Φαρδιά Παπούτσια | Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

0
Φαρδιά Παπούτσια |  Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

Εάν η ζωή ήρθε με ένα εγχειρίδιο χρήστη και το διαβάζαμε (απίθανο – δεδομένου του πόσο λίγο διαβάζουμε άλλα τέτοια εγχειρίδια – διαφορετικά δεν θα είχαμε το αρκτικόλεξο RTFM) πιθανότατα θα τα παρατούσαμε πολύ νωρίτερα. Τώρα που έχω γλιστρήσει χωρίς χάρη στα γηρατειά, συναντώ συνεχώς πράγματα που αν υπήρχαν στο εγχειρίδιο θα με γέμιζαν τρόμο, αν όχι απόγνωση. Αλλά αρκετά με τα δεινά μου!

Ίσως επειδή το αριστερό μου γόνατο ήταν τόσο φθαρμένο για τόσο καιρό και περπατούσα με τόσο έντονο και παρατεταμένο κουτσό, αλλά ειδικά το δεξί μου πόδι φαίνεται να φαρδαίνει όλο και περισσότερο. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Φορούσα μεγέθη 8 UK Keen Targhees που ήταν περισσότερο από ικανοποιητικά όταν δημοσίευσα γι‘ αυτά εδώ, αν και ανέβηκα από το μέγεθος 8 UK στο και 8,5 UK λόγω προβλημάτων στα δάχτυλα των ποδιών που αντιμετώπισα στο South Coast Track το 2014 βγαίνοντας στο Port Craig ως τώρα θυμάμαι.

Μετά την αντικατάσταση γονάτου (τον Φεβρουάριο – τώρα είναι Ιούλιος) βρήκα κανένα από τα παπούτσια μου δεν ήταν αρκετά φαρδύ για μένα σε αυτό το μέγεθος. Δεν μπορούσα να τραβήξω ούτως ή άλλως τις ελαστικές μου μπότες Redback farm (λόγω του πόνου) γι‘ αυτό αγόρασα ένα ζευγάρι μπότες εργασίας Mongrel με φερμουάρ που ήταν πιο φαρδιές (αλλά πιο βαριές). 8,5 ΗΒ ή 9,5 ΗΠΑ είναι το ισοδύναμο ενός πλάτους «διπλού» E, δηλαδή «2Ε» «EE». Το επόμενο πλάτος είναι ‚4E‘ ή ‚EEEE‘. Τα Mongrels πρέπει να είναι περίπου «4E» – ούτως ή άλλως η πιο φαρδιά μπότα που μπόρεσα να βρω και που είναι άμεσα διαθέσιμα – και θα μπορούσαν να τα δοκιμάσουν (από έναν τοπικό προμηθευτή Workwear).

Όπως είπα, αν και είναι συμπαγείς και συνιστώνται για χρήση σε αγρόκτημα/εργασία, ειδικά για την ευκολία τους να φορούν ένα σκούπισμα, πολύ βαρύ για κυνήγι/πεζοπορία. Τα Topos μου στο 8.5UK έχουν επίσης γίνει πολύ στενά, όπως και οι Keens μου, το ίδιο και οι μπότες μου Redback farm – έτσι είχα ένα πρόβλημα…Έχετε καινούργια πόδια;

Έχω κάνει ό,τι καταλύματα μπορώ. Για παράδειγμα, έχω βγάλει τους πάτους ή τους έκοψα στη μέση (καθώς είναι το άκρο των δακτύλων που είναι πολύ στενό) – φαίνεται να έχω φαρδύτερο κατά μήκος της γέφυρας (και είναι από κόκαλο με κόκκαλο, οπότε είτε είναι το ενδιάμεσο ψηφιακούς χώρους που έχουν αυξηθεί ή το πόδι μου έχει μεγαλώσει).

Υποψιάζομαι ότι αυτό είναι κάτι που πραγματικά πολλοί άνθρωποι πρόκειται να συναντήσουν (καθώς γερνούν) αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Έχω επίσης δέσει τα παπούτσια μου διαφορετικά, παραλείποντας τις οπές που βρίσκονται πιο κοντά στα άκρα των ποδιών. Όλα αυτά τα «dodges» βοηθούν κάπως, οπότε θα πρέπει να τα δοκιμάσετε πρώτα.

Πάντα είχα φαρδιά πόδια πιθανώς επειδή ουσιαστικά δεν φορούσα ποτέ παπούτσια μέχρι που άρχισα να εργάζομαι στη βαριά βιομηχανία (διυλιστήρια μετάλλων) όταν άφησα το σχολείο γύρω στα 15, πριν από λίγο καιρό τώρα το παραδέχομαι. Χωρίς να περιορίζομαι από στενά παπούτσια, ανέπτυξα ένα αρκετά καλό κράτημα στον πλανήτη, το οποίο επιστρέφει να με δαγκώσει τώρα, καθώς υπάρχει τρομερή έλλειψη σε φαρδιά (αρκετά) παπούτσια.

Εάν πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση για παπούτσια πλάτους «4E», θα δείτε γρήγορα τι εννοώ. Σχεδόν τα μόνα που βρήκα ήταν τα New Balance 510 τα οποία αγόρασα ένα ζευγάρι (πίσω τον Μάρτιο/Απρίλιο ή περίπου καθώς εμφανίστηκε το πρόβλημα). Δεν έχουν ικανοποιητικό σχέδιο πέλματος για ολισθηρές συνθήκες και έχουν (όπως έχουν πολλά παπούτσια – δεν μπορώ να φανταστώ γιατί) μια τρύπα στο κέντρο της φτέρνας, όπου είναι βέβαιο ότι θα καρφώσετε τον εαυτό σας σε ένα ραβδί, κούτσουρο ή αιχμηρό βράχο ( όπως έχω κάνει) εάν βγείτε από μια συγκεκριμένη ή παρόμοια πίστα.

