8 συμβουλές για να αποφύγετε να είστε ανόητος πεζοπόρος

0
8 συμβουλές για να αποφύγετε να είστε ανόητος πεζοπόρος
θερινή ώρα

Μην είσαι ανόητος πεζοπόρος! Κάντε έξυπνες επιλογές.

Παρακαλώ μην είστε ανόητος πεζοπόρος και κάνετε κάτι που θέτει εσάς ή άλλους σε κίνδυνο. Ακολουθούν 8 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι για να απολαύσουν την πεζοπορία τους και να είναι ασφαλείς.

Σε περιπέτειες πεζοπορίας έχω συναντήσει όλων των ειδών τους ανθρώπους. Μερικοί άνθρωποι έμοιαζαν να μην είναι καλά προετοιμασμένοι για τον καιρό ή συνέχισαν να προχωρούν πιο μακριά όταν σαφώς έπρεπε να είχαν σταματήσει. Λοιπόν, αυτές οι επιλογές που κάνουν ως ανόητοι πεζοπόροι θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο αυτούς, αλλά και άλλους. Αυτού του είδους οι πεζοπόροι όχι μόνο κάνουν επικίνδυνα πράγματα, αλλά κάνουν και ανεύθυνα πράγματα που βλάπτουν την ίδια την περιοχή που έρχονται να δουν. Εδώ είναι οι συμβουλές μου που ελπίζω να έχετε κατά νου την επόμενη φορά που θα πάτε για πεζοπορία για να μην είστε ανόητος πεζοπόρος!

ανόητος πεζοπόρος8 συμβουλές για να αποφύγετε να είστε ανόητος πεζοπόρος

Σεβάσου τους άλλους

Όταν είστε έξω για πεζοπορία, πρέπει να σέβεστε τους άλλους ανθρώπους που συναντάτε. Όλοι πηγαίνουμε βόλτες στον φυσικό κόσμο για διαφορετικούς λόγους, όπως για να βρούμε τη μοναξιά, να δούμε όμορφα μέρη ή να απολαύσουμε κάποια φυσικά θαύματα.

Είναι σημαντικό να μην περπατάτε σε ένα μονοπάτι και να κάνετε κάτι που επηρεάζει την εμπειρία των άλλων. Για παράδειγμα, μην περπατάτε παίζοντας δυνατή μουσική! Εάν πρέπει να έχετε μουσική, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον ακουστικά. Αυτή είναι μόνο μία από τις πτυχές της καλής εθιμοτυπίας στα μονοπάτια.

Μην καταστρέφετε το φυσικό περιβάλλον

Μπα! Μην πάτε να επισκεφτείτε ένα καταπληκτικό μέρος του φυσικού κόσμου και στη συνέχεια να το καταστρέψετε. Για παράδειγμα, μην πηγαίνετε σε μια περιοχή με πολλά γλυπτά βράχου και μετά τα σπρώχνετε σωματικά (όπως έγινε στην κοιλάδα Goblin στη Γιούτα).

ανόητος πεζοπόρος

Είναι πολλά σκουπίδια! Ακαθάριστο! Φωτογραφία μέσω Flickr.

Αφήστε κανένα ίχνος

Όταν κάνετε πεζοπορία ή επισκέπτεστε τον φυσικό κόσμο, είναι σημαντικό να αφήνετε μια περιοχή όπως ήταν κάποτε όταν φτάσατε. Αυτό είναι το πολύ σημαντικό σύνθημα αφήστε κανένα ίχνος.

Αυτό είναι αρκετά απλό και εύκολο στην κατανόηση. Πρέπει να μεταφέρετε ή να φέρετε όλα όσα κουβαλήσατε ή φέρατε μαζί σας. Μην αφήνετε πίσω σας σκουπίδια, περιτυλίγματα ράβδων granola ή φλούδες πορτοκαλιού. Μόνο ένας ανόητος πεζοπόρος θα άφηνε πίσω του σκουπίδια.

