6 Συμβουλές για να ταξιδέψετε μόνοι στα Βραχώδη Όρη

0
6 Συμβουλές για να ταξιδέψετε μόνοι στα Βραχώδη Όρη
ταξιδεύοντας μόνος

Είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε μόνοι σας στα Βραχώδη Όρη;

Αυτές οι 6 συμβουλές για να ταξιδεύετε μόνοι σας στα Βραχώδη Όρη μπορεί να είναι μόνο οι συμβουλές που χρειάζεστε. Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να ονειρεύεστε και να αρχίσετε να εξερευνάτε τα Βραχώδη Όρη σήμερα.

Ο Ρότζερ Τολ, επιθεωρητής του Εθνικού Πάρκου Rocky Mountain μεταξύ 1921 και 1929, παρατήρησε κάποτε ότι «είχε ειπωθεί ότι οι υπέροχες απόψεις δημιουργούν υπέροχες σκέψεις και οι μεγάλες σκέψεις δημιουργούν σπουδαίους άντρες». Είναι αναμφισβήτητο ότι είχε στο μυαλό του εδώ τη δύναμη των Βραχωδών Ορέων να εμπνεύσει όλους όσους εξερευνούν το πανέμορφο ανάγλυφο του, το οποίο εκτείνεται σχεδόν 3.000 μίλια στη Βόρεια Αμερική. Κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται για πεζοπορία, κατασκήνωση, ψάρεμα, κυνήγι, ποδήλατο, σκι και σνόουμπορντ. Τα Βραχώδη Όρη είναι κατάλληλα για οικογενειακές διακοπές, αλλά προσφέρουν επίσης έναν κόσμο ευκαιριών για τον μόνο ταξιδιώτη.

Συμβουλή 1 – Σχεδιάστε, σχεδιάστε και σχεδιάστε!

Ακριβώς όπως δεν περπατά κανείς απλά στη Μόρντορ, δεν περπατά απλώς στα Βραχώδη Όρη. Όταν ταξιδεύετε μόνοι, είναι πολύ σημαντικό να προγραμματίζετε προσεκτικά το ταξίδι σας. Σκεφτείτε ποια εποχή θέλετε να ταξιδέψετε (η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain είναι Ιούνιος έως Σεπτέμβριος), βρείτε ένα καλό μονοπάτι (δείτε Μονοπάτια πεζοπορίας Rocky Mountain), και εκτυπώστε τους χάρτες σας. Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε να τακτοποιήσετε την ταξιδιωτική ασφάλιση και να κάνετε τις κρατήσεις σας για μεταφορά και διαμονή πολύ νωρίτερα, καθώς τα πράγματα γεμίζουν γρήγορα. Μεγάλο μέρος του προγραμματισμού σας μπορεί να γίνει στο τηλέφωνό σας και αυτή είναι μια αυξανόμενη τάση – το ποσοστό των Ινδών που κάνουν κράτηση για ολόκληρο το ταξίδι τους μέσω του smartphone τους, για παράδειγμα, έχει φτάσει πλέον το 87%.

ταξιδεύοντας μόνος

Φωτογραφία μέσω unsplash.

Συμβουλή 2 – Συσκευάστε σοφά

Σκεφτείτε προσεκτικά τον καιρό όταν ετοιμάζετε τα ρούχα σας, καθώς δεν θα μπορείτε να δανειστείτε ρούχα από κανέναν άλλον εάν ο καιρός γίνει πιο ζεστός ή πιο κρύος από ό,τι περιμένατε. Επιλέξτε ένα ελαφρύ αλλά ανθεκτικό σακίδιο πλάτης και υποστηρικτικά υποδήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το έδαφος στο οποίο θα κάνετε πεζοπορία. Συσκευάστε ρούχα που μπορείτε να στρώσετε ανάλογα με τις ανάγκες. Μην ξεχνάτε τα απαραίτητα για το ταξίδι, όπως πυξίδα, κουβέρτα έκτακτης ανάγκης, σάκο, αδιάβροχα σπίρτα, μαχαίρι τσέπης, φακό, σφυρίχτρα, κιτ πρώτων βοηθειών και εντομοαπωθητικό.

ταξιδεύοντας μόνοςΣυμβουλή 3 – Να είστε ενήμεροι για την υγεία

Δώστε στον εαυτό σας αρκετές ημέρες για να εγκλιματιστεί στο υψόμετρο προτού ακολουθήσετε μονοπάτια που υπερβαίνουν τη γραμμή των δέντρων. Γνωρίστε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας, μην πιέζετε τον εαυτό σας πάνω από το όριο και φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα φάρμακα που χρειάζεστε. Φέρτε μαζί σας δήλωση για τυχόν ιατρικά προβλήματα και προϋπάρχουσες καταστάσεις που αντιμετωπίζετε σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα, καθώς και αριθμούς τηλεφώνου για τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Διαβάστε την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου οδηγίες για την υγεία και την ασφάλειαπριν φύγεις κι εσύ.

ταξιδεύοντας μόνος

Φωτογραφία μέσω unsplash

Συμβουλή 4 – Να είστε οικονομικοί

Εάν δεν είστε προσεκτικοί, το ταξίδι μπορεί να κοστίσει περισσότερο από ό,τι θα περιμένατε. Ελέγξτε εκ των προτέρων εάν το κάμπινγκ στο οποίο σκοπεύετε να μείνετε έχει χρέωση και φέρτε περισσότερα μετρητά από όσα νομίζετε ότι θα χρειαστείτε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε να κρατήσετε χαμηλά την τιμή του ταξιδιού σας βρίσκοντας κουπόνια και εκπτώσεις για μεταφορά, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και διαμονή στο διαδίκτυο.

Συμβουλή 5 – Μείνετε σε επαφή

Δώστε σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας ένα λεπτομερές αντίγραφο του δρομολογίου σας σε περίπτωση που χαθείτε ή συμβεί κάτι και χρειαστεί να σας βρουν. Καθ‘ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, προσπαθήστε να ενημερώνετε τακτικά κάποιον που βρίσκεστε και πώς πηγαίνει το ταξίδι.

ταξιδεύοντας μόνος

Φωτογραφία μέσω unsplash.

Συμβουλή 6 – Γνωρίστε άλλους

Μην φοβάστε να ξεκινήσετε μια συζήτηση με άλλα άτομα που συναντάτε στην πορεία. Εάν έχετε φέρει ένα γεύμα για πικνίκ, προσφέρετε να το μοιραστείτε με άλλους και πείτε γεια στους δασοφύλακες. Επωφεληθείτε από τις περιηγήσεις και τις συζητήσεις που προσφέρουν ορισμένα πάρκα. Αν μείνετε σε ξενώνα, κάντε μια παρέα στον κοινόχρηστο χώρο – φέρτε ένα πακέτο χαρτιά και προσκαλέστε κάποιον να παίξει. Έχετε ήδη ένα κοινό πράγμα με τους ανθρώπους εκεί – όλοι αγαπάτε τα Βραχώδη Όρη – επομένως είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνετε νέους φίλους.

Schreibe einen Kommentar