4 εύκολα βήματα για να φτιάξετε τις δικές σας κάψουλες κουρκουμά

1
4 εύκολα βήματα για να φτιάξετε τις δικές σας κάψουλες κουρκουμά

Το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου κοινοποίησε πριν από μερικές εβδομάδες ότι είχα έρθει από μια μεγάλη σακούλα βιολογικής σκόνης κουρκουμά και θέλω να τη χρησιμοποιήσω όσο περισσότερο μπορώ. Αλλά ειλικρινά, μπορώ να πάρω μόνο τη γεύση τόσο πολύ κουρκουμά κάθε φορά, ειδικά όταν καταναλώνεται κατευθείαν. Εκεί μπαίνουν στην εικόνα οι κάψουλες.

Βρήκα το απόθεμά μου στο Παντοπωλείο από το Αγαθά του Αντώνη λαοί, βιολογικά και όλα αυτά τα ωραία πράγματα. Γιατί με νοιάζει ο κουρκουμάς; Φλεγμονή, φυσικά. Εκτός από την οστεοαρθρίτιδα μου, η φλεγμονή μέσω του στρες είναι ένα πράγμα. Δολοφονικό πράγμα. Και είμαι υπέρ οτιδήποτε μπορεί να το μειώσει.

Το τελευταίο μου Τα επίπεδα CRP hs από τον γιατρό είναι υψηλά (4,1) και αυτό δεν είναι καλό. Είναι πιθανότατα από την αρθρίτιδα αλλά αυτό δεν με κάνει να νιώθω καλύτερα. Εκτός από τη μείωση του στρες, ψάχνω τρόπους για να περιορίσω τη φλεγμονή. Όπως θα έπρεπε να είμαστε όλοι.

Γιατί να προσθέσετε τον κουρκουμά στη διατροφή σας

Ο κουρκουμάς περιέχει μαγγάνιο, σίδηρο, Β6, φυτικές ίνες, κάλιο και χαλκό. Είναι γνωστό ότι μειώνει την απώλεια βήτα-καροτίνης κατά το μαγείρεμα των λαχανικών. Αλλά το σούπερ αστέρι του κουρκουμά είναι η πολυφαινόλη κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις και αρτηριακή πίεση. Από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας (NCBI):

«Ο κουρκουμάς, ένα μπαχαρικό που έχει αναγνωριστεί από καιρό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, έχει ενδιαφέρον τόσο από τον ιατρικό/επιστημονικό κόσμο όσο και από τους λάτρεις της μαγειρικής, καθώς είναι η κύρια πηγή της πολυφαινόλης κουρκουμίνης. Βοηθά στη διαχείριση οξειδωτικών και φλεγμονωδών καταστάσεων, μεταβολικού συνδρόμου, αρθρίτιδας, άγχους και υπερλιπιδαιμίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαχείριση της φλεγμονής και του μυϊκού πόνου που προκαλείται από την άσκηση, ενισχύοντας έτσι την ανάρρωση και την απόδοση σε ενεργά άτομα. Επιπλέον, μια σχετικά χαμηλή δόση του συμπλέγματος μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία σε άτομα που δεν έχουν διαγνωσμένες παθήσεις υγείας. Τα περισσότερα από αυτά τα οφέλη μπορούν να αποδοθούν στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του».

Οπότε, είναι πιο κουρκουμάς για μένα.

Σπιτικές Κάψουλες Turmeric Must Hike Must Eat #paleo #healthy #turmeric #homemade #pills

Ήδη ενσωματώνω τον κουρκουμά σε ροφήματα όπως το Golden Milk και τον ανακατεύω σε κάρυ. Το επόμενο βήμα μου είναι να το καταναλώσω ως συμπλήρωμα μαζί με λάδι καρύδας και μαύρο πιπέρι που βοηθούν το σώμα να απορροφήσει τα οφέλη του κουρκουμά πιο εύκολα.

Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω με περισσότερες λεπτομέρειες. Τα λίπη και τα έλαια βοηθούν στην απορρόφηση της κουρκουμίνης (μαζί με πολλές άλλες βιταμίνες και μέταλλα) και το μαύρο πιπέρι περιέχει πιπερίνη βοηθά στην αναστολή της μεταβολικής διάσπασης του κουρκουμά στο έντερο και το ήπαρ. Αυτό του επιτρέπει να διαρκέσει περισσότερο στο σώμα και να αυξήσει τα οφέλη του.

Είναι εύκολο να φτιάξετε τις δικές σας κάψουλες κουρκουμά

Η παρασκευή καψουλών κουρκουμά έχει μόνο μερικά εύκολα βήματα και δεν ήταν τόσο ακατάστατη ή κουραστική όσο φανταζόμουν ότι θα ήταν. Αυτή η κίτρινη σκόνη λατρεύει να αφήνει ένα πορτοκαλί ίχνος αποδεικτικών στοιχείων παντού, τόσο φυσικά ήμουν λίγο επιφυλακτικός σχετικά με το έργο.

Ο πρώτος πόρος που βρήκα έδειξε πώς να φτιάξετε τις κάψουλες με ένα gizmo σχεδιασμένο για το γέμισμα καψουλών και εγώ όμως, «Τι μια ΠΙΤΑ» Ποιος θέλει να χρειαστεί να αγοράσει ένα ειδικό προϊόν από πλαστικό, αν δεν χρειάζεται; Ευτυχώς, βρήκα ένα άλλο βίντεο που έδειχνε πώς να τα φτιάχνω χωρίς κανένα φανταχτερό εργαλείο και πουλήθηκα.

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τις δικές σας κάψουλες κουρκουμά

Τα περισσότερα από τα πράγματα που χρειάζεστε είναι άμεσα διαθέσιμα στο τοπικό σας κατάστημα ή στο διαδίκτυο. Θα χρειαστείτε:

  • Κουρκουμάς σε σκόνη
  • Φρέσκο ​​τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Κάψουλες ζελατίνης «00» ή vegan
  • γάντια
  • Ένα γυάλινο πιάτο
  • Ενα κουτάλι

Το μαύρο πιπέρι είναι προαιρετικό για όσους ακολουθούν το Αυτοάνοσο Πρωτόκολλο αλλά βοηθά στην απορρόφηση καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ένωση. Απλώς φροντίστε να τα καταναλώνετε με ένα γεύμα που περιέχει ένα υγιές λίπος.

Επίσης, κάποιοι θα προσθέσουν λάδι καρύδας σε σκόνη στις κάψουλες αλλά θα προτιμούσα να καταναλώνω το λίπος με το φαγητό μου. Δεν μου πουλάει εντελώς ότι μια σκόνη θα έχει το ίδιο όφελος όταν καταναλώνεται με λιποδιαλυτές βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, είναι δύσκολο να βρείτε ένα που δεν είναι πολύ ακριβό και δεν έχει πληρωτικά. Απλά τρώτε αληθινό φαγητό.

Σπιτικές Κάψουλες Turmeric Must Hike Must Eat #paleo #healthy #turmeric #homemade #pills

4 εύκολα βήματα για να φτιάξετε τις δικές σας κάψουλες κουρκουμά

Βήμα 1

Φορέστε τα γάντια σας.

Βήμα 2

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τον κουρκουμά με μαύρο πιπέρι σε ένα γυάλινο σκεύος με επίπεδο πάτο. χρησιμοποίησα αναλογία περίπου 2/3 φλιτζάνι κουρκουμά προς περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι.

Πραγματικά δεν βρήκα συναίνεση σχετικά με την αναλογία στο διαδίκτυο, άλλοι χρησιμοποίησαν περισσότερο μαύρο πιπέρι και άλλοι λιγότερο. Νομίζω ότι αν πασπαλίζετε επίσης με μαύρο πιπέρι και παίρνετε τις κάψουλες με ένα γεύμα, είναι λιγότερο ανησυχητικό. Για το Golden Milk μου, χρησιμοποιώ μια αναλογία 1 φλιτζάνι κουρκουμά με 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι αλλά περιέχει άμεσα γάλα καρύδας (λίπος) που βοηθά στην απορρόφηση.

