μισθό δεν είναι ελευθερία. Είναι υπερβολικά επαχθές.

Μερικοί από εμάς χρηματοδοτούμε το μέλλον μας εις βάρος του να ζούμε ένα ανισόρροπο παρόν και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα στο τέλος του μήνα.

Στη συνέχεια, πολλοί από εμάς ξεκινάμε τον επόμενο μήνα ελπίζοντας ότι αυτός θα είναι διαφορετικός, μόνο για να βρεθούμε στο ίδιο σημείο.

Αυτός είναι ο ορισμός της παραφροσύνης, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μπορείτε να σπάσετε τον κύκλο και να επιδιώξετε την οικονομική ελευθερία. Δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μπορείτε να το κάνετε αν ξεκινήσετε να κάνετε βήματα σήμερα.

Ποια είναι η μία περιοχή που πιστεύετε ότι πρέπει να κοπεί αν σας απομένει λίγο στο τέλος κάθε μήνα; Πόσες αποταμιεύσεις έχετε;

*Τα πραγματικά κέρδη μπορεί να διαφέρουν και εξαρτώνται από παράγοντες όπως ο αριθμός των παραδόσεων που ολοκληρώθηκαν, η ώρα της ημέρας, η τοποθεσία και τα έξοδα. Η ωριαία πληρωμή υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τις μέσες πληρωμές Dasher κατά την παράδοση (από τη στιγμή που αποδέχεστε μια παραγγελία έως τη στιγμή που την παραδίδετε) σε μια περίοδο 90 ημερών και περιλαμβάνει αποζημίωση από την πληρωμή αιχμής, φιλοδωρήματα και άλλα κίνητρα.

Schreibe einen Kommentar