5 συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να εξασκήσει καλύτερα το όργανό του

5 συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να εξασκήσει καλύτερα το όργανό του

September 16, 2022 0 Von admin

Πολλοί από εμάς θέλουμε το παιδί μας να μάθει να παίζει ένα όργανο, αλλά παλεύει με το στοιχείο εξάσκησης. Όχι μόνο πρέπει να προγραμματίσετε την ώρα και να τους κάνετε να καθίσουν για να το κάνουν, αλλά πώς ξέρετε ότι είναι ακόμη αποτελεσματική η εξάσκηση; Ρώτησα έναν ειδικό, έναν μακροχρόνιο ιδιωτικό δάσκαλο μουσικής, και αυτό έμαθα. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι συμβουλές είναι εξαιρετικές για παιδιά, αλλά ισχύουν για ενήλικες και ακόμη και επαγγελματίες μουσικούς.

Πέντε σημαντικές συμβουλές για καλή εξάσκηση

1) Ασκηθείτε με συνέπεια. Η πηγή μου λέει «πρέπει να εξασκηθείτε μόνο τις μέρες που τρώτε». Αλλά δεν χρειάζεται να εξασκηθείτε πολύ. Μια σύντομη προπόνηση κάθε μέρα είναι καλύτερη από μια πολύωρη πρακτική κάθε τρεις ημέρες.

2) Εξασκηθείτε στα μικρά κομμάτια. Και εννοώ μικρό, σαν απόσπασμα πεντάσημων. Επαναλάβετε τα ίδια δύσκολα μέρη μέχρι να τα καταφέρετε σωστά αντί να προσπαθήσετε να παίξετε ολόκληρο το κομμάτι. Αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες και είναι πολύ σημαντικό.

3) Εξασκηθείτε μόνο στο να παίζετε σωστά. Αν συνεχίσεις να κάνεις λάθη, ο εγκέφαλός σου μαθαίνει να παίζει το λάθος. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να επιβραδύνετε, όσο αργά χρειάζεται, για να βεβαιωθείτε ότι το παίζετε σωστά. Στη συνέχεια επαναλάβετε.

4) Σχεδιάστε να παραδώσετε υπερβολικά. Αυτό είναι ένα κόλπο για γονέα/δάσκαλο. Προσφέρετε μια πολύ μικρή/εύκολη εξάσκηση και στη συνέχεια ενθαρρύνετέ τους να την προσθέτουν ενώ παίζουν. Αυτό ήταν τέλειο. Μπορούμε να το παίξουμε μόνο μία φορά;

5) Κάντε το σάντουιτς. Αυτή είναι μια επαγγελματική τεχνική. Λύστε ένα πρόβλημα (δείτε τον αριθμό 2 παραπάνω), παίξτε κάτι άλλο και μετά επιστρέψτε και παίξτε ξανά το μέρος του προβλήματος. Αυτό είναι λίγο σαν να αφήνεις τον εαυτό σου να χαθεί, να βρει το δρόμο σου και μετά να επιστρέψει εκεί που είχες χαθεί πριν. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις.

Καλή τύχη στην εξάσκηση. Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον περιορισμένο χρόνο εξάσκησής σας.