Τέντες DIY | Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

0
Τέντες DIY |  Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

Σε αυτήν την ανάρτηση σκέφτηκα ότι θα συνέρρευσα τις ‚περιπέτειές‘ μου φτιάχνοντας τις δικές μου σκηνές/καταφύγια με τα χρόνια. Η εμπειρία μου έχει εξελιχθεί από τη χρήση απλών tarps/ponchos ως καταφύγια στη δημιουργία μιας ποικιλίας «πρωτότυπων» σκηνών στο Tyvek που συχνά ακολουθείται από ένα ελαφρύτερο μοντέλο silnylon (το οποίο στη συνέχεια παίρνω τον θάμνο για να δοκιμάσω).

Έχω μάθει πολλά στη διαδικασία DIY που σας προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα και (επιτέλους) θα έχει ως αποτέλεσμα ένα καλύτερο καταφύγιο από αυτό που θα είχατε διαφορετικά από ένα κατάστημα κάμπινγκ. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να είναι πιο ελαφρύ και πιο λειτουργικό, καθώς και να είναι πιο εύκολο να το βάλεις και να πέσει πιο δύσκολο!

Πρώτα απ ‚όλα, επιτρέψτε μου για άλλη μια φορά να επαναλάβω ότι (μετά από έλλειψη αέρα – σίγουρα πρέπει να αποφευχθεί), αυτό που θα σας σκοτώσει πιο γρήγορα είναι η ‚έκθεση‘. Για παράδειγμα, το κρύο νερό απομακρύνει τη θερμότητα από εσάς 20 φορές πιο γρήγορα από τον ξηρό αέρα. Μπορείτε να φύγετε σε μερικές ώρες. Το έχω ζήσει! Χρειάζεσαι στέγη.

Σημείωση: Κάθε επικεφαλίδα είναι ένας σύνδεσμος. Για κάποιο λόγο έχω ένα πρόβλημα που κάνει όλες τις επικεφαλίδες διαφορετικές. Συγνώμη.

Η σημασία μιας στέγης

Εάν δεν έχετε άλλο καταφύγιο και είναι υγρό και κρύο, χρειάζεστε ένα κενό αέρα από πάνω σας για να μπορείτε να στεγνώσετε και η βροχή να μην σας κλέβει όλη τη θερμότητα του σώματός σας. Αυτή η ιδέα μπορεί απλώς να σώσει τη ζωή σας.

Καταφύγιο Αδιάβροχο

Το μικρό σκυλί σας χρειάζεται επίσης ένα αδιάβροχο μερικές φορές:

Παλτό Tyvek Jack Russell (Rain): 13 γραμμάρια!

BTW Έτσι πρέπει να κουβαλάς το αδιάβροχό σου:

The Raincoat Swag – και άλλα mods

Θα καταλήγετε πάντα με σκισίματα και τρύπες στον εξοπλισμό σας. Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχω βρει για να τα φτιάξω. π.χ. έχω επισκευάσει ένα άσχημα σχισμένο μαξιλαράκι Thermarest X-Light με αυτό, και η επισκευή είναι ακόμα καλή μετά από πέντε χρόνια.

Cuben Tape

Το καταφύγιο δεν χρειάζεται να κοστίζει πολύ ή να ζυγίζει καθόλου:

Αδιάβροχο 20 γραμμαρίων

Είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγξετε το καταφύγιό σας πριν κατευθυνθείτε στην άγρια ​​φύση.

Steve Intent

Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε περισσότερες από μία μορφές καταφυγίου. Αυτή η σκηνή μπορεί να σβήσει – όπως συνέβη στην Cherry Gallard στον Νότιο Πόλο! Κι όμως επέζησε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αδιάβροχό σας (όπως παραπάνω), αλλά μια διαστημική κουβέρτα ή ένα από αυτά είναι μια καλή ιδέα:

Αν μπορούσατε να μεταφέρετε μόνο δύο πράγματα στον θάμνο, ποια θα ήταν αυτά;

Πώς να αποφύγετε να είστε υγροί και κρύοι όταν κάνετε κάμπινγκ

Ωστόσο, μπορείτε να απολαύσετε τη βροχή – και υπάρχει ένα από τα πρώτα μου μουσαμά:

Πώς να διασκεδάσετε όταν κάνετε πεζοπορία στη βροχή

Και ξανα:

Περισσότερη διασκέδαση στη βροχή

Νέος στις σκηνές DIY; Θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό. Ελπίζω να σας πείσει ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος αντί να μοιράζεστε πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά για προϊόντα που (συχνά) δεν κάνουν καν πολύ καλή δουλειά:

