Υπερελαφρύ παρμπρίζ ή κλείσιμο καμινάδας

0
Υπερελαφρύ παρμπρίζ ή κλείσιμο καμινάδας

Αυτό είναι μέχρι στιγμής μια «απόδειξη της ιδέας, αλλά σύντομα θα είναι ένα νέο μοντέλο της diy υπερελαφριάς σόμπας/παρμπρίζ μου από τιτάνιο και μπορεί να ενσωματωθεί σε τμήματα καμινάδας για την υπερελαφριά σόμπα σκηνής μου, καθώς θα είναι πολύ πιο εύκολο να κυλήσει επάνω – και δεν υπάρχει τίποτα να χαθεί. Θα δούμε.

υπερελαφρύ παρμπρίζ ή σόμπα από τιτάνιο

εξαιρετικά ελαφρύ diy παρμπρίζ ή σόμπα από τιτάνιο

εξαιρετικά ελαφρύ diy παρμπρίζ ή σόμπα από τιτάνιο

Θα κάνω τις ετικέτες μεγαλύτερες από αυτό. Το έκοψα βλακωδώς. Χρειάστηκε επίσης να επιτρέψω άλλο 1/2″ επικάλυψης. Μπορείτε να κόψετε την υποδοχή με τα σούπερ ψαλίδια/κοψίματα που πωλούν παντού αφού ανοίξετε δύο τρύπες 1/8″ στη σωστή απόσταση μεταξύ τους. Έπρεπε να είμαι λίγο πιο προσεκτικός σε αυτό.

Ωστόσο, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ιδέα. είναι απλό αλλά δυνατό. Θα λειτουργούσε καλά σε αλουμινόχαρτο 0,05 mm, το οποίο είναι ό,τι θα χρειαστείτε μόνο για ένα παρμπρίζ και θα έκανε μια οθόνη κατσαρόλας με βάρος λιγότερο από 10 γραμμάρια.

Νομίζω ότι για τη σόμπα μου υψηλής ταχύτητας 4″ τρεις από αυτές τις συνδέσεις ετικετών και θυρίδων θα κάνουν μια πολύ σταθερή σύνδεση. Μπορώ να προσθέσω επιπλέον υποδοχές για να χωράει η σόμπα έξω από την κατσαρόλα ή μέσα στην κατσαρόλα.

Ένας μικρός πειραματισμός μου έδειξε ότι το αλουμινόχαρτο 0,1 mm είναι κάτι παραπάνω από αρκετά δυνατό για να υποστηρίξει το βάρος μιας κατσαρόλας 2 λίτρων γεμάτη νερό. Χρησιμοποιώ μια κατσαρόλα 1100 ml.

Εάν μπορείτε να τοποθετήσετε την κατσαρόλα απευθείας στο παρμπρίζ/σόμπα, τότε στη λειτουργία καύσης ξύλου, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα δύο πασσάλους των 6,6 γραμμαρίων. Φυσικά, αν το έκανα αυτό, θα έπρεπε να τρυπήσω πρόσθετες τσάπες κοντά στην κορυφή για να φύγει ο καπνός και η φλόγα. Έχοντας αφαιρέσει επιπλέον τα πριτσίνια της κατσαρόλας και τη διάμετρο μικρότερη, η διάταξη της σόμπας μπορεί να ζυγίζει μόλις 15 γραμμάρια σε σύγκριση με περίπου 33.

Μόλις αγόρασα ένα Toaks δοχείο 650 ml στα 60 γραμμάρια 36,95 $ ΗΠΑ (Απρ. 2022). Θα φτιάξω ένα καπάκι από αλουμινόχαρτο 0,1 ml για αυτό το οποίο θα ζυγίζει περίπου 3 γραμμάρια, έτσι ώστε η κατσαρόλα μου να μειωθεί από τα 123 γραμμάρια της υπάρχουσας 1100 ml ενός (καλό για δύο όμως) όταν ταξιδεύω μόνος, π.χ. κυνήγι στα 63 γραμμάρια. Τα 60 γραμμάρια είναι μια σημαντική μείωση. Φυσικά θα χρειαστώ και ένα φλιτζάνι – 25 γραμμάρια.

ΥΓ: Πρόοδος:

Σε αυτή την έκδοση μπορείτε σίγουρα να δείτε ότι μπορεί κανείς να φτιάξει μια ασφαλή σόμπα hobo (ή μια καμινάδα) με αυτήν την (εξευγενισμένη) μέθοδο. Προφανώς θα το πάρω πιο τακτοποιημένο. Θα μπορούσατε εύκολα να φτιάξετε, π.χ., τμήματα καμινάδας 12″ ή 18″ (30cm/45cm) τα οποία στοιβάζονταν και εμποδίζονταν να γλιστρήσουν περαιτέρω το ένα μέσα στο άλλο από τη γλωττίδα. Θα χρειαζόμουν μόνο 3 για τη σκηνή μου στο Grey Flyer. Θα είναι πιο εύκολο να τυλιχτούν σε ρολό από ένα μεγαλύτερο τμήμα της καμινάδας, οπότε προφανώς θα το κάνω αυτό με την τελευταία έκδοση της εστίας σκηνής.

Σε αυτή την επανάληψη χρειάστηκε να κόψω πολύ λιγότερο μέταλλο. Αυτό μειώνει επίσης την επικάλυψη. Θα μάθω πώς να κάνω πιο προσεγμένες τις υποδοχές και τις ετικέτες (χωρίς να χρησιμοποιήσω κόφτη λέιζερ).

PPS: Ανακάλυψα ότι μπορώ να κάνω τέλεια τα κοψίματα με κομματάκια από κασσίτερο κοσμηματοπωλείου (Total Tools) και τις απαραίτητες υποδοχές με μεταλλικό δίσκο κοπής για ένα Dremel (Bunnings) δίνοντας ένα προσεγμένο αποτέλεσμα χωρίς γρέζια.

Τα κυκλώματα και οι πέτρες έχουν φτάσει, ώστε να μπορώ να πρωτοτυπήσω τη συσκευή φόρτισης θερμότητας χρησιμοποιώντας αυτήν τη σόμπα. Αγόρασα peltiers 22 watt που θα πρέπει να φορτίζουν μια μπαταρία 18650 σε περίπου μία ώρα.

DIY εξαιρετικά ελαφριά καμινάδα ή σόμπα

DIY εξαιρετικά ελαφριά καμινάδα ή σόμπα

DIY εξαιρετικά ελαφριά καμινάδα ή σόμπα

Δείτε επίσης:

Σόμπα τιτανίου 4 $ & 20 γραμμαρίων DIY

Υπερελαφρύ Κύπελλο

Σόμπα Σκηνής Πρόοδος

Η πρώτη μου υπερελαφριά καμινάδα

DIY Υπερελαφροί Δακτύλιοι Καμινάδας

Σόμπα SS Hobo Roll Up 33 γραμμαρίων DIY

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο

Schreibe einen Kommentar