Σόμπα τιτανίου 4$ & 20 γραμμάρια DIY

0
Σόμπα τιτανίου 4$ & 20 γραμμάρια DIY

Μόλις ολοκλήρωσα την κατασκευή αυτής της έκδοσης από τιτάνιο της roll-up hobo σόμπας μου (όπως απειλείται εδώ) και των ανθρακονημάτων άνετα. Ξεκίνησα με ένα κομμάτι τιτανίου 500 mm επί 100 mm που προέρχεται από την Aliexpress για λιγότερο από US4. Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη ανάρτησή μου, μπορείτε να αγοράσετε το αλουμινόχαρτο τιτανίου για να φτιάξετε το 20 γραμμαρίων Aliexpress με παράδοση 3,87 $ Αυστραλίας. Έχω σημειώσει τον κύκλο/εξάγωνο για την πυροσβεστική πόρτα εδώ. Σημειώστε το ‚V‘ στο κάτω και στο επάνω μέρος, ώστε να τυλίγεται και να χωράει στο μπιλιάρδο. Ο κύκλος έχει διάμετρο 2 1/2″ (62mm). Η πόρτα είναι 1/2″ από το κάτω μέρος.

Μπορείτε να το φτιάξετε μόνο με ένα ψαλίδι χειροτεχνίας, ένα τρυπάνι και ένα ποπ πριτσίνι. Χρησιμοποιώ ανοξείδωτα πριτσίνια για να μην λιώσουν. Εδώ είναι πλήρης.

Πίσω όψη. Μπορείτε να μελετήσετε τις φωτογραφίες και τις οδηγίες στην προηγούμενη ανάρτησή μου για να φτιάξετε ένα μόνοι σας. Μου πήρε λιγότερο από μισή ώρα για να κάνω τη σόμπα plus cosy. Θα πρέπει να μου δώσουν πολλά χρόνια υπηρεσίας.

Είναι 3/4″ (19mm) μεγαλύτερη σε περιφέρεια από την περιφέρεια της κατσαρόλας για να δημιουργήσετε μια καμινάδα. Η ένωση «πιθήκου λαβής» είναι 1/2″ όπως και οι τρύπες από το κάτω μέρος για να το κολλήσουν στο έδαφος. Αυτή τη φορά έβαλα τρύπες σε δύο διαφορετικά ύψη για καύση ξύλων/οινόπνευμα. Τώρα νομίζω ότι οι τρύπες για το αλκοόλ θα μπορούσαν να είναι ακόμη χαμηλότερες. Θα δοκιμάσω μερικές ακόμη τρύπες για να δω αν βελτιωθεί καθόλου η απόδοση.

Ως ξυλόσομπα λειτουργεί όμορφα – και προφανώς δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τίποτα άλλο, ούτε δοχεία καυσίμου, ούτε βαρείς καυστήρες, ούτε παρμπρίζ – μόνο αυτή η ομορφιά των 20 γραμμαρίων.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μερικές τροποποιήσεις: Τώρα θα τοποθετούσα το εξάγωνο έτσι ώστε να έχει μια επίπεδη όψη οριζόντια και θα έκανα το άνοιγμα του ανοίγματος ελαφρώς μικρότερο και ψηλότερα από κάτω, ας πούμε 3/4″. Αυτό θα σημαίνει ότι η σόμπα είναι λιγότερο πιθανό να σπάσει μετά από πολλές χρήσεις. Στην ολοκληρωμένη σόμπα έχω όλα τα ποπ-πριτσίνια στραμμένα προς τα μέσα. Δύο στη μία πλευρά του ανοίγματος πρέπει να κοιτούν προς τα μέσα. Τα δύο στην απέναντι πλευρά πρέπει να κοιτούν προς τα έξω. Αυτό διατηρεί τη «λαβή μαϊμού» πιο ασφαλή.

Καλή τύχη να φτιάξετε το δικό σας. Είθε να σας δώσει πολλά χρόνια ζεστασιάς και απόλαυσης. Μπορείτε να φτιάξετε ένα πάτωμα για τη σόμπα από δύο (περίπου ημικυκλικά) κομμάτια αλουμινόχαρτου για να μειώσετε τα σημάδια καψίματος στο έδαφος – αν αυτό σας ανησυχεί.

Θεωρώ ότι τέτοιες μικρές καυτές φωτιές ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μικρών φυτών (όπως σπάνιες γηγενείς ορχιδέες) που διαφορετικά δεν θα προέκυπταν. Όπως λέω, Nuts to Leave No Trace.

Δείτε επίσης:

Μαεστρία της Φωτιάς

Εδώ είναι η εξέλιξη αυτής της σόμπας:

A Hobo’s Breakfast

Ένας αλήτης σε έναν κύλινδρο

Σόμπα SS Hobo Roll Up 33 γραμμαρίων DIY

A Caldera Cozy

Και εδώ είναι μια ακόμα πιο εκπληκτική, εξαιρετικά ελαφριά DIY σόμπα σκηνών με ξύλα:

Σόμπα Σκηνής Πρόοδος

Ανεμοδαρμένος παλιός καιρός

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο

Schreibe einen Kommentar