Σκηνή Poly από το The Ultralight Hiker on the Cheap

Tyvek: Όπως είπα, χρησιμοποιώ αυτό το υλικό για τα πρωτότυπά μου επειδή είναι πραγματικά φθηνό με 1 περίπου $200 ένα ρολό 30 x 3 μέτρων. Παραγγέλνω ένα ρολό από το Home Hardware. Είναι εύκολο να δουλέψεις και μπορεί να κολληθεί με ταινία (με ταινία Tyvek). Μπορείτε συχνά να φτιάξετε ολόκληρη τη σκηνή από ένα κομμάτι, χρειαζόμενοι μόνο ένα στρίφωμα και μερικά δέματα. Αυτά τα ενισχύω με μερικά άλλα κομμάτια tyvek.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταινία αν θέλετε. Νομίζω ότι το πουλάει η Alpacka Australia. Χρησιμοποιώ gros-grain κορδέλα για δέσιμο. Θα δείτε (σε μερικές από τις φωτογραφίες μου) πώς το κάνω αυτό τώρα. Ήταν μια εξελισσόμενη διαδικασία.

Το Tyvek είναι μέτρια επιβραδυντικό στο μπροστινό μέρος. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με το άναμμα φωτιάς μπροστά. Δεν πρέπει να αγγίξετε μια γυμνή φλόγα σε αυτό πριν λιώσει. Οι σπινθήρες από τη φωτιά απλώς σβήνουν. Αντανακλά επίσης τη θερμότητα πίσω σε εσάς καθώς κάθεστε/στέκεστε στο καταφύγιο καθιστώντας το πραγματικά πολύ άνετο. Έχει χαμηλή τάση να ατμίζει εσωτερικά. Τοποθέτησα την τυπωμένη όψη, έτσι ώστε το εξωτερικό να έχει ένα ωραίο χαρούμενο ομοιόμορφο λευκό χρώμα – εύκολο να το δούμε όταν επιστρέφετε στην κατασκήνωση μετά από μια μέρα κυνήγι ή κ.λπ.

Tyvek

Σχέδια Σκηνών Tyvek

Ένα από τα πράγματα που έμαθα νωρίς ήταν η σημασία των καμπυλών αλυσοειδών – και πώς να τις φτιάξω. Εξακολουθώ να χρησιμοποιώ το ίδιο πρότυπο που έφτιαξα πριν από χρόνια.:

Catenary Curves

Δούλεψα επίσης ένα πιο εύκολο είδος

Εναλλακτική ραφής επίπεδης κοπής

Τελικά έφτιαξα ένα τραπέζι για να κόψω τις σκηνές μου όταν τα γόνατά μου δεν θα αντέχαν πλέον όλο το γονατισμό:

Το τραπέζι του Khayyam

Δεν μπορείς να έχεις το τραπέζι του Khayyam χωρίς τον ίδιο τον Khayyam. Τι υπέροχο ποίημα!

Ω, Έλα με τον παλιό Khayyam

Αυτός είναι ο τρόπος για να κατασκηνώσετε. Το έχετε κάνει εκατοντάδες φορές, αλλά η βροχή δεν έχει μπει ποτέ:

Ένα ανοιχτό καταφύγιο

Τώρα αυτό είναι μια καλή φωτιά:

Σκηνή πυρκαγιάς

Εάν πρόκειται να έχετε μια «σκηνή πυρκαγιάς», πρέπει πραγματικά να φτιάξετε μία από αυτές (σε περίπτωση βροχής). Κρατήστε το πολύ πάνω από τη φωτιά όμως ή φτιάξτε το από πυρίμαχο (βαρύτερο) υλικό, π.χ. μια τετράγωνη «κουβέρτα φωτιάς» 1 μέτρου.

Ομπρέλα πυρκαγιάς

Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα μου «μινιατούρα tyvek καταφύγια:

Tyvek Solo Fire Shelter

Έφτιαξα ένα μεγαλύτερο πρωτότυπο αλλά δεν το τελείωσα ποτέ. Το βρήκα τις προάλλες όταν τακτοποιούσα το υπόστεγο.

Tyvek Twin Fire Shelter

Απίστευτα αυτό το ‚άρπαξε‘ αμέσως ένας φίλος πριν έχω την ευκαιρία να το τελειοποιήσω.

Νέο σχέδιο σκηνής Tyvek ‚Forster‘

Το Solo Fire Shelter (παραπάνω) εξελίχθηκε στο πρώτο μου

Η σκηνή του ελαφοκυνηγού

Εδώ είναι έξω (με τον Δέλλα και τα σκυλιά) με ραμμένο πάτωμα. Σύντομα θα φτιάξω μια silnylon εκδοχή του. Νομίζω ότι μπορώ να το κατεβάσω σε πολύ περισσότερο από ένα τέταρτο κιλό.

