Πώς οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να επηρεάσουν τη γονική μέριμνα

0
Πώς οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να επηρεάσουν τη γονική μέριμνα

Καλοκαιρινές διακοπές

Είναι εύκολο για τις καλοκαιρινές διακοπές να επηρεάσουν την ανατροφή των παιδιών σας επειδή μπορεί να νιώθετε ότι πρέπει να αφήσετε τα παιδιά σας να διασκεδάσουν λίγο παραπάνω. Οι διακοπές υποτίθεται ότι είναι μια διασκεδαστική περίοδος, όχι μια στιγμή για τα ίδια αυστηρά προγράμματα που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, συμπεριλαμβανομένης της ώρας ύπνου. Αντί να μαλώνετε με τα παιδιά για το να πάνε για ύπνο νωρίς, είναι πιο εύκολο να τα αφήσετε να μείνουν ξύπνια περισσότερο.

Ώρες ύπνου στις καλοκαιρινές διακοπές

Ωστόσο, το μειονέκτημα της χαλάρωσης με τις ώρες ύπνου και τις δουλειές είναι ότι θα μπορούσατε να ξυπνήσετε πιο αργά από ό,τι συνήθως – τελικά, τα παιδιά έχουν πολλή ενέργεια! Προσπαθήστε να τους αφήσετε να μείνουν ξύπνιοι μόλις μια ώρα πριν τον ύπνο. Ενημερώστε τους ότι πρέπει να σηκωθείτε νωρίς το πρωί για τα διασκεδαστικά πράγματα που έχετε σχεδιάσει και ότι σίγουρα δεν θέλουν να χάσουν γιατί είναι κουρασμένοι. Όσο για τις μικροδουλειές, μερικές δεν θα είναι ίδιες. Το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται να καθαρίσετε ή να πλύνετε πιάτα. Αναθέστε τους μια άλλη αγγαρεία, όπως να περπατήσετε τον σκύλο μαζί σας, αν φέρατε τον Fido μαζί σας ή να βάλετε τα ρούχα του.

Δουλειές Καλοκαιρινών Διακοπών

Αν και οι καλοκαιρινές διακοπές επηρεάζουν την ανατροφή των παιδιών σας επειδή θέλετε να επιτρέψετε στα παιδιά σας περισσότερα περιθώρια ελευθερίας, είναι προσωρινές και όλοι αξίζουν ένα διάλειμμα από το καθημερινό πρόγραμμα. Άλλωστε, γι‘ αυτό είσαι σε διακοπές. Εάν κουράζεστε επειδή προσπαθείτε να συμβαδίζετε με τα παιδιά όλη μέρα, δημιουργήστε μια περίοδο χαλάρωσης. Είτε σταματήσετε για παγωτό είτε προλάβετε μια ταινία με την οικογένεια, μόλις δημιουργήσατε έναν τρόπο να χαλαρώσετε για λίγο. Μπορεί να διακόψετε τη μέρα σας με πολλές δραστηριότητες που «κλείνουν» για να μπορέσετε να συνεχίσετε τον ρυθμό! Μην ξεχνάς, ήσουν κάποτε σε αυτή την ηλικία και αναμφίβολα κράτησες τους γονείς σου να τρέχουν.

Η δημιουργία πολλών «διαλειμμάτων» προστατεύει επίσης τα παιδιά από το να πληγωθούν υπερβολικά — να φτάσουν σε σημείο που δεν μπορούν να ηρεμήσουν. Αυτό είναι μια κακή εμπειρία για εσάς επειδή είστε αγχωμένοι και μια κακή εμπειρία για εκείνους επειδή ξέρουν ότι δεν είστε χαρούμενοι, αλλά όχι γιατί. Επιπλέον, εάν τα κρατήσετε όλη μέρα ενώ τα «κρυφά» διαλείμματα για τον εαυτό σας, θα μπορέσετε να διαχειριστείτε την αργότερη ώρα του ύπνου και οι πιθανότητες είναι ότι θα είναι τόσο φθαρμένα που θα λιποθυμήσουν στη μέση του κάνουν περίπου την κανονική ώρα του ύπνου τους.

Σχετική ανάρτηση:

Τι είναι η καλοκαιρινή διαφάνεια και πώς μπορεί να προληφθεί;

  • από τη Liz B. από την ομάδα συγγραφέων achildgrows
  • Φωτογραφία από Daiga Ellaby

Schreibe einen Kommentar