Σχεδόν παραιτήθηκα από τις λύσεις μου „make-do“ που δεν μου έδιναν αρκετό πλάτος (προκύπτουν κάποιες κράμπες) και ένα αρκετά σκληρό χτύπημα στο έδαφος λόγω της απουσίας πάτους όταν έτυχε να παρατηρήσω ότι ο Keen πρόσφερε το παλιό μου αγαπημένο Targhee 2s στο „Wide“. Ήταν δύσκολο να τα προμηθευτώ (αν αυτό οφείλεται στο ότι είναι καινούργια/παλιά δεν ξέρω) αλλά τελικά κατάφερα να πάρω ένα ζευγάρι από Αμαζόνααν και ήταν πολύ ακριβά – περίπου 200 $ Αυστραλίας.

Keen Targhee 2 Wide

Με λίγο χαλάρωση των κορδονιών στο μπροστινό άκρο λειτουργούν πολύ όμορφα. Τα φοράω πολύ εδώ και ένα μήνα περίπου και όλες οι κράμπες μου έχουν (επιτέλους) φύγει.

Αντιμετώπισα άλλα δύο ζητήματα με το ‚εγχειρίδιο κατόχου‘ που μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν. Η αντικατάσταση γονάτου μου είχε επουλωθεί και γινόταν αρκετά καλύτερα στις αρχές Μαΐου, σκέφτηκα ότι θα το δοκίμαζα λίγες μέρες μέχρι τον θάμνο. όπως αποδείχθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν σε αυτές τις αυστηρότητες τότε, αλλά μπορώ να δω ότι θα είναι στο μέλλον.

Αφού επέστρεψα, στην αρχή βελτιωνόταν ξανά, μετά και τα δύο μου πόδια άρχισαν να χειροτερεύουν πολύ, έτσι ώστε τελικά μετά βίας να ανακατεύω ή να σηκώνω τα πόδια μου ή να ισορροπώ. Άρχισα επίσης να υποφέρω από κάθε είδους πόνους και πόνους παντού. Ειλικρινά νόμιζα ότι πήγαινα προς το φιλοδώρημα!

Ευχαριστώ πολύ που δεν είμαι, και έχω αναρρώσει πλήρως, οφείλονται στον «Δρ Ντέλλα», ο οποίος προφανώς νοιάζεται για μένα πολύ περισσότερο από τους «πραγματικούς γιατρούς» που αποδείχθηκε ότι μου προκάλεσαν τα δεινά. Αφού επέστρεψα από το θάμνο, άρχισα να παίρνω στατίνες ως νέος γιατρός 1. Αποφάσισα ότι η χοληστερόλη μου ήταν πολύ υψηλή (πιθανώς αύξηση βάρους και αδράνεια λόγω του γονάτου στην πραγματικότητα και 2 ότι δεν πρέπει απολύτως ποτέ να παίρνω αντιφλεγμονώδη ή Nurofen (αρκετά στον πόνο του θανάτου!)

Λοιπόν, πριν από περίπου δέκα μέρες ο «Dr Della» (δηλαδή η γυναίκα μου) διέγνωσε σωστά ότι το Στην πραγματικότητα, οι στατίνες προκαλούσαν σχεδόν παράλυση και τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν γρήγορα ξεκινώντας μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που έπαψα να παίρνω τα άθλια πράγματα.

Δεδομένου ότι αυτό είχε λειτουργήσει τόσο καλά, συνέχισα το Diclofenic (αντιφλεγμονώδες) μια φορά την ημέρα και μερικά Nurofens (αν χρειαζόταν) για τον πόνο. Δεν είμαι ακριβώς νέος άνθρωπος – αλλά πολύ βελτιωμένος. Ανυπομονώ τουλάχιστον για λίγη ζωή ξανά.

Τα πρόβατα έχουν αρχίσει τώρα να γεννούν αρνιά και δεν δυσκολεύομαι να κάνω τον δρόμο μου γύρω από τους λόφους για να σημάνω τα αρνιά κάθε πρωί. Κατάφερα να διπλασιάσω ή να τριπλασιάσω την απόσταση που περπατάω κάθε μέρα. Τώρα πιστεύω ότι θα αξίζει να ράψω αυτή τη νέα (ελαφρύτερη) σκηνή για την οποία μίλησα (έκδοση #2 του Grey Flyer – αλλά αυτή τη φορά στο Olive) και την έκδοση #2 του νέου μου πακέτου DIY, η πρώτη επανάληψη του οποίου Πρόκειται να δημοσιεύσω για μερικές επιδρομές στον θάμνο μόλις τα πρόβατα ολοκληρώσουν το γέννημα (ας πούμε μέσα Αυγούστου). Θα παραγγείλω κάποια υλικά από το Ripsopbytherol αμέσως.

Και πάλι αυτά τα παπούτσια:

Ανδρικό Targhee II Waterproof Wide Style 1015704

Δείτε επίσης:

Περιποίηση ποδιών

Έντονα παπούτσια

Το καλύτερο παπούτσι πεζοπορίας/κυνηγιού ποτέ

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο

Schreibe einen Kommentar