The Last of the Mountain Men

Αυτό είναι επίσης απλώς ένα πρωτότυπο αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημα με τα tipis (και γενικά τις σκηνές πυραμίδας) είναι ότι βρέχει μέσα τους όταν η σκηνή είναι ανοιχτή. Δεν το θέλω αυτό. Δίνουν καλό χώρο για βάρος, αλλά τα κάνουν να «σπαταλούν» πολύ υλικό. Μπορεί να προσθέσω μια βεράντα και παράθυρα σε αυτό και να το τελειώσω μια μέρα. Μπορεί να είναι καλό να ζεσταθώ με τη σόμπα της σκηνής μου.

Χωρίς ραφή Tyvek Tee

Εδώ είναι ένα άλλο σχέδιο tipi που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (όχι δικό μου)

Υπερελαφρύ Tipi Tarp

Τα πόντσο και τα μουσαμάδες δημιουργούν πολύ χρήσιμο καταφύγιο:

Pitching the Poncho: Προειδοποίηση: Αυτό μπορεί να σώσει τη ζωή σας

Το έφτιαξα αυτό το 1999:

Πόντσο χωρίς τρύπες/Καταφύγιο/Αιώρα Tarp

Αυτή ήταν η βελτιωμένη εκδοχή του αρκετά χρόνια αργότερα. Πρώτα (ως συνήθως) στο Tyvek:

Εξαιρετικά ελαφριά σκηνή Poncho

Ενημέρωση σκηνής Poncho

Στη συνέχεια σε silnylon (στα 185 γραμμάρια σε 1,3 oz/yd2 υλικό). Θα το τεντώσω λίγο για να δω αν ο Della και εγώ μπορούμε και οι δύο να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο. Στο υλικό 0,77 oz/yd2 (υπολογίζω) μια μεγαλύτερη έκδοση θα ζυγίζει < 120 γραμμάρια (με παιδιά). Καλό θα ήταν να το κουβαλάμε ως αδιάβροχο και καταφύγιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που συμβεί κάτι απαίσιο ένα από αυτά τα αντικείμενα όταν είμαστε σε ένα πολυήμερο ταξίδι μακριά από μονοπάτια, μονοπάτια ή ανθρώπινη επαφή – όπως μας αρέσει ακόμα να κάνουμε!

Η σκηνή Pocket Poncho

Αυτή ήταν η ιδέα μου για ένα «βελτιωμένο» tipi – ένα τέτοιο «έσκυψε» έτσι ώστε να έχει ένα είδος βεράντας για να αποτρέπει τη βροχή στο εσωτερικό όταν ήταν ανοιχτή η πόρτα. Δούλεψε πολύ καλά, έτσι έφτιαξα μια μικρότερη έκδοση και μετά την τελείωσα στο Silnylon – το Siligloo.

Νέο σχέδιο σκηνής Igloo Decagon Octagon Tyvek

Αγάπη μου, συρρίκνωσα τη σκηνή

Siligloo

Μετά έφτιαξα ένα πάτωμα μπανιέρας για αυτό. Αυτή ήταν μια εξαιρετική ευάερη, ευρύχωρη σκηνή.

Υπερελαφρύ δάπεδο μπανιέρας

Εδώ είναι έξω και περίπου.

Wilderness Siligloo

Δεν έχω κάνει ακόμα τη δεύτερη «διαμόρφωση», οπότε αυτό είναι το πρωτότυπο 10 x 10 αιώρας μουσαμάς – λειτούργησε επίσης πολύ καλά. Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να το στήσετε ως σκηνή ή ως μουσαμά αιώρα.

Δύο υπέροχες διαμορφώσεις Poly Tarp

Ενημέρωση Tarp 10 επί 10

Έξω και γύρω με το μουσαμά 10 x 10.

Η Κοιλάδα των Ελαφιών

Μου άρεσε τόσο πολύ που έφτιαξα μια silnylon εκδοχή:

Σκηνή αιώρας Silnylon

Τότε συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να συνδυάσω μερικές από τις ιδέες της αρχικής σκηνής Deer Hunter’s Tent με το μουσαμά 10 x 10 για να φτιάξω μια σκηνή που ήταν επίσης μουσαμάς αιώρας. Αυτή η έκδοση είναι τεράστια – αρκετά μεγάλη για τρεις.

