Τι σημαίνει για εσάς Ημέρα της Γης;

0
Τι σημαίνει για εσάς Ημέρα της Γης;

«Στη φύση, τίποτα δεν υπάρχει μόνο του». -Ρέιτσελ Κάρσον, 1962

Ημέρα της Γης

Η Ημέρα της Γης δημιουργήθηκε πριν από 49 χρόνια και σηματοδοτεί τη γέννηση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος. Ναι, υπάρχουν πολιτισμοί που ήταν αφοσιωμένοι στη διατήρηση του φυσικού κόσμου πολύ πριν από αυτό. Αλλά ήταν ένας Gaylord Nelson, ένας γερουσιαστής από το Wisconsin που βοήθησε σε αυτό κέρδισε δικομματική υποστήριξη το 1970 που οδήγησε στη δημιουργία της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA). Αυτό περιελάμβανε επίσης τον σχηματισμό των Νόμων για τον Καθαρό Αέρα, το Καθαρό Νερό και τα Απειλούμενα Είδη.

Η Ημέρα της Γης είναι πλέον η μεγαλύτερη κοσμική ημέρα που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με περισσότερες από 192 χώρες να ενώνονται. Από τις διαμαρτυρίες μέχρι τη φύτευση δέντρων, την πολιτική υπεράσπιση, οι άνθρωποι στέκονται μαζί με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσουν και να υποκινήσουν την αλλαγή για το καλό του πλανήτη.

Σιωπηλή Άνοιξη

Η Ρέιτσελ Κάρσον έγραψε το βιβλίο της «Σιωπηλή πηγή», το 1962 σχετικά με τη σχέση μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της ρύπανσης με τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Θυμάμαι ότι διάβαζα στο κολέγιο και την επίγνωση που μου δημιουργούσε εκείνη την εποχή. Το πώς ο πλανήτης μας δηλητηριαζόταν σιγά σιγά και μπορεί να μην υπήρχε τρόπος να το αντιστρέψω με τρόμαξε, όπως οι περισσότεροι που το διάβασαν.

Το σκέφτομαι τώρα, ειδικά όσον αφορά το διατροφικό μας σύστημα. Οι μονοκαλλιέργειες ή οι καλλιέργειες εμπορευμάτων όπως τα δημητριακά, η ζάχαρη και η σόγια μαζί με τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους μειώνουν την ποικιλία των τροφίμων που έχουμε στη διάθεσή μας. Εξαντλούν επίσης τα εδάφη και τα τοπία που με τη σειρά τους επηρεάζουν τα ζώα και την άλλη ζωή που τα αποκαλεί σπίτι.

Σύνδεση

Και νιώθω τη σύνδεσή μας με τον φυσικό κόσμο κάθε φορά που είμαι έξω. Τα ίχνη μου, η σπατάλη μου, η ίδια μου η παρουσία. Δεν ζω στο κενό ούτε είμαι ανεξάρτητος από το περιβάλλον. Είμαι συνυφασμένος και υπεύθυνος.

«Η Γη είναι αυτό που όλοι έχουμε κοινό». -Γουέντελ Μπέρι

Φαντάζομαι ότι ο καθένας που ενδιαφέρεται για το μέλλον του πλανήτη μας έχει τη δική του άποψη που του μιλάει. Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορούν να αφήσουν πίσω την ιδέα της Ημέρας της Γης. Είτε θέλετε να μειώσετε τη χρήση πλαστικών, να σώσετε ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση ή να προστατέψετε τις πηγές νερού μας, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος αιτιών που πρέπει να υπερασπιστούμε, δυστυχώς.

Υπεράσπιση

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε εδώ ότι το ενδιαφέρον για το περιβάλλον πρέπει να εκτείνεται πέρα ​​από αυτό που βιώνετε προσωπικά ή βρίσκετε στην αυλή σας. Οι περιθωριοποιημένες κοινότητες έχουν βαρύτερες συνέπειες από τη ρύπανση και την καταστροφή του πλανήτη μας. Όσοι αποτελούν την πλειοψηφία σε μια κοινωνία είναι πιο πιθανό να ανησυχούν για προβλήματα που τους επηρεάζουν άμεσα και τους ωθούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Έχουμε ευθύνη να μιλήσουμε για όλους.

Σήμερα λοιπόν, Ημέρα της Γης, τι είναι πιο σημαντικό για εσάς; Ποια είναι μερικά από τα μαθήματα που μεταδίδετε σε άλλους στο όνομα της διατήρησης του ενός μεγάλου βράχου στον οποίο ζούμε όλοι;

«Το περιβάλλον είναι εκεί όπου συναντιόμαστε όλοι. όπου όλοι έχουμε ένα αμοιβαίο συμφέρον. είναι το μόνο πράγμα που μοιραζόμαστε όλοι». -Lady Bird Johnson

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για Ημέρα της Γης στην επίσημη ιστοσελίδατο θέμα κάθε έτους για τη διατήρηση και τα σχέδια για τον εορτασμό της 50ής επετείου του επόμενου έτους.

Τι σημαίνει για εσάς Ημέρα της Γης;  #publiclands #earthday2019 #protect #advocacy

Σας ευχαριστούμε πολύ που σταματήσατε στο Must Hike Must Eat!

Αν χρειάζεστε έμπνευση για υγιεινή διατροφή ξεκινήστε εδώ:…

Ευρετήριο Συνταγών

Χρειάζεστε μερικές προτάσεις για φαγητό έξω όταν οι φίλοι θέλουν να σταματήσουν μετά από μια πεζοπορία; έχω ένα Οδηγός διατροφής Βορειοδυτικού Ειρηνικού εδώ.

Θέλετε να μάθετε πού ήταν τελευταία φορά το Must Hike Must Eat; Ελέγξτε το Τελευταίες αναφορές ταξιδιού.

Μάθετε τι συμβαίνει εκτός του ιστολογίου:

Facebook

Κελάδημα

Ίνσταγκραμ

Το ενημερωτικό δελτίο Must Hike Must Eat κρατά τους ανθρώπους ενημερωμένους για εκδηλώσεις τόσο εντός όσο και εκτός του ιστολογίου.

Εάν έχετε κάποια ερώτηση που δεν θέλετε να δημοσιεύσετε στα σχόλια, μπορείτε να τη ρωτήσετε εδώ:

Επικοινώνησε μαζί μου

Schreibe einen Kommentar