Σπιτικές Κάψουλες Turmeric Must Hike Must Eat #paleo #healthy #turmeric #homemade #pills

Βήμα 3

Ανοίξτε μια κάψουλα και χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο τμήμα, σπρώξτε την κάψουλα προς τα κάτω μέσα στο μείγμα του κουρκουμά. Επαναλάβετε με το τμήμα μέχρι να συμπιεστεί η σκόνη σε αυτό. Θα νιώσετε την πίεση να είναι γεμάτο.

Βήμα 4

Σύρετε το μικρότερο τμήμα μέχρι να σφίξει και να ασφαλίσει. Αυτό είναι! Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για κάθε κάψουλα και γέμισα ένα μπουκάλι μέσα σε λίγα λεπτά.

Σπιτικές Κάψουλες Turmeric Must Hike Must Eat #paleo #healthy #turmeric #homemade #pills

Είμαι ενθουσιασμένος που αυτές οι κάψουλες θα μου επιτρέψουν να κάνω τον κουρκουμά μέρος της καθημερινής μου ρουτίνας συμπληρωμάτων καθώς και να τον ακολουθήσω πιο άνετα!

Για εσάς τους οπτικούς ανθρώπους (όπως εγώ), εδώ είναι το βίντεο που παρακολούθησα και δείχνει πόσο εύκολο είναι να το κάνετε. Ξεκινά περίπου στα 2:45 λεπτά, αλλά μου αρέσει απλώς να ακούω την αγγλική προφορά της, γι‘ αυτό μη διστάσετε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο αν σας αρέσει και αυτό το πράγμα.

Θα φτιάχνατε τις δικές σας κάψουλες ή απλώς θα τις αγοράζατε από το κατάστημα; Ποιοι είναι μερικοί από τους άλλους τρόπους με τους οποίους προσθέτετε τον κουρκουμά στη διατροφή σας;

Όπως πάντα, συμβουλευτείτε τον δικό σας γιατρό για τις προσωπικές σας ανάγκες υγείας.

Αυτοί είναι μερικοί από τους άλλους τρόπους με τους οποίους συμπεριλαμβάνω τον κουρκουμά στη διατροφή μου:

Ακολουθούν μερικές άλλες ιδέες DIY και How To:

Καρφιτσώστε για αργότερα…

Σπιτικές Κάψουλες Turmeric Must Hike Must Eat #paleo #healthy #turmeric #homemade #pills

Σας ευχαριστούμε πολύ που σταματήσατε στο Must Hike Must Eat.

Αν χρειάζεστε έμπνευση για υγιεινή διατροφή ξεκινήστε εδώ:…

Ευρετήριο Συνταγών

Χρειάζεστε μερικές προτάσεις για φαγητό έξω όταν οι φίλοι θέλουν να σταματήσουν μετά από μια πεζοπορία; έχω ένα Οδηγός διατροφής Βορειοδυτικού Ειρηνικού εδώ.

Θέλετε να μάθετε πού ήταν τελευταία φορά το Must Hike Must Eat; Ελέγξτε το Τελευταίες αναφορές ταξιδιού.

Μάθετε τι συμβαίνει εκτός του ιστολογίου:

Facebook

Κελάδημα

Ίνσταγκραμ

Το ενημερωτικό δελτίο Must Hike Must Eat κρατά τους ανθρώπους ενημερωμένους για εκδηλώσεις τόσο εντός όσο και εκτός του ιστολογίου.

Εάν έχετε κάποια ερώτηση που δεν θέλετε να δημοσιεύσετε στα σχόλια, μπορείτε να τη ρωτήσετε εδώ:

Επικοινώνησε μαζί μου

Schreibe einen Kommentar