7 γεγονότα για τον λύκο – αμφιλεγόμενα, εμβληματικά ζώα

0
7 γεγονότα για τον λύκο – αμφιλεγόμενα, εμβληματικά ζώα

λύκοςΟ λύκος είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα και ιδιαίτερα άγρια ​​ζώα στα Βραχώδη Όρη. Εδώ είναι 7 γεγονότα σχετικά με αυτά τα κοινά θηλαστικά των Βραχωδών Ορέων που μπορείτε να δείτε στο Yellowstone NP.

Υπάρχουν πολλά άγρια ​​ζώα στα Βραχώδη Όρη που είναι μαγευτικά και δροσερά για να τα δεις. Μερικοί, όπως οι άλκες, φαίνονται συνήθως, αλλά άλλοι σπάνια. Έχω δει τα περισσότερα ζώα στα Βραχώδη Όρη σε κάποιο σημείο. Δεν μπορώ να θυμηθώ την πρώτη φορά που είδα μερικά από τα κοινά, αλλά άλλα είναι σπάνια και μου άφησαν μια μόνιμη εντύπωση. Για παράδειγμα, θυμάμαι ότι σκόνταψα πάνω σε μια άλκη στο μονοπάτι ή εντόπισα ένα κούγκαρ στην πλαγιά ενός βουνού από την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας. Ένα ζώο που ακόμα μου διαφεύγει και ελπίζω να το δω μια μέρα είναι ο λύκος.

7 Γεγονότα για τον Λύκο

Οι λύκοι είναι μεγάλα θηλαστικά, μήκους περίπου 3-5 πόδια και ζυγίζουν από 40 κιλά μέχρι 175 κιλά! Στην πραγματικότητα, αυτά είναι τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας σκύλων ή σκύλων.

Μοιάζουν με τα κογιότ, αλλά υπάρχουν μερικές διαφορές. Πρώτον, οι λύκοι είναι μεγαλύτεροι από τα κογιότ. Δεύτερον, έχουν παχύτερο, φαρδύτερο ρύγχος από τα κογιότ. Τέλος, όταν τρέχουν κρατούν την ουρά τους ψηλά ενώ τα κογιότ κρατούν την ουρά τους κάτω. Κάτι άλλο που μπορεί να παρατηρήσετε είναι ότι οι λύκοι είναι επιφυλακτικοί με τους ανθρώπους, ενώ τα κογιότ δεν είναι τόσο επιφυλακτικά. Οι λύκοι κυνηγήθηκαν και με την πάροδο του χρόνου έμαθαν να φοβούνται τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να δεις κάποιον.

λύκοςΑυτά τα ζώα είναι σαρκοφάγα. Ζουν και κυνηγούν σε αγέλες και κυνηγούν ελάφια, άλκες ή οικόσιτα βοοειδή και πρόβατα. Όταν σκοτώνουν, μπορούν να φάνε πολλά τρόφιμα ταυτόχρονα. Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά ένα ζώο μπορεί να φάει έως και 20 κιλά κρέας ταυτόχρονα! Μιλήστε για να γεμίσετε.

Το γεγονός ότι μερικές φορές σκοτώνουν βοοειδή και πρόβατα είναι αυτό που οδήγησε στον θάνατο τους στη Δύση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κτηνοτρόφοι τα κυνηγούσαν ή τα σκότωναν για να προστατεύσουν τα κοπάδια τους. Οι γκρίζοι λύκοι εκδιώχθηκαν από τις χαμηλότερες 48 πολιτείες των ΗΠΑ και σχεδόν εξαφανίστηκαν. Με την πάροδο του χρόνου και πολλά χρόνια αργότερα, οι λύκοι επανεισήχθησαν σε περιοχές του Εθνικού Πάρκου Yellowstone. Τώρα, υπάρχουν ξανά αγέλες άγριων λύκων στα Βραχώδη Όρη των ΗΠΑ. Ο λύκος είναι ένα εμβληματικό ζώο και αποτελεί το επίκεντρο των συζητήσεων σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να προστατευθούν ή να κυνηγηθούν και να εξοντωθούν για πολλά χρόνια.

Αυτά τα ζώα χρειάζονται μια τεράστια έκταση για να περιπλανηθούν και να περιπλανηθούν. Ένας λύκος εθεάθη στο Αϊντάχο και στη συνέχεια στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ στα Καναδικά Βραχώδη Όρη. Αυτό τους καθιστά δύσκολο να ζήσουν επειδή οι άνθρωποι έχουν φτιάξει δρόμους και πόλεις κατακερματίζοντας τον βιότοπό τους και καθιστώντας τους δύσκολο να διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

λύκος

Μια αγέλη λύκων στο χιόνι.

Όπως είπα και πριν, οι λύκοι ζουν σε αγέλες από 6 έως 15 ζώα. Το πακέτο έχει μια πολύ σαφή ιεραρχία με κυρίαρχο αρσενικό και θηλυκό (τα άλφα). Σε πολλές αγέλες τα μόνα ζώα που αναπαράγονται είναι το άλφα αρσενικό και θηλυκό. Το υπόλοιπο πακέτο αποτελείται από μερικούς από τους απογόνους τους, οι οποίοι θα είναι ανήλικοι ή νεαροί ενήλικες. Οι νεαροί ενήλικες μπορεί να εγκαταλείψουν και να προσπαθήσουν να ξεκινήσουν το δικό τους πακέτο κάποια στιγμή.

Ο λύκος είναι ένα πολύ κοινωνικό ζώο. Ζουν στο μπουλούκι τους και κάνουν σχεδόν τα πάντα με την οικογένεια ή το αγέλη τους. Ένας από τους κύριους λόγους που ζουν σε αγέλες είναι ότι τους βοηθά να επιβιώσουν. Με την αγέλη μπορούν να κυνηγήσουν μαζί και να σκοτώσουν θήραμα που είναι μεγαλύτερο από αυτά, όπως άλκες ή άλκες.

Schreibe einen Kommentar