Δεν χρειάζεται να αφήσετε το σημάδι σας

Αυτό συμβαδίζει με την όλη ηθική αφήστε κανένα ίχνος. Όμως, για κάποιο λόγο υπάρχουν ανόητοι πεζοπόροι εκεί έξω που νιώθουν την ανάγκη να αφήσουν το στίγμα τους. Νιώθουν ότι πρέπει να χαράξουν το όνομά τους σε έναν βράχο από ψαμμίτη ή ακόμα και να ζωγραφίσουν μια εικόνα σε έναν ογκόλιθο. Αυτό είναι τρελό! Μπορεί να φαίνεται ωραίο στο Instagram ή όχι, αλλά μόλις κατέστρεψες ένα πολύτιμο κομμάτι του φυσικού κόσμου για τα 5 λεπτά της φήμης σου.

ανόητος πεζοπόρος

Ένα μεγάλο, πανύψηλο σύννεφο cumulonimbus συχνά φέρνει καταιγίδες.

Ελέγξτε τον καιρό

Κάθε φορά που πηγαίνετε για πεζοπορία ή βόλτα στα βουνά, στο δάσος ή στην έρημο, πρέπει να ελέγξετε τον καιρό. Ένας γρήγορος έλεγχος του καιρού θα σας ενημερώσει εάν υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων που αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα. Αυτή η γνώση θα σας βοηθήσει να κάνετε σοφές επιλογές και να μην είστε ένας ανόητος πεζοπόρος που αποφασίζει να συνεχίσει και μπορεί να πληγωθεί σοβαρά.

Εάν πρόκειται να βρέξει, μπορείτε ακόμα να πάτε για μια πεζοπορία, αλλά πρέπει να φέρετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Εδώ είναι ο απόλυτος οδηγός για πεζοπορία στη βροχή.

Φέρτε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό πεζοπορίας όποτε πηγαίνετε για πεζοπορία. Αυτός ο εξοπλισμός θα διασφαλίσει ότι είστε ασφαλείς, στεγνοί και θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την πεζοπορία σας. Επιπλέον, ένας γρήγορος έλεγχος καιρού θα σας ενημερώσει πόσο εξοπλισμό για ζεστό ή υγρό καιρό πρέπει να έχετε μαζί σας. Το σωστό εργαλείο θα μπορούσε να σας κρατήσει στεγνό και να σας αποτρέψει από την υποθερμία. Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το μεγαλύτερο λάθος μου με τον εξοπλισμό πεζοπορίας.

Αυτό σημαίνει να φέρετε τον κατάλληλο εξοπλισμό όταν κάνετε πεζοπορία με ζεστό καιρό ή πεζοπορία κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ανόητος πεζοπόρος

Φωτογραφία του Maksym Kaharlytskyi στο Unsplash.

Δώσε προσοχή

Αυτό φαίνεται επίσης αρκετά βασικό και κοινή λογική, αλλά δεν το κάνουν όλοι. Πρέπει να προσέχετε πού βρίσκεστε για να μην χάνεστε όταν κάνετε πεζοπορία. Κοιτάξτε γύρω στα ορόσημα, βεβαιωθείτε ότι παραμένετε στο μονοπάτι και μην κατεβείτε σε ένα πλάγιο μονοπάτι. Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε να χαθείτε.

Μάθετε πότε είναι ώρα να επιστρέψετε και να επιστρέψετε

Είναι σημαντικό να μπορείτε να σταματήσετε και να επιστρέψετε όταν η ασφάλειά σας είναι σε κίνδυνο. Προσωπικά, δυσκολεύομαι πολύ με αυτό, ειδικά αν προσπαθώ να κάνω πεζοπορία σε έναν προορισμό όπως μια κορυφή ή μια λίμνη. Είναι δύσκολο να γνωρίζω αν ο καιρός είναι πολύ κακός που κινδυνεύει η ασφάλειά μου. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι ίσως χρειαστεί να μην κάνετε τον προορισμό σας και να επιστρέψετε στο μονοπάτι μερικές φορές. Πρέπει να έχετε πάντα κατά νου την ασφάλειά σας.

Schreibe einen Kommentar