Σκηνή Κυνηγού Ελαφιών #2

Το Deer Hunter’s Tent Goes Bush

Αυτή είναι η «τελευταία» επανάληψη μου. Είναι βασικά μια «συρρικνωμένη» εκδοχή του #2 του Deer Hunter. Μια «σκηνή φωτιάς» για δύο συν δύο μικρά σκυλιά και πολλά απλωμένα εργαλεία που μπορούν να μείνουν ανοιχτά, αλλά η βροχή δεν μπαίνει μέσα – και λειτουργεί ως μουσαμάς για αιώρα (επίσης για δύο!) Είναι απλά υπέροχο. Αμφιβάλλω αν (ή οποιοσδήποτε άλλος) θα το βελτιώσω – εκτός από το να το φτιάξω από ακόμα πιο ελαφρύ ύφασμα, το οποίο θα κάνω. Θα κατεβάσω το μέρος της «οροφής» στα 200 γραμμάρια και το «πάτωμα» στα 100 με περίπου 60 γραμμάρια μανταλάκια = 360 γραμμάρια ολοκληρωμένα! Προσθέστε μια εξαιρετικά ελαφριά αιώρα για καθεμία με βάρος λίγο πάνω από 100 γραμμάρια και θα έχετε μια όμορφη «αλεξίσφαιρη» ρύθμιση.

Το Γκρι Φέιγ βολάν

Ξεκίνησε τη ζωή ως αυτό το πρωτότυπο:

Σκηνή Miniature Whelen Hammock

Εδώ είναι έξω και περίπου:

Υψηλή πτήση

Zpack Plex Solo Ten

Bugmesh στα στεροειδή

Πρέπει πραγματικά να ασφαλίσετε τη σκηνή σας:

Ανεμοδαρμένος παλιός καιρός

Μόνο μερικές «συμβουλές» για τα κοντάρια σκηνής:

Πώς να φτιάξετε ένα κοντάρι σκηνής

Υπερελαφροί στύλοι σκηνής

Χρειάζεστε ένα δίχτυ σφαλμάτων ή ένα πάτωμα σκηνής

Φυσικά, αν χρησιμοποιείτε μόνο ένα μουσαμά, θα συνεχίσετε να θέλετε ένα φύλλο αλεσμένου:

Υπερελαφρύ φύλλο εδάφους

Απλό Υπερελαφρύ Εδάφιο

Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε μόνο ένα:

Φτηνό Υπερελαφρύ δάπεδο μπανιέρας

Αυτή είναι μια εξαιρετική συμβουλή:

Στεγανωτικά Δάπεδα Σκηνών και Σεντόνια

Πρέπει πραγματικά να επιστρέψω σε αυτήν την ιδέα και να την ολοκληρώσω:

Καρέκλα με φύλλο μπανιέρας

και αυτό (έχω σχεδόν καταλάβει πώς να το κάνω σε υπερελαφρύ):

Φουσκωτό σεντόνι μπανιέρας

αν και έφτιαξα αυτή την υπερελαφριά καρέκλα (50 γραμμάρια) που λειτούργησε:

Καρέκλα Nano #2

Αυτή είναι επίσης μια καλή ιδέα. Έκανα ένα στο Tyvek αλλά δεν φαίνεται να βρίσκω καμία ανάρτηση σχετικά με αυτό ή το ίδιο το πράγμα στην πραγματικότητα:

Υπόστρωμα μπανιέρας Tarp

SOL ημι μπιβι

Φουσκωτή κουβέρτα χώρου

Αυτή είναι μια απλούστερη ιδέα που λειτούργησε:

Tyvek Bivi, Poncho, Tent Floor

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα:

Κάλυμμα υπνόσακου Tyvek

Όχι DIY, αλλά αν δεν μπορείτε, προτείνω αυτήν την πολύ φθηνή σκηνή από μουσαμά (<50$):

Κριτική σκηνής Aricxi $30

Μερικές φορές σκέφτομαι και πιο μόνιμα καταφύγια DIY, όπως αυτό:

Καλύβα Wilderness

που μας οδηγεί σε αυτή την ιδέα:

The Ultralight Wilderness Hut

και αυτό:

Debris Hut

Άλλα σχέδια σκηνών:

Σκηνή Δασών του Col Townsend Whelen

Henry’s Original Tarptent & Tarptent-for-2

Φτιάξτε το δικό σας μουσαμά ή αιώρα

Δουλεύω σε μια εξαιρετικά ελαφριά σόμπα σκηνής για να ζεστάνω το καταφύγιό μου:

Σόμπα Σκηνής Πρόοδος

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο

Schreibe einen Kommentar